menu

31.3 C
Czech
Sobota 7. září 2024
Reklama
Reklama

Zázračné potraviny, které bychom měli jíst každý den: Radí odborníci na výživu

Zázračné potraviny, které bychom měli jíst každý den: Radí odborníci na výživu

Reklama

Překvapivé odhalení: Co jedí výživoví odborníci každý den a proč byste měli také! V tomto exkluzivním přehledu se podíváme na vybrané potraviny, které jsou nejen chutné, ale i neuvěřitelně prospěšné pro vaše zdraví. Od brazilských ořechů bohatých na selen až po výživné chia semínka – připravte se na to, že vaše kuchyně se promění v zázračný lékárenský kabinet. Nejenže vám tyto potraviny pomohou cítit se skvěle, ale také přispějí k vašemu dlouhodobému zdraví. Sledujte naše tipy a zařaďte tyto superpotraviny do svého jídelníčku již dnes!

Reklama

Připravte se na neodolatelnou cestu do světa zdravé výživy s tipy přímo od výživových specialistů. Tyto potraviny, které výživoví odborníci jedí každý den, byste měli začlenit i do svého jídelníčku.

Reklama

Ořechy
Ořechy jsou mezi odborníky na výživu velkým hitem. Jsou plné bílkovin, zdravých tuků a vlákniny, která vás udrží sytí déle. Studie ukázaly, že ořechy mohou pomoci udržet zdravou váhu a snížit riziko srdečních onemocnění. Brazilské ořechy jsou bohaté na selen, který podporuje zdraví štítné žlázy, plodnost a posiluje imunitní systém. Stačí jíst jen 2 brazilské ořechy denně a těžit z výhod selenu.

Listová zelenina
Zelenina je pro výživáře vždy na prvním místě, ať už v podobě velkých salátů, smoothie nebo jako příloha k večeři. Je bohatá na folát, vitamín B, který podporuje zdravé červené krvinky, vitamín K a beta-karoten. Výzkumy ukázaly, že konzumace zeleniny každý den má prospěšné účinky. Jedna studie dokázala, že lidé, kteří jedli alespoň jednu porci listové zeleniny denně, měli pomalejší pokles kognitivních schopností než ti, kteří ji nejedli.

Foto: Pexels

Přečtěte si také: 10 nejoblíbenějších plemen psů v roce 2023

Článek pokračuje >>

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Angelina Jolie oslnila v Benátkách, ale co se děje s jejíma rukama?

Angelina Jolie přinesla do Benátek nádech starého Hollywoodu, když se 29. srpna 2024 objevila na červeném koberci filmového festivalu při premiéře svého nového filmu...
Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

Reklama
Reklama
Reklama
Ad Display