menu

18.6 C
Czech
Neděle 8. září 2024

Izraelské odbory svolávají generální stávku, podpořily tak pozůstalé

Největší izraelské odbory na pondělí svolávají generální stávku. Podpořily tak výzvu pozůstalých rukojmích, kteří tímto krokem chtějí donutit vládu k uzavření dohody s Hamásem o příměří a propuštění zbývajících unesených. Uzavřené bude podle agentury Reuters i největší letiště v zemi, k protestu se přidají také samospráva druhého největšího města Tel Avivu i další obce. Výrazně tak stoupá tlak na vládu izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

Menšík na US Open končí, Muchová i Macháč jdou dál

Jakub Menšík měl na dosah postup do osmifinále US Open, ale nakonec skončil ve 3. kole po dramatickém souboji s Portugalcem Nunem Borgesem. I přes vedení 2:1 na sety a tři mečboly ztratil zápas 7:6, 1:6, 6:3, 6:7, 0:6. Devatenáctiletý tenista z Prostějova neskrýval zklamání, když těsně přišel o šanci vylepšit si své grandslamové maximum.

Vše o cestování již brzy v Letňanech: Představí se to nejlepší z karavaningu, lodí, vodních sportů i světových a českých destinací

Sledujte nás na sítích

Praha 13. března 2024 (PROTEXT) – Jak se stát karavanistou, jak získat vysněnou loď nebo kam vzít rodinu na dovolenou, ať už koukáte po Česku či na exotické destinace? Nejkomplexnější přehlídku cestovatelských trendů, program pro odborníky i širokou veřejnost nebo lákavé soutěže si užijí návštěvníci PVA EXPO PRAHA již ve dnech 15. až 17. března. Koná se unikátní souběh veletrhů FOR CARAVAN, FOR BOAT a HOLIDAY WORLD & REGION WORLD. Jaké unikáty přinese?

Reklama

Nezávislé cestování již několikátým rokem zažívá v České republice boom a karavany či obytná auta se stávají členy stále většího počtu rodin. Veletrh FOR CARAVAN kromě samotných modelů nových vozů i osvědčených bestsellerů uvede i další varianty kempování a karavaningu. Nebudou chybět autostany, vestavby a přestavby do osobních aut a dodávek nebo technologie a doplňky pro komfort a soběstačnost vozů.

Stále oblíbenějšímu trendu kempování „na divoko“ bude v Hale 7 věnována Adventure Village s offroady a karavany se stylovým vybavením na kempování. Jak si užít při kempinku i saunu a vířivku a zároveň poznat třeba drsný beskydský sever, ukáže firma MRKEY i s hercem Lukášem Langmajerem. Společnost Adventure Centrum dorazí se speciálním zdvihacím střešním nosičem a solárními novinkami a Thule přiveze unikátní stan na tažné zařízení. Expozice Concorde uvede model řady Liner 1095 GI na výkonném podvozku MB Actros 1840 L, který měl premiéru v lednu 2024. Zajímavostí vozu je garáž s výsuvnou plošinou pro vůz Mini Cooper.

Zájemci z řad návštěvníků mohou také absolvovat kurz obsluhy a manévrování přívěsu nebo soutěžit o ceny v hodnotě až 100 000 korun, třeba o týdenní půjčení obytného vozu, víkendové zápůjčky karavanů i obytňáků, kempinkové vybavení či vouchery na bezstarostné cestování a další ceny.

Více na www.forcaravan.cz.

Reklama

Luxus na vodě

Letošní ročník výstavy FOR BOAT se pro jednoho šťastlivce stane nezapomenutelným zážitkem, během něhož vyhraje loď Corsiva 475 New Age v hodnotě půl milionu korun od firmy Wavy Boats. Losování výherce proběhne v sobotu 16. března v 17 hodin na stánku tohoto vystavovatele.

Výstava lodí a vodních sportů představí několik zajímavostí, mezi nimi například vodní skútr YAMAHA SUPERJET model 2023, který je ve své kategorii tzv. stand-up novinkou. Letos poprvé společnost Massilia Trade uvádí v České republice nový model člunu s elektrickým pohonem: SCOOP + od RUBAN BLEU určený pro sedm osob. Tento unikát nebude chybět ani v Letňanech. Na expozici Bychl Yacht Centra se objeví člun anglické značky Williams, konkrétně jeden z nejprodávanějších modelů Williams 345 Sportjet. Zajímavostí bude také nejnovější generace efoilu LIFT4 od společnosti Lift Foils nebo nový sportovní bowrider Regal model LS6 na stánku Česká lodní doprava – charter. Marina DOCK představí novinku značky SR pro letošní rok, model populární lodě SR 190, ve verzi se závěsným motorem.

Více na www.forboat.cz.

Světové i české destinace

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu a regionální turistiky HOLIDAY WORLD & REGION WORLD je největší tuzemskou přehlídkou turistických destinací z celého světa i napříč Českou republikou.

