menu

15.6 C
Czech
Čtvrtek 19. září 2024

Británie: Rodiče dětí zavražděných zdravotní sestrou obvinili nemocnici z utajování informací

Případ Lucy Letby, britské zdravotní sestry odsouzené za vraždu sedmi novorozenců a pokus o vraždu dalších sedmi, nadále šokuje veřejnost. Před vyšetřovací komisí nyní vypovídají rodiče dětí, které Letby zabila. Jejich svědectví odhalují nejenom tragédii spojenou se ztrátou dětí, ale také zásadní selhání nemocnice v komunikaci a transparentnosti.

Ukrajina hlásí dva mrtvé a 13 zraněných po ruských útocích na severu země

Nejméně 13 zraněných a značné škody na energetické infrastruktuře si vyžádal v noci na dnešek nálet ruských dronů na město Konotop v Sumské oblasti na severovýchodě Ukrajiny. Dnes ráno to oznámila oblastní vojenská správa. Úder byl součástí ruského širšího nočního útoku na Ukrajinu, tamní protiletecká obrana podle letectva sestřelila nad devíti různými oblastmi 44 dronů. Později během dne ukrajinské úřady ohlásily dva mrtvé po ruském ostřelování vesnice v Charkovské oblasti.

Spoločnosť Yanfeng predstavuje nový sedadlový koncept, ktorý znižuje uhlíkovú stopu výrobku

Sledujte nás na sítích

Neuss (Německo) 12. marca 2024 (PROTEXT/ots) – Sedadlo s nízkou uhlíkovou stopou je míľnikom v stratégii udržateľnosti spoločnosti Yanfeng

Reklama

Dodávateľ automobilov Yanfeng vyvinul nové, trvalo udržateľné sedadlo. Reco Seat od spoločnosti Yanfeng nanovo definuje ekologické riešenia pre interiéry vozidiel – od použitých materiálov až po zníženú uhlíkovú stopu výrobku – a vyznačuje tým dôležitý krok v stratégii trvalej udržateľnosti spoločnosti. Vďaka použitiu inovatívnych a recyklovaných materiálov, od peny až po kovovú konštrukciu, sa v prípade Reco Seat znižujú emisie CO2 až o 40 % v porovnaní s bežnými sedadlami.

Dôležitý míľnik v stratégii trvalej udržateľnosti spoločnosti Yanfeng

Reco, skratka pre „Recycle + Eco“, predstavuje významný pokrok na ceste ku klimatickým cieľom spoločnosti. K týmto cieľom patrí používanie recyklovaných surovín a ľahkých konštrukčných komponentov, ktoré výrazne znižujú uhlíkové emisie spoločnosti a uhlíkovú stopu výrobkov (product carbon footprint, PCF).

„Zaviazali sme sa ponúkať inovatívne a trvale udržateľné riešenia pre interiéry vozidiel. Vývoj nového Reco Seat je dôležitým míľnikom v našej stratégii udržateľnosti a naším príspevkom k obmedzeniu globálneho otepľovania na 1,5 °C v súlade s cieľmi Parížskej dohody,“ hovorí Uwe Borchers, viceprezident a generálny riaditeľ spoločnosti Yanfeng Seating pre Európu a Južnú Afriku.

Reklama

Inovatívne materiály šetrné k životnému prostrediu

Jedným zo zameraní stratégie trvalej udržateľnosti spoločnosti Yanfeng je používanie inovatívnych, udržateľnejších materiálov. Sedadlo Reco Seat sa skladá z viacerých materiálov, vrátane polyetyléntereftalátu (PET), polyuretánu (PU), recyklovanej peny, termoplastickej peny, kovovej konštrukcie šetrnej k životnému prostrediu, poťahu operadla z PET s optimalizovanou hmotnosťou a hybridného vankúša.

Sedadlový poťah z PET-PU je vyrobený zo 100 % recyklovaných fliaš z nealkoholických nápojov, vďaka čomu sa znižujú emisie uhlíka o viac ako 20 %. Aj pena použitá na sedadlo a operadlo Reco Seat je šetrná k životnému prostrediu. Kombináciou recyklovanej a termoplastickej peny sa dosahuje pohodlnejšie sedenie a lepšia opora v porovnaní s bežnou polyuretánovou penou. Okrem toho sa pri výrobe a procese tvarovania peny používa priemyselná odpadová vodná para, ktorá výrazne znižuje spotrebu energie a emisie.

