menu

18.6 C
Czech
Neděle 8. září 2024
Reklama
Reklama

Zemřela jsem na 24 minut – probudila jsem se do svého druhého života

Zemřela jsem na 24 minut – probudila jsem se do svého druhého života

Reklama

Lauren Canaday prošla neuvěřitelným zážitkem, kdy byla klinicky mrtvá po dobu 24 minut a pak se vrátila k životu. Její příběh autoresuscitace nejenže fascinuje lékařskou komunitu, ale nabízí i hluboký pohled na život a smrt. Z jejího vyprávění vyplývá, že zážitek téměř-smrti je daleko komplexnější než to, co často vidíme ve filmech, a má dlouhodobé dopady na psychiku a vnímání reality. Její příběh nás přinutí přemýšlet o hranicích mezi životem a smrtí a o tom, co je v životě skutečně důležité.

Reklama

Zážitek téměř-smrti s tím nemá nic společného: Lauren Canaday byla označena za „klinicky mrtvou“, poté co její srdce přestalo bít po celých 24 minut, než byla resuscitována.

Reklama

„V únoru jsem najednou dostala doma srdeční zástavu – můj manžel zavolal 911 a začal provádět CPR,“ popsala Canaday ve svém děsivém příspěvku. „Trvalo 24 minut, než mě EMT resuscitovali. Po 9 dnech strávených na JIP byla prohlášena za ‚kognitivně nepoškozenou‘ a na MRI nebyly zjištěny žádné viditelné poškození mozku.“

Přeživší dodala, že výsledky elektroencefalogramu – testu měřícího elektrickou aktivitu mozku – byly normální, i když po resuscitaci zažila epileptický záchvat po více než 30 minut.
Sanitky připisovaly její srdeční zástavu komplikacím spojeným s COVID, na který byla pozitivně testována při přijetí na JIP, uvedla Canaday.

Foto: Instagram

Přečtěte si také: Lucka Bílá a její nezapomenutelné románky: Od úchvatného srdceryvného vztahu až po nečekaný zvrat!

Článek pokračuje >>

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Angelina Jolie oslnila v Benátkách, ale co se děje s jejíma rukama?

Angelina Jolie přinesla do Benátek nádech starého Hollywoodu, když se 29. srpna 2024 objevila na červeném koberci filmového festivalu při premiéře svého nového filmu...
Reklama

DOPORUČUJEME

Reklama
Reklama
Reklama
Ad Display