menu

23.6 C
Czech
Sobota 7. září 2024

Ideální místo k trestné činnosti. Telegram vyšetřuje už i Jižní Korea

Po zatčení zakladatele ruské sociální platformy Telegram zahájila její vyšetřování také Jižní Korea. Má se konkrétně zabývat volným šířením deepfake porno obsahu na platformě. Problém s Telegramem mají ale i další státy.

Itálie nezaváhá v podpoře Ukrajiny, je to v jejím národním zájmu, míní Meloniová

Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Horoskop pro týden pevných zásad a osobních hodnot: 13. května – 19. května

Sledujte nás na sítích

Ve středu, po více než dvou měsících strávených v Beranu, Merkur konečně vstoupí do Býka. Když tato komunikační planeta přechází do silného a uzemněného znamení Býka, je ideální čas ujasnit si vlastní hodnoty a odmítnout se nechat zviklat. Býk může občas podporovat neužitečně rigidní myšlení. V nejlepším případě vám však dává sílu stát si pevně za svými zásadami, a to i tváří v tvář opozici. Místo toho, abyste se nechali vtáhnout do nekonečných debat, soustřeďte se na hledání způsobů, jak jednat podle toho, čemu věříte. Níže zatím najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Reklama

Beran

Více než kdy jindy toužíte po životě, který by měl smysl. Chcete hrát důležitou roli ve své komunitě, měnit svět kolem sebe, být součástí něčeho většího, než jste vy sami. Vaše běžné aktivity se vám zdají málo. Chcete něco víc. Přesto jsou to právě drobnosti – vaše běžné interakce s druhými lidmi, vaše každodenní rutina -, které s největší pravděpodobností nabídnou smysl, který tento týden hledáte. Nedělejte si teď starosti s velkými věcmi. Soustřeďte se na to, abyste byli užiteční jakýmkoli nepatrným způsobem, a věřte, že zbytek přijde sám.

Býk

O mnoha věcech ve svém životě v poslední době pochybujete. Emoce, kterých jste se obávali, že vás budou trápit navždy, se změnily; jiné, o kterých jste doufali, že budou trvat věčně, ustoupily. Poznali jste, že nic není tak stabilní, jak byste si přáli, ale také jste si dokázali, že jste schopni větší změny, než si mnohdy představujete. Nejistota může být nepříjemná, ale je nezbytnou součástí tohoto procesu. Nyní se konečně dostáváte do období jasnosti a sebedůvěry; všechno to hledání v duši může konečně přinést ovoce. Tvrdě jste pracovali, abyste se dostali až sem, tak si to užijte.

Blíženci

Nejlépe se vám přemýšlí nahlas. Váš intelekt nejjasněji září při konverzaci, když máte lidi, se kterými můžete snít, hádat se a předávat jim své nejpodivnější nápady. Jsou však chvíle, kdy vás hlasy ostatních spíš rozptylují, než aby vám něco objasnily, a musíte si věci promyslet sami. V následujících dnech si dejte čas na rozmyšlenou a zvažte své plány a nápady, než do nich zapojíte někoho dalšího. Názory ostatních lidí mohou být neocenitelné, ale věnujte čas tomu, abyste si ujasnili, co si myslíte a co chcete, než se otevřete zpětné vazbě.

Rak

Nyní je vhodná doba, abyste se zamysleli nad svými dlouhodobými cíli. Nejen o věcech, kterých chcete dosáhnout, nebo o milnících, kterých chcete dosáhnout, ale také o tom, jakým člověkem chcete být. Jak budete trávit svůj čas, jaké hodnoty vás budou motivovat, jaké ideály budou utvářet váš život? To vše se může zdát abstraktní, ale tento týden zjistíte, že se velké otázky neustále objevují ve vašem každodenním životě. Mohli byste se jimi zabývat, a to od všedních úkolů až po velká dramata.

Reklama

Lev

Časem se snadno odkloníte od toho, co je pro vás důležité. Práce se stává hektickou, doma máte zdánlivě nekonečný seznam úkolů, které musíte zvládnout, a sledování zpráv vám připadá jako práce na plný úvazek. Nezbývá vám téměř žádná chvilka na to, abyste se zastavili, nabrali dech a ujistili se, že jdete správným směrem. Buďte trochu tvrdohlavější v tom, že si na sebe uděláte čas a řeknete ne práci, kterou nejste schopni nebo ochotni vzít na sebe, abyste měli energii říkat ano věcem, které skutečně chcete dělat.