Výrazné úspory emisií pri tomto výrobku vďaka recyklovanej oceli a zelenej energii

Spoločnosť Yanfeng spolupracuje s oceliarskou spoločnosťou, aby zabezpečila, že Reco Seat ponúkne výrazné zníženie emisií CO2 výrobku. Použitím až 100 % oceľového šrotu ako suroviny a využitím ekologickej elektrickej energie pri výrobe recyklovanej kovovej konštrukcie sa uhlíková stopa výrobku znížila o viac ako 60 %. Škrupina sedadla je vyrobená z vysokopevného recyklovaného plastu. Nahrádza bežnú škrupinu sedadla vyrobenú z kovu, a tým zároveň spĺňa cieľ spoločnosti nahradiť oceľ plastom.

Na dosiahnutie ľahkého, dynamického a udržateľného dizajnu sa na pokrytie operadla použil recyklovaný PET. Okrem toho sa v hybridnom vankúši namiesto kovu používajú vysokopevné recyklované kompozitné materiály, ktoré znižujú stopu CO2 výrobku o 20 %. Tým sa umožňuje aj širší výber techník povrchovej úpravy.

„Reco Seat je v súčasnosti vo fáze vývoja. Pre nás je to vynikajúci príklad výrobku, ktorý nám umožňuje demonštrovať naše schopnosti a začať dialóg s našimi zákazníkmi o trvalej udržateľnosti a obehovom hospodárstve. Spolu s naším tímom pre vývoj sedadiel a kolegami z oblasti inovácií pracujeme na trvale udržateľných riešeniach pre nasledujúcu generáciu vozidiel,“ dodáva Borchers.

Pre ďalšie informácie sme vám radi k dispozícii:

Yanfeng International Jagenbergstraße 1 41468 Neuss

Astrid Schafmeister Tel.: +49 2131 609-3028 E-Mail: astrid.schafmeister@yanfeng.com

O spoločnosti Yanfeng

Spoločnosť Yanfeng je popredným svetovým dodávateľom pre automobilový priemysel, ktorý sa zameriava na automobilové interiéry, exteriéry, sedadlá, elektroniku kokpitu a systémy pasívnej bezpečnosti. Spoločnosť po celom svete zamestnáva približne 57 000 ľudí na viac ako 240 miestach. Technický tím pozostávajúci zo 4 200 odborníkov sídli v 12 výskumných a vývojových strediskách a ďalších regionálnych kanceláriách a má komplexné kompetencie vrátane inžinierskeho a softvérového vývoja, návrhu a overovania testov. Spoločnosť Yanfeng sa špecializuje na koncepty inteligentných kabín (koncepty inteligentných priestorov pre cestujúcich) a technológie ľahkých konštrukcií a podporuje automobilových výrobcov pri formovaní mobility budúcnosti pomocou špičkových riešení interiéru. Viac informácií nájdete na stránke www.yanfeng.com.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Digitální aktiva pro bankovnictví a finance

Praha 18. září 2024 (PROTEXT) - Praha se stane epicentrem diskuzí o digitálních aktivech a finančních technologiích na premiérovém ročníku konference „Digitální aktiva pro...

Škoda vyrábí baterie také pro Fordy Explorer

Zhruba 1500 bateriových systémů denně vyrobí nyní automobilka Škoda na montážních linkách ve svém hlavním závodě v Mladé Boleslavi. Tento produkt je pak zabudován...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Nové výbuchy v Libanonu zabily 14 lidí, explodovaly vysílačky

Nejméně 14 mrtvých a 450 zraněných si dnes v Libanonu vyžádala nová série explozí, informovalo dnes večer libanonské ministerstvo zdravotnictví, čímž aktualizovalo původní bilanci devíti mrtvých a 300 zraněných. Podle agentury Reuters opět vybuchla komunikační zařízení využívaná příslušníky libanonského militantního hnutí Hizballáh, tentokrát vysílačky. K explozím došlo v hlavním městě Bejrůtu i na jihu země.

Rusové evakuovali část města Toropec, Ukrajinci tam hlásí zničení skladu zbraní

Ruské úřady dnes evakuovaly část města Toropec v Tverské oblasti. Média informovala o silných explozích a o útoku ukrajinských dronů, které podle nich zasáhly muniční sklad. Nejmenovaný zdroj z ukrajinské tajné služby SBU později řekl, že ukrajinský dronový útok tam zničil velký sklad s řízenými střelami, naváděnými bombami a dělostřeleckou municí. Regionální činitelé informují pouze o útoku ukrajinských bezpilotních letounů a o požáru. Následně uvedli, že na místě nejsou mrtví nebo vážně zranění a lidé se mohou vrátit domů. Toropec, kde žije kolem 11.000 obyvatel, leží několik set kilometrů severozápadně od Moskvy a stovky kilometrů daleko od Ukrajiny.

