menu

15.6 C
Czech
Čtvrtek 19. září 2024

Při pokusu o přeplutí Lamanšského průlivu zahynulo osm lidí

Při pokusu o přeplutí Lamanšského průlivu z Francie do Británie přišlo v noci na dnešek o život osm migrantů. S odvoláním na policejní a záchranářské zdroje o tom informuje agentura AFP. Od začátku letošního roku při pokusu o nelegální překonání Lamanšského průlivu ze severní Francie přišlo o život už nejméně 45 lidí.

Ukrajina hlásí sestřelení pěti desítek ruských dronů a také další útok na Sumy

Rusko v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu třemi řízenými střelami a více než padesátkou dronů, oznámilo ráno na facebooku ukrajinské letectvo. Protivzdušná obrana podle něj sestřelila 46 bezpilotních letounů. Rusové podruhé během dvou dní zaútočili na energetickou infrastrukturu Sumské oblasti, upozornila stanice BBC na svém ruskojazyčném webu. Regionální úřady informovaly o útoku na město Sumy.

Představení novinky Dyson Supersonic Nural. Nejinteligentnější vysoušeč vlasů Dyson pro zdravější pokožku hlavy a vlasů

Sledujte nás na sítích

Praha 18. března 2024 (PROTEXT) – Chytrá a automatická technologie senzoru Nural™ chrání zdraví pokožky hlavy a zvyšuje přirozený lesk vlasů. Rychlé inteligentní vysoušení bez poškození teplem je vhodné pro všechny typy vlasů.

Reklama

James Dyson během celosvětové akce v jihokorejském Soulu představil vysoušeč vlasů Supersonic Nural™, nejinteligentnější fén s novou technologií senzorů.

„Pokud se vám podaří omezit poškozování vlasů teplem, můžete získat zdravější pokožku hlavy a zdravější vlasy. Náš nový Supersonic NuralTM má senzor, který rozpozná vaši hlavu a sníží teplotu, jakmile se přiblíží k vašim vlasům. Tím zabrání poškození pokožky hlavy i vlasů teplem. Pouze díky investicím do výzkumu a vývoje přicházejí inovace. Budujeme jedny z nejsofistikovanějších vlasových laboratoří na světě.“

James Dyson, zakladatel a hlavní inženýr Dyson

Nejnovější stylingový přístroj Dyson je vybaven novým režimem ochrany pokožky hlavy, který využívá síť senzorů Nural™. Automaticky snižuje teplotu, jakmile se přiblíží k vaší hlavě, pomáhá chránit pokožku hlavy před poškozením. Tyto senzory také zlepšují zážitek ze stylingu, zvyšují lesk vlasů a zabraňují jejich poškození teplem. Nové a vylepšené nástavce určené pro všechny typy vlasů jsou vybaveny funkcí rozpoznávání nástavců. Fén pozná stylingové preference uživatele a zjednoduší tak rutinu pro rychlé a zdravé vysoušení bez extrémního tepla.

Reklama

Ještě chytřejší díky senzorům Nural™

Nové senzory Nural™ společnosti Dyson pomáhají usnadnit styling tím, že aktivují režim ochrany pokožky hlavy, správně nastaví teplotu a rychlost vysoušení u každého nástavce dle preferencí uživatele.

– Režim ochrany pokožky hlavy: V tomto režimu se teplota automaticky sníží na 55°C, což je optimální výše pro pohodlí pokožky hlavy a rychlost vysoušení. Snímač vysílá neviditelný infračervený paprsek a měří vzdálenost mezi přístrojem a vašimi vlasy, proto stačí, aby se vysoušeč přiblížil k vlasům a pokožce hlavy.

– Osvětlení mění barvu a ukazuje nastavení teploty: V režimu ochrany pokožky hlavy tato funkce zajišťuje, že se barva LED osvětlení automaticky mění mezi žlutou (nízká teplota), oranžovou (střední teplota) a červenou (vysoká teplota) v závislosti na vzdálenosti přístroje od hlavy.

– Učí nástavce, aby si pamatovaly vaše preference při stylingu: Tato technologie zjednodušuje stylingové rutiny, protože se přístroj přizpůsobuje režimu stylingu uživatele fénu. Pamatuje si naposledy použité nastavení tepla a proudu vzduchu pro každý stylingový nástavec a automaticky je použije při dalším použití.