Panna

Ve svém společenském kruhu nakonec převezmete spoustu praktické práce při uskutečňování plánů. Každý může mít zábavný nápad, ale často jste to vy, kdo rezervuje lístky, nakupuje zásoby nebo říká svým přátelům, kde a kdy se mají ukázat. Jistě, to všechno děláte, protože vás to uspokojuje, ale také se obáváte, že kdybyste to neudělali vy, nikdo jiný by se nezapojil. Dovolte si odpočinout si od řízení všech detailů, abyste mohli snít nebo se bavit či prostě odpočívat. Ostatní se mohou střídat v tom, aby vše fungovalo.

Váhy

Velmi dobře vnímáte neverbální komunikaci, která se odehrává všude kolem vás. I když byste si přáli, aby lidé jednoduše řekli, co si myslí slovy, ve skutečnosti to často vyjadřují jinak: náznaky, gesty, pohledy. Je užitečné dávat pozor, ale tento týden buďte opatrní a nesnažte se číst myšlenky. Není to vaše práce a je pravděpodobné, že si budete špatně vykládat náznaky, příliš číst situace nebo lidi špatně chápat. Neignorujte nevyslovené signály, ale v případě pochybností se nebojte zeptat.

Štír

Ačkoli nejste člověk, který by se chtěl stavět do opozice jen kvůli sobě samému, nebojíte se zaujímat provokativní a nepopulární postoje. Váš vnitřní kompas je spolehlivý a pravdivý; i když ukazuje podivným nebo nečekaným směrem, víte, že se mu dá věřit. Nyní vám však prospěje, když se budete více snažit naslouchat názorům lidí kolem sebe. Nepotřebujete, aby rozhodovali za vás, a možná nakonec stejně uděláte opak toho, co si všichni ostatní myslí, že byste měli udělat, ale pohled zvenčí bude nezbytný.

Střelec

Možná jste se v poslední době cítili bez inspirace, ale to se pravděpodobně brzy změní. Vaše představivost je na vzestupu, máte velké nápady, jste motivováni riskovat, žít odvážně a kreativně, měnit svět. Jen si dejte pozor, abyste se nenechali natolik strhnout velkým záměrem, že vám uniknou významné detaily. Bez ohledu na to, jak velkolepé jsou vaše ambice, je stále důležité věnovat se každodenní práci, i když může být nudná. Provádění malých, důsledných změn právě teď bude mít v budoucnu na váš život obrovské pozitivní účinky.

Kozoroh

Uvědomujete si, že je často nutné jednat s ostatními po dobrém, zmírnit kritiku, rozmělnit své složité myšlenky, vyjadřovat se spíše taktně než důrazně. To neznamená, že jste slabí nebo bezzásadoví, jen strategičtí. Tento týden však může být nakonec účinnější prostě říct, co si opravdu myslíte – žádné tanečky kolem problému, žádné zdržování. Místo snahy přimět všechny, aby s vámi souhlasili (některé lidi nepřesvědčíte nikdy), se zaměřte na to, abyste se vyjadřovali upřímně, odvážně a jasně. Mluvení o svých názorech samozřejmě přináší rizika, ale může být i prospěšné.

Vodnář

Lépe než většina ostatních chápete, že tradiční způsoby řešení nejsou vždy nejlepší. Pokud jste dostatečně odvážní, často dosáhnete lepších výsledků, když se odvážíte experimentovat, zkoušet nové strategie, přemýšlet mimo rámec. Přesto mohou být tradiční metody dokonale účinné a vy si jen přiděláváte zbytečnou práci tím, že se snažíte začít od nuly. Nedělejte si věci těžší, než je nutné. Pokud se budete spoléhat na nástroje, které vám dosud fungovaly, můžete ušetřit energii na ty problémy, které vyžadují kreativní řešení.

Ryby

Když jste naštvaní nebo zranění, ne vždy se hned ozvete. Možná se vám to nezdá správně načasované, možná potřebujete své pocity nejprve zpracovat nebo nemůžete najít ta správná slova. Je dobré nespěchat a neříkat něco, čeho byste mohli litovat, ale pokud necháte uplynout příliš mnoho času, hrozí, že vaše emoce vyhřeznou a přerostou v zášť. Pokud v sobě něco dusíte, zkuste to tento týden vypustit ven. Nemusíte se dokonale vyjadřovat nebo čekat na ideální příležitost, která možná nikdy nepřijde. Stačí mluvit otevřeně a upřímně.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Tato tři znamení zvěrokruhu jsou nejvíce tajnůstkářská

Některá znamení zvěrokruhu jsou otevřená a snadno se svěřují, zatímco jiná si svá tajemství pečlivě střeží a jsou známá svou uzavřeností. Tito lidé nepatří k těm, kteří by se s ostatními dělili o své myšlenky, ani k těm, kteří své přátele zaplavují historkami a zážitky. Jejich cílem je především bezpečí a pohodlí, což často znamená, že dávají přednost klidu a vlastnímu soukromí. Následující tři znamení patří k těm nejuzavřenějším.