Prezidentství Harris by mohlo vytlačit americké kryptoměnové firmy do zahraničí, míní šéf Nansenu

Ředitel společnosti Nansen Alex Svanevik promluvil o kontrastních dopadech, které by prezidentství Donalda Trumpa nebo Kamaly Harris podle něj mohlo mít na kryptoměnové firmy po celém světě. Šéf analytické platformy se k letošním prezidentským volbám v USA vyjádřil ve středu na konferenci Token2049.

Pět hlavních sil utvářejících globální ekonomiku podle Raye Dalia

Americký miliardář, investor a manažer hedgeových fondů Ray Daliona summitu think-tanku Milken Institute v Singapuru den před zasedáním Federálního rezervního systému (Fed), který se chystá rozhodnout o snížení sazeb, zmínil pět hlavních sil utvářejících globální ekonomiku.

Odhad WSJ: Počet mrtvých a zraněných vojáků na Ukrajině dosáhl jednoho milionu

Brutální válka na Ukrajině za dva a půl roku trvání dosáhla dalšího ponurého milníku. Počet mrtvých a zraněných vojáků na obou stranách dosáhl celkem jednoho milionu. S tímto odhadem přišel list The Wall Street Journal (WSJ) odkazující na zdroje obeznámené se situací a ukrajinský utajovaný odhad z dřívějška letošního roku.

Ukrajina hlásí sestřelení pěti desítek ruských dronů a také další útok na Sumy

Rusko v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu třemi řízenými střelami a více než padesátkou dronů, oznámilo ráno na facebooku ukrajinské letectvo. Protivzdušná obrana podle něj sestřelila 46 bezpilotních letounů. Rusové podruhé během dvou dní zaútočili na energetickou infrastrukturu Sumské oblasti, upozornila stanice BBC na svém ruskojazyčném webu. Regionální úřady informovaly o útoku na město Sumy.

Exploze pagerů v Libanonu: Hizballáh viní Izrael a hrozí odvetou

Hizballáh ve středu prohlásil, že ze smrtícího útoku, při kterém téměř současně explodovaly stovky pagerů používaných členy této militantní skupiny po celém Libanonu, viní Izrael. Zároveň uvedl, že plánuje odvetná opatření. Při úterním incidentu zahynulo devět lidí a téměř tři tisíce dalších bylo zraněno.
Reklama

DOPORUČUJEME

Digitální aktiva pro bankovnictví a finance

Praha 18. září 2024 (PROTEXT) - Praha se stane epicentrem diskuzí o digitálních aktivech a finančních technologiích na premiérovém ročníku konference „Digitální aktiva pro...

Škoda vyrábí baterie také pro Fordy Explorer

Zhruba 1500 bateriových systémů denně vyrobí nyní automobilka Škoda na montážních linkách ve svém hlavním závodě v Mladé Boleslavi. Tento produkt je pak zabudován...

Festival Den hrdinů na Výstavišti zrušen!

Praha 18. září 2024 (PROTEXT) - Organizátor Výstaviště Praha, a.s. oznámil zrušení akce Den hrdinů na Výstavišti s předpokládaným datem konání 28.9. 2024. Vzhledem...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Nové výbuchy v Libanonu zabily 14 lidí, explodovaly vysílačky

Nejméně 14 mrtvých a 450 zraněných si dnes v Libanonu vyžádala nová série explozí, informovalo dnes večer libanonské ministerstvo zdravotnictví, čímž aktualizovalo původní bilanci devíti mrtvých a 300 zraněných. Podle agentury Reuters opět vybuchla komunikační zařízení využívaná příslušníky libanonského militantního hnutí Hizballáh, tentokrát vysílačky. K explozím došlo v hlavním městě Bejrůtu i na jihu země.

Rusové evakuovali část města Toropec, Ukrajinci tam hlásí zničení skladu zbraní

Ruské úřady dnes evakuovaly část města Toropec v Tverské oblasti. Média informovala o silných explozích a o útoku ukrajinských dronů, které podle nich zasáhly muniční sklad. Nejmenovaný zdroj z ukrajinské tajné služby SBU později řekl, že ukrajinský dronový útok tam zničil velký sklad s řízenými střelami, naváděnými bombami a dělostřeleckou municí. Regionální činitelé informují pouze o útoku ukrajinských bezpilotních letounů a o požáru. Následně uvedli, že na místě nejsou mrtví nebo vážně zranění a lidé se mohou vrátit domů. Toropec, kde žije kolem 11.000 obyvatel, leží několik set kilometrů severozápadně od Moskvy a stovky kilometrů daleko od Ukrajiny.