– Detekce pauzy pro snadnější rutinu: Fén Dyson Supersonic Nural™ je také vybaven akcelerometrem snímajícím pohyb, který automaticky deaktivuje topné těleso a snižuje průtok vzduchu a hlučnost, když se nacházíte mezi jednotlivými stylingy.

„Z našeho vědeckého výzkumu o vlasech víme, že existuje souvislost mezi kvalitou vlasů a zdravou pokožkou hlavy. Tkáň vlasové pokožky se skládá z různých vrstev, přičemž svrchní vrstva slouží jako bariéra proti vnějším stresorům. Když je však pokožka hlavy poškozená, může dojít ke ztrátě hydratace, což je klíčový faktor, který nás vedl k vývoji funkce Scalp protect mode. Ta pomáhá udržovat úroveň vlhkosti pokožky hlavy a umožňuje šetrné vysoušení.“

Shawn Lim, vedoucí výzkumu společnosti Dyson

Představení nových nástavců

Nový difuzér Wave+Curl byl navržen pro vlny, lokny a kudrliny. Pomáhá tvarovat přirozeně vlnité vlasy ve dvou režimech. V režimu „Dome“ velký kopulovitý tvar nástavce odvádí proud vzduchu od pokožky hlavy a vytváří hladší, podlouhlé vlny se zaoblenými konci. V režimu Diffuse vzduch proudí hluboko ke kořínkům, vytvoří se objemné kudrny a lokny.

Design a technologie

Nové zabudované senzory doplňuje odlišný vizuální vzhled: průhledná koncovka, která ukazuje technologii uvnitř, a nové odvážné barevné varianty – Ceramic Patina a Topaz nebo Vinca Blue a Topaz.

Vysoušeč vlasů Supersonic Nural™ bude k dostání v České republice v létě 2024. Bude dodáván s pěti nástavci v balení a v nabídce bude i další samostatné příslušenství. Chcete-li si fén Supersonic Nural™ zakoupit, dozvědět se více a vyzkoušet si jej, navštivte Pop-up Store Dyson v nákupních centrech Metropole Zličín nebo OC Nový Smíchov v Praze. Další informace naleznete na adrese www.dyson.cz.

O společnosti Dyson

Dyson je globální technologická společnost s inženýrskými, výzkumnými, vývojovými, výrobními a testovacími provozy v Singapuru, Velké Británii, Malajsii, Mexiku, Číně a na Filipínách. Společnost Dyson začínala v garáži ve Velké Británii a od svého založení v roce 1993 neustále roste. Dnes má celosvětové ústředí v Singapuru a dva technologické areály ve Velké Británii o rozloze více než 700 akrů v Malmesbury a Hullavingtonu. Od roku 1993 společnost Dyson investovala více než 1 miliardu liber do svých kanceláří a laboratoří ve Wiltshire, v nichž probíhá výzkum, návrh a vývoj budoucích technologií Dyson v rané fázi. Společnost Dyson zůstává rodinným podnikem a celosvětově zaměstnává 14 000 lidí, včetně 6 000členného týmu inženýrů. Své výrobky prodává na 85 trzích ve více než 250 prodejnách Dyson Demo Store po celém světě, včetně prodejny Dyson Virtual Reality Demo Store.

V roce 2022 společnost Dyson oznámila závazek ve výši půl miliardy liber na rozšíření a urychlení výzkumu a technologického vývoje v rámci svého kosmetického portfolia a oznámila plány na uvedení 20 nových kosmetických výrobků v příštích čtyřech letech. Společnost Dyson investuje 2,75 miliardy liber do koncepce revolučních produktů a technologií a má globální týmy inženýrů, vědců a softwarových vývojářů, kteří se zaměřují na vývoj polovodičových bateriových článků, vysokorychlostních digitálních motorů, senzorických a zrakových systémů, robotiky, technologií strojového učení a investic do A.I.

Dyson Institute of Engineering and Technology

Dyson Institute of Engineering and Technology je nový model inženýrského vzdělávání, který kombinuje akademickou náročnost tradiční univerzity s praktickými a reálnými zkušenostmi z práce na živých projektech v rámci globální technologické společnosti.

