menu

31.3 C
Czech
Sobota 7. září 2024

Zelenskyj vyzval spojence v Ramsteinu k dodání slíbených protivzdušných systémů

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes na začátku jednání na americké základě Ramstein v Německu vyzval spojence, aby jeho zemi dodali slíbené systémy protivzdušné obrany. Ukrajina, která se už více než dva a půl roku brání rozsáhlé ruské invazi, podle něj potřebuje i další stíhačky F-16. Americký ministr obrany Lloyd Austin vyzdvihl ukrajinskou obranu i dosavadní pomoc spojenců, včetně české muniční iniciativy. Americký prezident Joe Biden podle něj ještě dnes schválí další balíček pomoci Ukrajině v hodnotě 250 milionů dolarů (5,6 miliardy Kč).

Třetí 100 000 promoce církve Nové nebe nová země, Shincheonji ukazuje naději v dobrý svět

Sledujte nás na sítích

Daegu 4. prosince 2023 (PROTEXT) – Křesťanské misijní centrum Sion, biblický vzdělávací institut církve Nové nebe nová země, Shincheonji (dále jen Shincheonji), pořádalo 12. listopadu v pořadí třetí 100 000 promoci. Událost se konala na sportovním stadionu v Daegu v Jižní Koreji, kam přijeli promující z celého světa včetně České republiky.

Reklama

První promoci se 103 764 studenty pořádala církev Shincheonji v roce 2019, druhá promoce následovala po skončení pandemie Covidu-19 se 106 186 studenty v roce 2022.

Výjimečné vzdělání

Za jeden rok vystudovalo celkem 108 084 lidí bezplatný biblický kurz církve Shincheonji. Třetí sto tisícová promoce potvrzuje výjimečnost teologického vzdělání, které Shincheonji poskytuje. Křesťanské misijní centrum Sion se tak stává největším teologickým vzdělávacím institutem na světě.

Mezi 108 084 promujícími bylo 6 274 pastorů a seminaristů (bohoslovců, studentů teologie) z Koreje a také ze zahraničí. To je více než 10násobný nárůst oproti loňskému roku, kdy promovalo 522 pastorů.

Reklama

Nová éra křesťanství

Slavnostního zakončení teologického studia se zúčastnili promující z celého světa ať už osobně na stadionu v Daegu nebo online z různých míst po světě. Promoce byla vysílána živě na YouTube ve 13 jazycích. Studenti pocházeli z Asie, Evropy, Ameriky i Austrálie a Oceánie. Také někteří promující z České republiky se rozhodli, že si nenechají tuto slavnost ujít a zakončili své studium účastí na promoci osobně, přímo na stadionu v Daegu.

Vzhledem k vysokému počtu shromážděných lidí na stadionu dbali organizátoři na přísná bezpečnostní pravidla, a proto byl počet lidí účastnících se promoce v Koreji omezen.

Během promoce zazněly také gratulace významných hostů, představitelů jiných náboženství či institucí. Mezi gratulanty byli například předseda Sdružení buddhismu pro sjednocení národa, předseda Sdružení bývalých poslanců Korejské republiky, Imán mešity Ahmadiya v Berlíně nebo bývalý soudce ústavního soudu v Rumunsku.

Součástí promoce bylo také vyobrazení obsahu knihy Zjevení pomocí rozsáhlé sekce karet. Do představení se zapojilo více než 11 000 lidí.

Naděje do budoucna

Ve svém projevu předseda Lee zdůraznil: „Bůh již 6 000 let pracuje na dosažení toho, co máme dnes.“ Řekl: „Kniha Zjevení, kterou jsme se naučili, zaznamenává stvoření nové éry. Nastala bolest a smrt, ale věřím, že v budoucnu, na rozdíl od toho, bude vytvořen dobrý svět, kde smrt skončí a přijde život. Věřím, že v době, ve které žijeme, nás čeká dobrá éra, která bude velmi přelomová.“

Svědectví studentů

Během promoce měl proslov jeden z promujících, pan Hyeon-mo Jeong, který se jako presbyteriánský pastor rozhodl studovat v Křesťanském misijním centru Sion. Pan Jeong chtěl vědět, jak je možné, že církev Shincheonji navzdory odmítání a pronásledování dokáže přilákat 100 000 lidí ročně. Aby získal objektivní, biblicky podloženou odpověď, rozhodl se studovat Křesťanské misijní centrum Sion a zároveň postgraduální studium na teologické fakultě.