Prezidentství Harris by mohlo vytlačit americké kryptoměnové firmy do zahraničí, míní šéf Nansenu

Ředitel společnosti Nansen Alex Svanevik promluvil o kontrastních dopadech, které by prezidentství Donalda Trumpa nebo Kamaly Harris podle něj mohlo mít na kryptoměnové firmy po celém světě. Šéf analytické platformy se k letošním prezidentským volbám v USA vyjádřil ve středu na konferenci Token2049.

Pět hlavních sil utvářejících globální ekonomiku podle Raye Dalia

Americký miliardář, investor a manažer hedgeových fondů Ray Daliona summitu think-tanku Milken Institute v Singapuru den před zasedáním Federálního rezervního systému (Fed), který se chystá rozhodnout o snížení sazeb, zmínil pět hlavních sil utvářejících globální ekonomiku.

Odhad WSJ: Počet mrtvých a zraněných vojáků na Ukrajině dosáhl jednoho milionu

Brutální válka na Ukrajině za dva a půl roku trvání dosáhla dalšího ponurého milníku. Počet mrtvých a zraněných vojáků na obou stranách dosáhl celkem jednoho milionu. S tímto odhadem přišel list The Wall Street Journal (WSJ) odkazující na zdroje obeznámené se situací a ukrajinský utajovaný odhad z dřívějška letošního roku.

Ukrajina hlásí sestřelení pěti desítek ruských dronů a také další útok na Sumy

Rusko v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu třemi řízenými střelami a více než padesátkou dronů, oznámilo ráno na facebooku ukrajinské letectvo. Protivzdušná obrana podle něj sestřelila 46 bezpilotních letounů. Rusové podruhé během dvou dní zaútočili na energetickou infrastrukturu Sumské oblasti, upozornila stanice BBC na svém ruskojazyčném webu. Regionální úřady informovaly o útoku na město Sumy.

Exploze pagerů v Libanonu: Hizballáh viní Izrael a hrozí odvetou

Hizballáh ve středu prohlásil, že ze smrtícího útoku, při kterém téměř současně explodovaly stovky pagerů používaných členy této militantní skupiny po celém Libanonu, viní Izrael. Zároveň uvedl, že plánuje odvetná opatření. Při úterním incidentu zahynulo devět lidí a téměř tři tisíce dalších bylo zraněno.

Pagery, jež explodovaly v Libanonu, vyrobila maďarská firma, tvrdí Gold Apollo

Tchajwanská firma Gold Apollo tvrdí, že pagery, které v úterý v Libanonu zabily nejméně devět lidí a téměř 3000 osob zranily, vyrobila firma BAC Consulting se sídlem v Budapešti. Gold Apollo dnes podle agentury AP uvedla, že měla s touto maďarskou společností smlouvu, která ji opravňovala používat její značku.

Británie: Rodiče dětí zavražděných zdravotní sestrou obvinili nemocnici z utajování informací

Případ Lucy Letby, britské zdravotní sestry odsouzené za vraždu sedmi novorozenců a pokus o vraždu dalších sedmi, nadále šokuje veřejnost. Před vyšetřovací komisí nyní vypovídají rodiče dětí, které Letby zabila. Jejich svědectví odhalují nejenom tragédii spojenou se ztrátou dětí, ale také zásadní selhání nemocnice v komunikaci a transparentnosti.

Exploze komunikačních zařízení v Libanonu zabily osm lidí, uvedl Bejrút

Exploze osobních komunikačních zařízení v Libanonu zabily osm lidí, přibližně 2750 lidí je zraněno. Zhruba 200 jich je v kritickém stavu. Podle agentur Reuters a AFP to odpoledne uvedl libanonský ministr zdravotnictví Firás Abjád. Libanonské hnutí Hizballáh potvrdilo, že zemřeli dva jeho členové a jedno dítě. Podle íránské agentury Mehr byl zraněn i íránský velvyslanec v Bejrútu Modžtaba Amání. Libanonská vláda přisuzuje věc Izraeli. Ten záležitost nekomentoval.
Reklama
Reklama