156 bakalářských inženýrů společnosti Dyson dostává od prvního dne plat a neplatí žádné školné; 37 % bakalářských inženýrů se hlásí k ženskému pohlaví, zatímco na britských inženýrských bakalářských oborech je to v průměru 21 %. Dyson Institute nenabízí jen vzdělání, ale také začátek kariéry u společnosti Dyson.

Nadace Jamese Dysona

Nadace Jamese Dysona byla založena v roce 2002 a je mezinárodní charitativní organizací, která dává možnost začínajícím inženýrům, podporuje inženýrské vzdělávání a investuje do lékařského výzkumu, přičemž doposud věnovala na dobročinné účely více než 140 milionů liber.

Cena Jamese Dysona

Cena Jamese Dysona je každoroční designérská soutěž nadace a je určena současným i nedávným studentům designu a inženýrství. Od svého založení v roce 2005 podpořila cena 390 vynálezů po celém světě a poskytla finanční prostředky na podporu jejich komercializace. 70 % minulých celosvětových vítězů ceny James Dyson Award pokračuje ve svých vynálezech a věnuje se jim na plný úvazek.

Dyson Farming

Rodina Dysonů založila v roce 2012 společnost Dyson Farming. Je to jeden z největších zemědělských podniků ve Spojeném království, který se rozkládá na 36 000 akrech v Lincolnshire, Oxfordshire, Gloucestershire a Somersetu. Jedná se o rodinný podnik, který se nepodobá žádnému jinému a který se zaměřuje na dlouhodobé investice do britského zemědělství a venkova. Udržitelná produkce potravin, potravinová bezpečnost a životní prostředí mají zásadní význam pro zdraví a ekonomiku Spojeného království. Zemědělství má skutečnou příležitost být motorem technologické revoluce a naopak. Společnost Dyson Farming vyvíjí nové přístupy k efektivnímu, technologicky vyspělému zemědělství a výrobě potravin.

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Digitální aktiva pro bankovnictví a finance

Praha 18. září 2024 (PROTEXT) - Praha se stane epicentrem diskuzí o digitálních aktivech a finančních technologiích na premiérovém ročníku konference „Digitální aktiva pro...

Škoda vyrábí baterie také pro Fordy Explorer

Zhruba 1500 bateriových systémů denně vyrobí nyní automobilka Škoda na montážních linkách ve svém hlavním závodě v Mladé Boleslavi. Tento produkt je pak zabudován...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Nové výbuchy v Libanonu zabily 14 lidí, explodovaly vysílačky

Nejméně 14 mrtvých a 450 zraněných si dnes v Libanonu vyžádala nová série explozí, informovalo dnes večer libanonské ministerstvo zdravotnictví, čímž aktualizovalo původní bilanci devíti mrtvých a 300 zraněných. Podle agentury Reuters opět vybuchla komunikační zařízení využívaná příslušníky libanonského militantního hnutí Hizballáh, tentokrát vysílačky. K explozím došlo v hlavním městě Bejrůtu i na jihu země.

Rusové evakuovali část města Toropec, Ukrajinci tam hlásí zničení skladu zbraní

Ruské úřady dnes evakuovaly část města Toropec v Tverské oblasti. Média informovala o silných explozích a o útoku ukrajinských dronů, které podle nich zasáhly muniční sklad. Nejmenovaný zdroj z ukrajinské tajné služby SBU později řekl, že ukrajinský dronový útok tam zničil velký sklad s řízenými střelami, naváděnými bombami a dělostřeleckou municí. Regionální činitelé informují pouze o útoku ukrajinských bezpilotních letounů a o požáru. Následně uvedli, že na místě nejsou mrtví nebo vážně zranění a lidé se mohou vrátit domů. Toropec, kde žije kolem 11.000 obyvatel, leží několik set kilometrů severozápadně od Moskvy a stovky kilometrů daleko od Ukrajiny.

Prezidentství Harris by mohlo vytlačit americké kryptoměnové firmy do zahraničí, míní šéf Nansenu

Ředitel společnosti Nansen Alex Svanevik promluvil o kontrastních dopadech, které by prezidentství Donalda Trumpa nebo Kamaly Harris podle něj mohlo mít na kryptoměnové firmy po celém světě. Šéf analytické platformy se k letošním prezidentským volbám v USA vyjádřil ve středu na konferenci Token2049.