Partnerskou zemí letošního 32. ročníku se stala Srí Lanka, země mnoha historických, náboženských i přírodních bohatství. Nabízí architekturu mistra tropického modernismu Geoffreyho Bawa, koloniální památky i nespočet vzácných chrámů či nedotčené pláže východního a severního pobřeží. Návštěvníci tu mohou zažít také adrenalin v podobě raftingu na divoké řece, cyklistiku v tropické džungli, surfing nebo se oddat tajům ajurvédy, jógy, meditace i buddhismu. Jednou z nejatraktivnějších památek Srí Lanky je hora Sigiriya spadající do seznamu UNESCO, milovníci šnorchlování ocení Pigeon Island naproti překrásné pláži Nilaveli a možnost sezónního pozorování velryb. Jak říkají zasvěcení cestovatelé, jedním z vůbec nejkrásnějších zážitků je pozorování slonů ve volné přírodě, například v Národním parku Minneriya.

Mnoho zajímavostí nabídne také partnerský region Moravskoslezský kraj. Ten patří k nejzelenějším oblastem Česka a překvapí množstvím turistických lákadel, významných památek i překrásných přírodních scenérií.

HOLIDAY WORLD & REGION WORLD umožní vyhrát zajímavé ceny, například zájezd pro dva do luxusního hotelu Nirvana s Ultra All Inclusive od společnosti Coral Travel CZ, čtyřdenní pobyt v oblasti Národního parku Vysoké Taury od ALPINmedia a NP Vysoké Taury, tři dny v Salcburku se vstupem do téměř tří desítek zajímavostí nebo desetidenní plavbu pro celou rodinu na lodi MSC WORLD EUROPA od firmy RIVIERA TOUR. Poslední jmenovaná společnost představí v Letňanech nový projekt, kterým jsou výletní plavby Explora Journeys – speciální druh luxusních cest na moři pro nejnáročnější cestovatele.

O víkendu 16. a 17. března proběhne v PVA EXPO PRAHA souběžně také festival KOLEM SVĚTA, který nabídne možnosti setkání se slavnými cestovateli, poutavé přednášky, workshopy, ochutnávky cizokrajných jídel i bohatý program.

Více na www.holidayworld.cz.

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Společnost TCL odhaluje budoucnost digitálního umění v domácnosti: Na veletrhu IFA 2024 představuje vůbec první televizor TCL NXTFRAME se zvukem od Bang & Olufsen

Berlín 6. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Proměňte svůj domov pomocí umění a technologiíSpolečnost TCL na veletrhu IFA 2024 představila svou úplně první televizi TCL...

Společnost TCL Europe představila na veletrhu IFA 2024 vlajkovou loď řady X11H – první televizor TCL QD-Mini LED se zvukovou technologií společnosti Bang &...

Berlín 6. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Když se krásný obraz spojí s krásným zvukem, posouvá společnost TCL laťku prémiového domácího kina na dosud nepoznanou...
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Tisíce lidí v ulicích Francie protestují proti jmenování Barniera premiérem

V sobotu po celé Francii vypukly rozsáhlé protesty v reakci na rozhodnutí prezidenta Emmanuela Macrona jmenovat Michela Barniera premiérem. Protesty svolaly především levicové strany, které obvinily Macrona z toho, že „ukradl“ legislativní volby.

Při útoku na budovu bývalé školy v Gaze zahynulo nejméně osm lidí

Nejméně osm Palestinců zemřelo při izraelském úderu na budovu školy v Gaze, informuje dnes izraelský server The Times of Israel (ToI) s odvoláním na palestinskou tiskovou agenturu WAFA. Izraelská armáda uvedla, že v areálu školy bylo velitelské středisko teroristického hnutí Hamás. Také agentura Reuters zmiňuje osm obětí v uprchlických stanech uvnitř někdejší školy. Při samostatném incidentu bylo při úderu na obytnou budovu v uprchlickém táboře Nuseirat v centrální části Gazy podle Reuters zabito dalších pět Palestinců.

Itálie nezaváhá v podpoře Ukrajiny, je to v jejím národním zájmu, míní Meloniová

Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Tajfun Yagi zasáhl Vietnam, nejméně čtyři lidé zemřeli, úřady hlásí 78 zraněných

Tajfun Yagi zabil na severu Vietnamu nejméně čtyři lidi a 78 dalších zranil poté, co tam dnes dosáhl pevniny. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na vietnamské úřady. Bilance obětí letošní nejsilnější asijské bouře tak přesáhla počet 20, píše Reuters.

Při ruském útoku na ukrajinskou Konsťantynivku byli zabiti tři lidé

Tři lidé byli zabiti a další tři zraněni při ruském ostřelování města Konsťantynivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Oznámil to dnes šéf oblastní správy Vadym Filaškin. Ruské síly dnes ovládly vesnici Kalynove v Doněcké oblasti, tvrdí ruské ministerstvo obrany. Rusko kromě toho v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu 67 drony s dlouhým doletem. Ukrajinské letectvo oznámilo, že 58 z nich sestřelilo. V Kyjevě trosky dopadly v blízkosti obytných budov a také nedaleko ukrajinského parlamentu. Zatím nebyly hlášeny žádné oběti. Patrně ukrajinský útok dronem způsobil exploze v nespecifikovaném zařízení v ruské Voroněžské oblasti, oznámil tamní gubernátor.