Je lepší cvičit ráno nebo večer?

Každý z nás má svůj oblíbený čas na cvičení, ale co když skutečně záleží na tom, kdy si své cvičení odbudeme? Je lepší cvičit ráno, abychom byli produktivnější, nebo večer, když máme více energie? Pojďme se podívat na výhody a nevýhody obou možností a zjistit, co je pro vás nejlepší.
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Tisíce lidí v ulicích Francie protestují proti jmenování Barniera premiérem

V sobotu po celé Francii vypukly rozsáhlé protesty v reakci na rozhodnutí prezidenta Emmanuela Macrona jmenovat Michela Barniera premiérem. Protesty svolaly především levicové strany, které obvinily Macrona z toho, že „ukradl“ legislativní volby.

Při útoku na budovu bývalé školy v Gaze zahynulo nejméně osm lidí

Nejméně osm Palestinců zemřelo při izraelském úderu na budovu školy v Gaze, informuje dnes izraelský server The Times of Israel (ToI) s odvoláním na palestinskou tiskovou agenturu WAFA. Izraelská armáda uvedla, že v areálu školy bylo velitelské středisko teroristického hnutí Hamás. Také agentura Reuters zmiňuje osm obětí v uprchlických stanech uvnitř někdejší školy. Při samostatném incidentu bylo při úderu na obytnou budovu v uprchlickém táboře Nuseirat v centrální části Gazy podle Reuters zabito dalších pět Palestinců.

Itálie nezaváhá v podpoře Ukrajiny, je to v jejím národním zájmu, míní Meloniová

Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Tajfun Yagi zasáhl Vietnam, nejméně čtyři lidé zemřeli, úřady hlásí 78 zraněných

Tajfun Yagi zabil na severu Vietnamu nejméně čtyři lidi a 78 dalších zranil poté, co tam dnes dosáhl pevniny. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na vietnamské úřady. Bilance obětí letošní nejsilnější asijské bouře tak přesáhla počet 20, píše Reuters.

Při ruském útoku na ukrajinskou Konsťantynivku byli zabiti tři lidé

Tři lidé byli zabiti a další tři zraněni při ruském ostřelování města Konsťantynivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Oznámil to dnes šéf oblastní správy Vadym Filaškin. Ruské síly dnes ovládly vesnici Kalynove v Doněcké oblasti, tvrdí ruské ministerstvo obrany. Rusko kromě toho v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu 67 drony s dlouhým doletem. Ukrajinské letectvo oznámilo, že 58 z nich sestřelilo. V Kyjevě trosky dopadly v blízkosti obytných budov a také nedaleko ukrajinského parlamentu. Zatím nebyly hlášeny žádné oběti. Patrně ukrajinský útok dronem způsobil exploze v nespecifikovaném zařízení v ruské Voroněžské oblasti, oznámil tamní gubernátor.

Boj o US Steel se stupňuje: Cleveland-Cliffs se chystá převzít otěže

Boj o amerického ocelářského giganta US Steel nabírá na obrátkách, když konkurent Cleveland-Cliffs kritizuje plánovaný prodej společnosti do japonských rukou a nabízí alternativní řešení. Vstup této firmy do hry navíc rozdmýchává politické napětí v klíčovém volebním roce.
Reklama

DOPORUČUJEME

Tato tři znamení zvěrokruhu jsou nejvíce tajnůstkářská

Některá znamení zvěrokruhu jsou otevřená a snadno se svěřují, zatímco jiná si svá tajemství pečlivě střeží a jsou známá svou uzavřeností. Tito lidé nepatří k těm, kteří by se s ostatními dělili o své myšlenky, ani k těm, kteří své přátele zaplavují historkami a zážitky. Jejich cílem je především bezpečí a pohodlí, což často znamená, že dávají přednost klidu a vlastnímu soukromí. Následující tři znamení patří k těm nejuzavřenějším.

Je lepší cvičit ráno nebo večer?

Každý z nás má svůj oblíbený čas na cvičení, ale co když skutečně záleží na tom, kdy si své cvičení odbudeme? Je lepší cvičit ráno, abychom byli produktivnější, nebo večer, když máme více energie? Pojďme se podívat na výhody a nevýhody obou možností a zjistit, co je pro vás nejlepší.

Jak moc jsou škodlivé ultrazpracované potraviny?

