Existuje důvod, proč se jedná o jeden z našich nejoblíbenějších receptů všech dob. Rajčatovo-bazalková krémová omáčka s parmezánem je v kombinaci s touto rybou neuvěřitelná. Pomůžeme vám připravit nezapomenutelnou večeři pro vaši rodinu, nebo přátele.
PORCE: 4 ČAS PŘÍPRAVY: 45 MINUT
CO BUDEME POTŘEBOVAT:
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 4 filety lososa s kůží, osušené papírovými ubrousky
- Košer sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- 3 lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- 5 rozpůlených cherry rajčat
- Baby špenát
- Vysokoprocentní smetana
- Čerstvě strouhaný parmezán
- Nasekané bylinky (bazalka a petržel)
- Nakrájený citrón
POSTUP:
1. Ve velké pánvi a na středně vysoké teplotě zahřejte olej. Lososa dochuťte solí a pepřem. Když se olej třpytí, ale nekouří, položte filety kůži vzhůru a smažte do zlaté barvy – asi 6 minut. Poté filety otočtě a smažte další 2 minuty. Nyní je přendejte na talíř.
2. Snižte trochu teplotu a na pánev vložte máslo. Když se máslo rozpustí, přidáme lisovaný česnek a vmícháme do másla. Nyní nechte lehce provařit, ať se vám kuchyň trochu provoní – asi 1 minutu. Přidejte nakrájená cherry rajčata a dochuťte solí a pepřem. Vařte, dokud rajčata nezměknou a nezačnou praskat. Poté přidejte špenát a vařte dalších zhruba 10 minut.
3. Nyní vmíchejte smetanu, parmezán a bylinky a celé pořadně promíchejte. Povařte dalšách zhruba 5 minut.
4. Vraťte lososa zpět do pánve a lžící ho několikrát zalijte omáčkou. Pánev přikryjte pokličkou a duste dalších 5 minut.
5. Teď už si jen pohrát s naservírováním a popřát dobrou chuť. DOBROU CHUŤ!