menu

18.6 C
Czech
Neděle 8. září 2024
Reklama
Reklama

Překvapivé informace o kavárnách Starbuck o kterých jste zaručeně nevěděli!

Překvapivé informace o kavárnách Starbuck o kterých jste zaručeně nevěděli!

Reklama

Od svého založení v roce 1971 se Starbucks rozrostl z nenápadné seattleské kavárny na korporátního obra, jehož charakteristické rysy jsou rozpoznatelné lidmi z každého kouta světa. To, co se může zdát jako jednoduchá záležitost, je ve skutečnosti fascinující složitá organizace s dramatickou historií a řadou bizarních malých detailů, o kterých mnoho lidí vůbec netuší. Za přivedení Starbucks do světa vděčíme třem lidem. Prvním je vysokoškolský vzdělání opouštějící student z Seattle, jménem Gordon Bowker, který objevil svou lásku ke kávě během cesty do Itálie. Dalšími dvěma byli jeho spolubydlící, Jerry Baldwin a Zev Siegl; společně začali pražit svou kávu a založili společnost Starbucks.

Reklama

Původ Jména

Reklama

Jméno Starbucks má překvapivý původ, na který byste z jeho loga nikdy nepřišli. Jejich jméno se může zdát trochu zvláštní – a to je proto, že pochází z určité knihy. Název Starbucks pochází z románu „Moby Dick“ od Hermana Melvilla. Starbuck byl jméno prvního důstojníka lodi kapitána Ahaba, Pequod, a byl klidným kontrastem k obsedantní povaze kapitána. Starbucks však bylo druhou volbou pro jméno společnosti. Gordon Bowker chtěl společnost pojmenovat Pequod, ale Terry Heckler byl skeptický. Nakonec se oba shodli na jméně Starbucks a bylo to k lepšímu.

Foto: Pexels

Přečtěte si také: Lucka Bílá a její nezapomenutelné románky: Od úchvatného srdceryvného vztahu až po nečekaný zvrat!

Článek pokračuje >>

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Angelina Jolie oslnila v Benátkách, ale co se děje s jejíma rukama?

Angelina Jolie přinesla do Benátek nádech starého Hollywoodu, když se 29. srpna 2024 objevila na červeném koberci filmového festivalu při premiéře svého nového filmu...
Reklama

DOPORUČUJEME

Reklama
Reklama
Reklama
Ad Display