V důsledku toho přiznal: „Úroveň Božího slova byla rozdíl jako mezi nebem a zemí.“ Pan Jeong zdůraznil: „Teologické univerzity zaměřují své vzdělání na Starý zákon spíše než na Nový zákon, zřídka vyučují knihu Zjevení. Počet studentů, kteří se hlásí do seminářů, se snižuje a počet věřících opouštějících církev se zvyšuje kvůli pastorům, kteří nekážou slovo života.“

Pan Jeong si uvědomil realitu semináře ve světle slov zapsaných ve Zjevení 22:18-19: ‚Pokud ke slovům Zjevení přidáte nebo z nich uberete, nevstoupíte do nebe a budete prokleti‘ a rozhodl se stát členem Shincheonji, která učí Boží slovo na základě metody 5W1H (nalézání odpovědí pomocí šesti otázek: kdo, co, kde, kdy, jak, proč).

Pastor Hara Mahakud z církve Chennai Church v Indii, zastupující zahraniční studenty, se také ve svém svědectví podělil o svůj příběh.

Dosvědčoval, jak velký zájem o knihu Zjevení je v kruzích indických křesťanů. A ve svém projevu řekl: „Jako profesor teologie jsem 13 let učil více než 1000 studentů a působil jsem jako děkan dvou indických teologických fakult, dohlížel jsem na církve a pastory s tisíci věřícími. Jednoho dne jsem slyšel, že se mohu naučit slova knihy Zjevení.“ Své překvapení vyjádřil slovy: „Shincheonji je jediné místo na světě, které učí nejen tajemství knihy Zjevení, ale také jeho naplněnou skutečnost.“

Poté kázal tato slova pastorům a studentům, které učil, a 161 lidí, včetně kolegů pastorů, kteří se zúčastnili semináře Zjevení konaného v Indii, se letos připojilo k církvi Shincheonji. V současné době 65 z nich změnilo název své církve na „Shincheonji, církev Ježíšova“ a asi 4 700 členů se v těchto církvích učí naplnění knihy Zjevení přesně tak, jak jej vyučuje církev Shincheonji.

Pastor Mahakud dodal: „Důvodem, proč Shincheonji navzdory pronásledování rychle roste, je to, že Bůh je s námi,“ a „nejlepší pravda lidstva se šíří. Toto je síla knihy Zjevení,“ řekl a nedokázal skrýt svou radost.

Reakce veřejnosti

Padesátiletý novinář, který se letos i loni zúčastnil slavnostní promoce 100 000, se k události vyjádřil slovy: „Byl jsem velmi ohromen tím, jak vše proběhlo spořádané a v řádu. Myslím, že to byla dobrá zkušenost v mnoha ohledech. Nyní chci poslouchat knihu Zjevení.“

Choi Gye-sik, vydavatel časopisu Korea Issue Journal, také sdílel svůj pohled na promoci: „Je to již potřetí, co biblickým studiem prošlo 100 000 lidí, a je to fenomén, který nikdy předtím nebyl viděn,“ a dodal: „Shincheonji je jediná denominace, která dosahuje zázraků, jako je tento. Udělalo to na mě velký dojem. Taková událost by se měla dostat na titulní stranu novin.“

Promoce ještě větších rozměrů v příštím roce

Ředitel Křesťanského misijního centra Sion, pan Tan Young-jin, se ve svém projevu zmínil o další plánované slavnostní promoci v příštím roce. A dále upřesnil: „Kromě studentů, kteří dnes promovali, se už nyní v centru učí více než 83 000 studentů. Samozřejmě, až příští rok dokončíme kurz, počet nevyhnutelně přesáhne 100 000 lidí.“

Na stránkách církve se můžete dočíst více o průběhu biblického kurzu a reakce českých absolventů na studium.