Pět hlavních sil utvářejících globální ekonomiku podle Raye Dalia

Americký miliardář, investor a manažer hedgeových fondů Ray Daliona summitu think-tanku Milken Institute v Singapuru den před zasedáním Federálního rezervního systému (Fed), který se chystá rozhodnout o snížení sazeb, zmínil pět hlavních sil utvářejících globální ekonomiku.

Odhad WSJ: Počet mrtvých a zraněných vojáků na Ukrajině dosáhl jednoho milionu

Brutální válka na Ukrajině za dva a půl roku trvání dosáhla dalšího ponurého milníku. Počet mrtvých a zraněných vojáků na obou stranách dosáhl celkem jednoho milionu. S tímto odhadem přišel list The Wall Street Journal (WSJ) odkazující na zdroje obeznámené se situací a ukrajinský utajovaný odhad z dřívějška letošního roku.

Ukrajina hlásí sestřelení pěti desítek ruských dronů a také další útok na Sumy

Rusko v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu třemi řízenými střelami a více než padesátkou dronů, oznámilo ráno na facebooku ukrajinské letectvo. Protivzdušná obrana podle něj sestřelila 46 bezpilotních letounů. Rusové podruhé během dvou dní zaútočili na energetickou infrastrukturu Sumské oblasti, upozornila stanice BBC na svém ruskojazyčném webu. Regionální úřady informovaly o útoku na město Sumy.

Exploze pagerů v Libanonu: Hizballáh viní Izrael a hrozí odvetou

Hizballáh ve středu prohlásil, že ze smrtícího útoku, při kterém téměř současně explodovaly stovky pagerů používaných členy této militantní skupiny po celém Libanonu, viní Izrael. Zároveň uvedl, že plánuje odvetná opatření. Při úterním incidentu zahynulo devět lidí a téměř tři tisíce dalších bylo zraněno.
Reklama

DOPORUČUJEME

Digitální aktiva pro bankovnictví a finance

Praha 18. září 2024 (PROTEXT) - Praha se stane epicentrem diskuzí o digitálních aktivech a finančních technologiích na premiérovém ročníku konference „Digitální aktiva pro...

Škoda vyrábí baterie také pro Fordy Explorer

Zhruba 1500 bateriových systémů denně vyrobí nyní automobilka Škoda na montážních linkách ve svém hlavním závodě v Mladé Boleslavi. Tento produkt je pak zabudován...

Festival Den hrdinů na Výstavišti zrušen!

Praha 18. září 2024 (PROTEXT) - Organizátor Výstaviště Praha, a.s. oznámil zrušení akce Den hrdinů na Výstavišti s předpokládaným datem konání 28.9. 2024. Vzhledem...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Nové výbuchy v Libanonu zabily 14 lidí, explodovaly vysílačky

Nejméně 14 mrtvých a 450 zraněných si dnes v Libanonu vyžádala nová série explozí, informovalo dnes večer libanonské ministerstvo zdravotnictví, čímž aktualizovalo původní bilanci devíti mrtvých a 300 zraněných. Podle agentury Reuters opět vybuchla komunikační zařízení využívaná příslušníky libanonského militantního hnutí Hizballáh, tentokrát vysílačky. K explozím došlo v hlavním městě Bejrůtu i na jihu země.

Rusové evakuovali část města Toropec, Ukrajinci tam hlásí zničení skladu zbraní

Ruské úřady dnes evakuovaly část města Toropec v Tverské oblasti. Média informovala o silných explozích a o útoku ukrajinských dronů, které podle nich zasáhly muniční sklad. Nejmenovaný zdroj z ukrajinské tajné služby SBU později řekl, že ukrajinský dronový útok tam zničil velký sklad s řízenými střelami, naváděnými bombami a dělostřeleckou municí. Regionální činitelé informují pouze o útoku ukrajinských bezpilotních letounů a o požáru. Následně uvedli, že na místě nejsou mrtví nebo vážně zranění a lidé se mohou vrátit domů. Toropec, kde žije kolem 11.000 obyvatel, leží několik set kilometrů severozápadně od Moskvy a stovky kilometrů daleko od Ukrajiny.