Ultrazpracované potraviny tvoří většinu stravy Američanů, přičemž jejich konzumace může mít vážné zdravotní důsledky. Přestože stále chybí přesvědčivé důkazy, odborníci upozorňují na rizika spojená s těmito potravinami, informuje agentura Associated Press.

Cítíte se zaseknutí v práci, kterou nesnášíte? Zde jsou 4 způsoby, jak se odlepit od země

Cítíte, že jste se zasekli v práci, která vás nenaplňuje? Nevidíte ve vaší pracovní pozici žádnou budoucnost, ale nechcete riskovat odchod do nejistoty? Nejste sami. Mnoho lidí se potýká s podobnými problémy a hledá cesty, jak opět získat nadšení pro svou kariéru. Zde jsou čtyři tipy, jak znovu najet na svou profesní dráhu a otevřít si nové možnosti.
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Tisíce lidí v ulicích Francie protestují proti jmenování Barniera premiérem

V sobotu po celé Francii vypukly rozsáhlé protesty v reakci na rozhodnutí prezidenta Emmanuela Macrona jmenovat Michela Barniera premiérem. Protesty svolaly především levicové strany, které obvinily Macrona z toho, že „ukradl“ legislativní volby.

Při útoku na budovu bývalé školy v Gaze zahynulo nejméně osm lidí

Nejméně osm Palestinců zemřelo při izraelském úderu na budovu školy v Gaze, informuje dnes izraelský server The Times of Israel (ToI) s odvoláním na palestinskou tiskovou agenturu WAFA. Izraelská armáda uvedla, že v areálu školy bylo velitelské středisko teroristického hnutí Hamás. Také agentura Reuters zmiňuje osm obětí v uprchlických stanech uvnitř někdejší školy. Při samostatném incidentu bylo při úderu na obytnou budovu v uprchlickém táboře Nuseirat v centrální části Gazy podle Reuters zabito dalších pět Palestinců.

Itálie nezaváhá v podpoře Ukrajiny, je to v jejím národním zájmu, míní Meloniová

Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Tajfun Yagi zasáhl Vietnam, nejméně čtyři lidé zemřeli, úřady hlásí 78 zraněných

Tajfun Yagi zabil na severu Vietnamu nejméně čtyři lidi a 78 dalších zranil poté, co tam dnes dosáhl pevniny. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na vietnamské úřady. Bilance obětí letošní nejsilnější asijské bouře tak přesáhla počet 20, píše Reuters.

Při ruském útoku na ukrajinskou Konsťantynivku byli zabiti tři lidé

Tři lidé byli zabiti a další tři zraněni při ruském ostřelování města Konsťantynivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Oznámil to dnes šéf oblastní správy Vadym Filaškin. Ruské síly dnes ovládly vesnici Kalynove v Doněcké oblasti, tvrdí ruské ministerstvo obrany. Rusko kromě toho v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu 67 drony s dlouhým doletem. Ukrajinské letectvo oznámilo, že 58 z nich sestřelilo. V Kyjevě trosky dopadly v blízkosti obytných budov a také nedaleko ukrajinského parlamentu. Zatím nebyly hlášeny žádné oběti. Patrně ukrajinský útok dronem způsobil exploze v nespecifikovaném zařízení v ruské Voroněžské oblasti, oznámil tamní gubernátor.

Boj o US Steel se stupňuje: Cleveland-Cliffs se chystá převzít otěže

Boj o amerického ocelářského giganta US Steel nabírá na obrátkách, když konkurent Cleveland-Cliffs kritizuje plánovaný prodej společnosti do japonských rukou a nabízí alternativní řešení. Vstup této firmy do hry navíc rozdmýchává politické napětí v klíčovém volebním roce.

Selena Gomez se připojuje k miliardářskému klubu

Selena Gomez dosáhla nového milníku. Ve svých 32 letech se stala miliardářkou. Její majetek odhaduje na 1,3 miliardy dolarů. Přestože se prosadila v hudbě a herectví, většina jejího bohatství pochází z její značky kosmetiky Rare Beauty.

Po ruském útoku na ukrajinský Pavlohrad je jeden mrtvý a 55 zraněných

Při dnešním ruském raketovém útoku na ukrajinský Pavlohrad jeden člověk zemřel a dalších 55 utrpělo zranění, informovala Státní služba pro mimořádné události (DSNS) v Dněpropetrovské oblasti.

CNBC: Pět největších měst v Evropě, která lákají k bydlení milionáře

Konzultační realitní společnost Knight Frank se sídlem v Londýně sestavila na základě průzkumu žebříček velkých evropských měst nejvíce vyhledávaných milionáři. Centrem superbohatých ve skutečnosti není hlavní město Velké Británie, ale Francie.
Reklama
Reklama