Záznam promoce:

https://www.youtube.com/live/gfiaKQuZtbc?si=zLWAWHPA3o1r78E0

Zdroj:

https://www.shincheonji.cz/

 

Kontakt:

propagace@shincheonji.cz

www.shincheonji.cz

www.novenebenovazeme.cz

 

 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Společnost TCL odhaluje budoucnost digitálního umění v domácnosti: Na veletrhu IFA 2024 představuje vůbec první televizor TCL NXTFRAME se zvukem od Bang & Olufsen

Berlín 6. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Proměňte svůj domov pomocí umění a technologiíSpolečnost TCL na veletrhu IFA 2024 představila svou úplně první televizi TCL...

Společnost TCL Europe představila na veletrhu IFA 2024 vlajkovou loď řady X11H – první televizor TCL QD-Mini LED se zvukovou technologií společnosti Bang &...

Berlín 6. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Když se krásný obraz spojí s krásným zvukem, posouvá společnost TCL laťku prémiového domácího kina na dosud nepoznanou...
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Itálie nezaváhá v podpoře Ukrajiny, je to v jejím národním zájmu, míní Meloniová

Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Tajfun Yagi zasáhl Vietnam, nejméně čtyři lidé zemřeli, úřady hlásí 78 zraněných

Tajfun Yagi zabil na severu Vietnamu nejméně čtyři lidi a 78 dalších zranil poté, co tam dnes dosáhl pevniny. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na vietnamské úřady. Bilance obětí letošní nejsilnější asijské bouře tak přesáhla počet 20, píše Reuters.

Při ruském útoku na ukrajinskou Konsťantynivku byli zabiti tři lidé

Tři lidé byli zabiti a další tři zraněni při ruském ostřelování města Konsťantynivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Oznámil to dnes šéf oblastní správy Vadym Filaškin. Ruské síly dnes ovládly vesnici Kalynove v Doněcké oblasti, tvrdí ruské ministerstvo obrany. Rusko kromě toho v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu 67 drony s dlouhým doletem. Ukrajinské letectvo oznámilo, že 58 z nich sestřelilo. V Kyjevě trosky dopadly v blízkosti obytných budov a také nedaleko ukrajinského parlamentu. Zatím nebyly hlášeny žádné oběti. Patrně ukrajinský útok dronem způsobil exploze v nespecifikovaném zařízení v ruské Voroněžské oblasti, oznámil tamní gubernátor.

Boj o US Steel se stupňuje: Cleveland-Cliffs se chystá převzít otěže

Boj o amerického ocelářského giganta US Steel nabírá na obrátkách, když konkurent Cleveland-Cliffs kritizuje plánovaný prodej společnosti do japonských rukou a nabízí alternativní řešení. Vstup této firmy do hry navíc rozdmýchává politické napětí v klíčovém volebním roce.

Selena Gomez se připojuje k miliardářskému klubu

Selena Gomez dosáhla nového milníku. Ve svých 32 letech se stala miliardářkou. Její majetek odhaduje na 1,3 miliardy dolarů. Přestože se prosadila v hudbě a herectví, většina jejího bohatství pochází z její značky kosmetiky Rare Beauty.

Po ruském útoku na ukrajinský Pavlohrad je jeden mrtvý a 55 zraněných

Při dnešním ruském raketovém útoku na ukrajinský Pavlohrad jeden člověk zemřel a dalších 55 utrpělo zranění, informovala Státní služba pro mimořádné události (DSNS) v Dněpropetrovské oblasti.

CNBC: Pět největších měst v Evropě, která lákají k bydlení milionáře

Konzultační realitní společnost Knight Frank se sídlem v Londýně sestavila na základě průzkumu žebříček velkých evropských měst nejvíce vyhledávaných milionáři. Centrem superbohatých ve skutečnosti není hlavní město Velké Británie, ale Francie.
Reklama

DOPORUČUJEME

Společnost TCL odhaluje budoucnost digitálního umění v domácnosti: Na veletrhu IFA 2024 představuje vůbec první televizor TCL NXTFRAME se zvukem od Bang & Olufsen

Berlín 6. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Proměňte svůj domov pomocí umění a technologiíSpolečnost TCL na veletrhu IFA 2024 představila svou úplně první televizi TCL...

Společnost TCL Europe představila na veletrhu IFA 2024 vlajkovou loď řady X11H – první televizor TCL QD-Mini LED se zvukovou technologií společnosti Bang &...