Prezidentství Harris by mohlo vytlačit americké kryptoměnové firmy do zahraničí, míní šéf Nansenu

Ředitel společnosti Nansen Alex Svanevik promluvil o kontrastních dopadech, které by prezidentství Donalda Trumpa nebo Kamaly Harris podle něj mohlo mít na kryptoměnové firmy po celém světě. Šéf analytické platformy se k letošním prezidentským volbám v USA vyjádřil ve středu na konferenci Token2049.

Pět hlavních sil utvářejících globální ekonomiku podle Raye Dalia

Americký miliardář, investor a manažer hedgeových fondů Ray Daliona summitu think-tanku Milken Institute v Singapuru den před zasedáním Federálního rezervního systému (Fed), který se chystá rozhodnout o snížení sazeb, zmínil pět hlavních sil utvářejících globální ekonomiku.

Odhad WSJ: Počet mrtvých a zraněných vojáků na Ukrajině dosáhl jednoho milionu

Brutální válka na Ukrajině za dva a půl roku trvání dosáhla dalšího ponurého milníku. Počet mrtvých a zraněných vojáků na obou stranách dosáhl celkem jednoho milionu. S tímto odhadem přišel list The Wall Street Journal (WSJ) odkazující na zdroje obeznámené se situací a ukrajinský utajovaný odhad z dřívějška letošního roku.

Ukrajina hlásí sestřelení pěti desítek ruských dronů a také další útok na Sumy

Rusko v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu třemi řízenými střelami a více než padesátkou dronů, oznámilo ráno na facebooku ukrajinské letectvo. Protivzdušná obrana podle něj sestřelila 46 bezpilotních letounů. Rusové podruhé během dvou dní zaútočili na energetickou infrastrukturu Sumské oblasti, upozornila stanice BBC na svém ruskojazyčném webu. Regionální úřady informovaly o útoku na město Sumy.

Exploze pagerů v Libanonu: Hizballáh viní Izrael a hrozí odvetou

Hizballáh ve středu prohlásil, že ze smrtícího útoku, při kterém téměř současně explodovaly stovky pagerů používaných členy této militantní skupiny po celém Libanonu, viní Izrael. Zároveň uvedl, že plánuje odvetná opatření. Při úterním incidentu zahynulo devět lidí a téměř tři tisíce dalších bylo zraněno.

Pagery, jež explodovaly v Libanonu, vyrobila maďarská firma, tvrdí Gold Apollo

Tchajwanská firma Gold Apollo tvrdí, že pagery, které v úterý v Libanonu zabily nejméně devět lidí a téměř 3000 osob zranily, vyrobila firma BAC Consulting se sídlem v Budapešti. Gold Apollo dnes podle agentury AP uvedla, že měla s touto maďarskou společností smlouvu, která ji opravňovala používat její značku.

Británie: Rodiče dětí zavražděných zdravotní sestrou obvinili nemocnici z utajování informací

Případ Lucy Letby, britské zdravotní sestry odsouzené za vraždu sedmi novorozenců a pokus o vraždu dalších sedmi, nadále šokuje veřejnost. Před vyšetřovací komisí nyní vypovídají rodiče dětí, které Letby zabila. Jejich svědectví odhalují nejenom tragédii spojenou se ztrátou dětí, ale také zásadní selhání nemocnice v komunikaci a transparentnosti.

Exploze komunikačních zařízení v Libanonu zabily osm lidí, uvedl Bejrút

Exploze osobních komunikačních zařízení v Libanonu zabily osm lidí, přibližně 2750 lidí je zraněno. Zhruba 200 jich je v kritickém stavu. Podle agentur Reuters a AFP to odpoledne uvedl libanonský ministr zdravotnictví Firás Abjád. Libanonské hnutí Hizballáh potvrdilo, že zemřeli dva jeho členové a jedno dítě. Podle íránské agentury Mehr byl zraněn i íránský velvyslanec v Bejrútu Modžtaba Amání. Libanonská vláda přisuzuje věc Izraeli. Ten záležitost nekomentoval.
Reklama
Reklama