Boj o US Steel se stupňuje: Cleveland-Cliffs se chystá převzít otěže

Boj o amerického ocelářského giganta US Steel nabírá na obrátkách, když konkurent Cleveland-Cliffs kritizuje plánovaný prodej společnosti do japonských rukou a nabízí alternativní řešení. Vstup této firmy do hry navíc rozdmýchává politické napětí v klíčovém volebním roce.
Reklama

DOPORUČUJEME

Společnost TCL odhaluje budoucnost digitálního umění v domácnosti: Na veletrhu IFA 2024 představuje vůbec první televizor TCL NXTFRAME se zvukem od Bang & Olufsen

Berlín 6. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Proměňte svůj domov pomocí umění a technologiíSpolečnost TCL na veletrhu IFA 2024 představila svou úplně první televizi TCL...

Společnost TCL Europe představila na veletrhu IFA 2024 vlajkovou loď řady X11H – první televizor TCL QD-Mini LED se zvukovou technologií společnosti Bang &...

Berlín 6. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Když se krásný obraz spojí s krásným zvukem, posouvá společnost TCL laťku prémiového domácího kina na dosud nepoznanou...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Tisíce lidí v ulicích Francie protestují proti jmenování Barniera premiérem

V sobotu po celé Francii vypukly rozsáhlé protesty v reakci na rozhodnutí prezidenta Emmanuela Macrona jmenovat Michela Barniera premiérem. Protesty svolaly především levicové strany, které obvinily Macrona z toho, že „ukradl“ legislativní volby.

Při útoku na budovu bývalé školy v Gaze zahynulo nejméně osm lidí

Nejméně osm Palestinců zemřelo při izraelském úderu na budovu školy v Gaze, informuje dnes izraelský server The Times of Israel (ToI) s odvoláním na palestinskou tiskovou agenturu WAFA. Izraelská armáda uvedla, že v areálu školy bylo velitelské středisko teroristického hnutí Hamás. Také agentura Reuters zmiňuje osm obětí v uprchlických stanech uvnitř někdejší školy. Při samostatném incidentu bylo při úderu na obytnou budovu v uprchlickém táboře Nuseirat v centrální části Gazy podle Reuters zabito dalších pět Palestinců.

Itálie nezaváhá v podpoře Ukrajiny, je to v jejím národním zájmu, míní Meloniová

Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Tajfun Yagi zasáhl Vietnam, nejméně čtyři lidé zemřeli, úřady hlásí 78 zraněných

Tajfun Yagi zabil na severu Vietnamu nejméně čtyři lidi a 78 dalších zranil poté, co tam dnes dosáhl pevniny. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na vietnamské úřady. Bilance obětí letošní nejsilnější asijské bouře tak přesáhla počet 20, píše Reuters.

Při ruském útoku na ukrajinskou Konsťantynivku byli zabiti tři lidé

Tři lidé byli zabiti a další tři zraněni při ruském ostřelování města Konsťantynivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Oznámil to dnes šéf oblastní správy Vadym Filaškin. Ruské síly dnes ovládly vesnici Kalynove v Doněcké oblasti, tvrdí ruské ministerstvo obrany. Rusko kromě toho v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu 67 drony s dlouhým doletem. Ukrajinské letectvo oznámilo, že 58 z nich sestřelilo. V Kyjevě trosky dopadly v blízkosti obytných budov a také nedaleko ukrajinského parlamentu. Zatím nebyly hlášeny žádné oběti. Patrně ukrajinský útok dronem způsobil exploze v nespecifikovaném zařízení v ruské Voroněžské oblasti, oznámil tamní gubernátor.

Boj o US Steel se stupňuje: Cleveland-Cliffs se chystá převzít otěže

Boj o amerického ocelářského giganta US Steel nabírá na obrátkách, když konkurent Cleveland-Cliffs kritizuje plánovaný prodej společnosti do japonských rukou a nabízí alternativní řešení. Vstup této firmy do hry navíc rozdmýchává politické napětí v klíčovém volebním roce.

Selena Gomez se připojuje k miliardářskému klubu

Selena Gomez dosáhla nového milníku. Ve svých 32 letech se stala miliardářkou. Její majetek odhaduje na 1,3 miliardy dolarů. Přestože se prosadila v hudbě a herectví, většina jejího bohatství pochází z její značky kosmetiky Rare Beauty.

Po ruském útoku na ukrajinský Pavlohrad je jeden mrtvý a 55 zraněných

Při dnešním ruském raketovém útoku na ukrajinský Pavlohrad jeden člověk zemřel a dalších 55 utrpělo zranění, informovala Státní služba pro mimořádné události (DSNS) v Dněpropetrovské oblasti.

CNBC: Pět největších měst v Evropě, která lákají k bydlení milionáře

Konzultační realitní společnost Knight Frank se sídlem v Londýně sestavila na základě průzkumu žebříček velkých evropských měst nejvíce vyhledávaných milionáři. Centrem superbohatých ve skutečnosti není hlavní město Velké Británie, ale Francie.
Reklama
Reklama