Berlín 6. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Když se krásný obraz spojí s krásným zvukem, posouvá společnost TCL laťku prémiového domácího kina na dosud nepoznanou...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Itálie nezaváhá v podpoře Ukrajiny, je to v jejím národním zájmu, míní Meloniová

Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Tajfun Yagi zasáhl Vietnam, nejméně čtyři lidé zemřeli, úřady hlásí 78 zraněných

Tajfun Yagi zabil na severu Vietnamu nejméně čtyři lidi a 78 dalších zranil poté, co tam dnes dosáhl pevniny. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na vietnamské úřady. Bilance obětí letošní nejsilnější asijské bouře tak přesáhla počet 20, píše Reuters.

Při ruském útoku na ukrajinskou Konsťantynivku byli zabiti tři lidé

Tři lidé byli zabiti a další tři zraněni při ruském ostřelování města Konsťantynivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Oznámil to dnes šéf oblastní správy Vadym Filaškin. Ruské síly dnes ovládly vesnici Kalynove v Doněcké oblasti, tvrdí ruské ministerstvo obrany. Rusko kromě toho v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu 67 drony s dlouhým doletem. Ukrajinské letectvo oznámilo, že 58 z nich sestřelilo. V Kyjevě trosky dopadly v blízkosti obytných budov a také nedaleko ukrajinského parlamentu. Zatím nebyly hlášeny žádné oběti. Patrně ukrajinský útok dronem způsobil exploze v nespecifikovaném zařízení v ruské Voroněžské oblasti, oznámil tamní gubernátor.

Boj o US Steel se stupňuje: Cleveland-Cliffs se chystá převzít otěže

Boj o amerického ocelářského giganta US Steel nabírá na obrátkách, když konkurent Cleveland-Cliffs kritizuje plánovaný prodej společnosti do japonských rukou a nabízí alternativní řešení. Vstup této firmy do hry navíc rozdmýchává politické napětí v klíčovém volebním roce.

Selena Gomez se připojuje k miliardářskému klubu

Selena Gomez dosáhla nového milníku. Ve svých 32 letech se stala miliardářkou. Její majetek odhaduje na 1,3 miliardy dolarů. Přestože se prosadila v hudbě a herectví, většina jejího bohatství pochází z její značky kosmetiky Rare Beauty.

Po ruském útoku na ukrajinský Pavlohrad je jeden mrtvý a 55 zraněných

Při dnešním ruském raketovém útoku na ukrajinský Pavlohrad jeden člověk zemřel a dalších 55 utrpělo zranění, informovala Státní služba pro mimořádné události (DSNS) v Dněpropetrovské oblasti.

CNBC: Pět největších měst v Evropě, která lákají k bydlení milionáře

Konzultační realitní společnost Knight Frank se sídlem v Londýně sestavila na základě průzkumu žebříček velkých evropských měst nejvíce vyhledávaných milionáři. Centrem superbohatých ve skutečnosti není hlavní město Velké Británie, ale Francie.

Papež František přiletěl v rámci své asijské cesty na Papuu-Novou Guineu

Papež František dnes přiletěl na Papuu-Novou Guineu, která je po Indonésii druhou zastávkou jeho asijské cesty. V Port Moresby papež přistál v 19:10 místního času (11:10 SELČ), informoval server Vatican News.

Izraelská armáda tvrdí, že operace v Džanínu pokračuje až do splnění všech cílů

Izraelské ozbrojené síly vedou již desátým dnem operaci ve městě Džanín a přilehlém uprchlickém táboře na okupovaném Západním břehu Jordánu a budou v ní pokračovat tak dlouho, dokud nebude dosaženo všech jejích cílů. Podle serveru The Times of Israel (ToI) to dnes oznámila izraelská armáda, a popřela tak dřívější zprávu palestinské agentury WAFA, že se z oblasti v časných ranních hodinách stáhla. Podle ToI jde o nejdéle trvající protiteroristickou operaci izraelských sil na Západním břehu za více než 20 let.

Copernicus: Letošní léto bylo nejteplejší v historii měření

Léto bylo již druhý rok nejteplejším v historii měření, upozornila evropská meteorologická služba Copernicus. Loňský rekord překonalo o 0,66 stupně Celsia. Světová meteorologická služba (WMO) upozornila, že rostoucí teploty by měly spustit „červený poplach“.
Reklama
Reklama