menu

18.6 C
Czech
Neděle 8. září 2024

Papež s islámským duchovním vyzvali k míru a ochraně životního prostředí

Papež František a velký imám v indonéské Jakartě během dnešního mezikonfesního setkání podepsali deklaraci, která kritizuje zneužívání náboženství v konfliktech a vyzývá k opatřením proti globálnímu oteplování. Informovaly o tom agentury.

Menšík na US Open končí, Muchová i Macháč jdou dál

Jakub Menšík měl na dosah postup do osmifinále US Open, ale nakonec skončil ve 3. kole po dramatickém souboji s Portugalcem Nunem Borgesem. I přes vedení 2:1 na sety a tři mečboly ztratil zápas 7:6, 1:6, 6:3, 6:7, 0:6. Devatenáctiletý tenista z Prostějova neskrýval zklamání, když těsně přišel o šanci vylepšit si své grandslamové maximum.

Horoskop pro týden vytrvalosti a odhodlání: 10. června – 16. června

Sledujte nás na sítích

Mars přesunul do znamení Býka, kde zůstane až do konce července. Planeta činu se nachází v nejpevnějším znamení, a proto je nyní čas dotáhnout do konce vše, co jste začali. Pokud se vám pokrok zdá neskutečně pomalý nebo pokud se vám nedaří dosáhnout výsledků, v něž jste doufali, vytrvejte. Někdy to, co nejvíce potřebujete, není štěstí nebo schopnosti, ale pouhé odhodlání. Budete překvapeni, co všechno můžete dokázat, když se odmítnete vzdát. Níže zatím najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Reklama

Beran

Když se vše jeví jako boj, je snadné začít přemýšlet o všech „špatných“ rozhodnutích, která jste učinili. Říkáte si, že vaše budoucnost by byla lepší, kdybyste se jen lépe učili, osvojili si jiné dovednosti, investovali více do určitých vztahů a méně do jiných. Možná byste pak nebyli tak vystresovaní. Ve skutečnosti je život prostě někdy těžký a byl by takový, ať by se dělo cokoli. Tento týden se však nemusíte posouvat radikálně jiným směrem, stačí pracovat s tím, co máte. Nástroji, které potřebujete, jste již vybaveni.

Býk

V poslední době se snažíte uvolnit, být flexibilní a otevření světu, ale nejde vám to snadno. Možná se tento týden rozhodnete, že je čas vzdát se „pohodářství“ a začít se znovu prosazovat. Pokud už vás nebaví nechat druhé lidi určovat podmínky konverzace, dejte o sobě vědět. Pokud máte pocit, že se vždycky ohnete pro všechny kolem sebe, připomeňte jim, že i vy máte své potřeby. Je důležité si uvědomit, že sice nemůžete mít všechno pod kontrolou, ale stále máte právo rozhodovat.

Blíženci

Lidé mají tendenci vás podceňovat. Předpokládají, že pod vaším dobromyslným povrchem se nic neskrývá, nebo vaše přátelské chování považují za znamení, že se nedokážete nebo nechcete postavit sami za sebe. Někdy je to frustrující a jediné, co chcete, je uvést věci na pravou míru a dožadovat se toho, aby vás brali vážně. Tento týden není čas starat se o to, co si o vás myslí ostatní. Opravdu. Na jejich názoru nezáleží. Důležité je, že víte, kdo jste, a že i když vás za to (zatím!) nikdo neuznává, žijete způsobem, na který můžete být hrdí.

Rak

Někdy může být děsivé, když si své touhy uvědomíte. Možná se obáváte, že ostatní budou vaše plány považovat za směšné, možná v hloubi duše nevěříte ve svou vlastní hodnotu. Představujete si, že je bezpečnější držet své ambice v tajnosti – tak vás nikdo nemůže odradit nebo o vás pochybovat. Potíž je v tom, že vám také nikdo nemůže pomoci. Nakonec se nic dobrého nestane, když se snažíte příliš dlouho skrývat. Proto tento týden řekněte svým přátelům, na čem pracujete, o čem sníte. Není hloupé chtít ve svém životě dokázat velké věci, tak se přestaňte chovat, jako by to bylo něco, za co je třeba se stydět.

Reklama

Lev

Tento týden máte možnost udělat v pracovním životě obrovský pokrok, ale ten se neděje sám od sebe. Musíte jednat. To může znamenat, že požádáte o to, co potřebujete, nebo se ucházíte o příležitost, která se zdá být na dosah. Možná to znamená vést nepříjemný rozhovor s někým, kdo se k vám nechová dobře. I když možná chcete zachovat klid (nebo se prostě vyhnout nepříjemnostem), není čas vyhýbat se konfliktům. Vaším úkolem je bojovat za sebe, ne se zdvořile podřizovat.

Panna

Bez ohledu na to, jak vyrovnaní obvykle jste, budete se tento týden pravděpodobně cítit bojovně. Slova druhých lidí se vám příčí, vaše vlastní rutina vás dusí a svět jako celek, plný krutosti a nespravedlnosti, se pro vás stal nesnesitelným. Nezapomeňte si vybrat své bitvy – vaše energie je mocná, nikoliv nekonečná. Pokud se budete snažit zapojit do každého problému a boje, který vám přijde do cesty, rychle vyhoříte. Některé maličkosti nechte být. Buďte stateční a zásadoví, ale také chytří.

Váhy

Vážíte si své komunity, ale v poslední době vás někteří lidé v ní rozptylují. Máte už dost malicherných dramat a soupeření o vlastní ego. Je lákavé se úplně stáhnout, otočit se zády ke všemu tomu napětí a zmatku a jít si za svým. Pokud si tento týden potřebujete vyhradit nějaký čas o samotě, abyste načerpali síly a znovu se zkoncentrovali, udělejte z toho prioritu – ale nepředstavujte si, že samota je dlouhodobé řešení. Řešením není odvrátit se od konfliktu, ale zavázat se, že naleznete cestu, jak ho překonat.

Štír

Často vás přitahují lidé, kteří jsou stejně cílevědomí jako vy a jejichž osobnost je dostatečně silná, aby se vyrovnala té vaší. To vede k přátelství a vztahům, které jsou hluboké a krásné, ale může to také vést k neřešitelným konfliktům. Je nemožné cokoli vyřešit, když jsou obě strany tak tvrdohlavé, že ani jedna neustoupí ani o píď. Pokud jste v takovém konfliktu uvízli, přemýšlejte kreativně o tom, jak věci vyřešit. Nejde o to vzdát se nebo ustoupit, ale najít místo, kde je opět možné naslouchat a posunout se kupředu.

Střelec

Pravděpodobně jste se v poslední době cítili jako v pasti. Možná můžete poukázat na konkrétní problémy, které vás tíží; možná jde o širší, existenciální pocit, že nejste tam, kde byste měli být, že by mělo být něco víc. Ať tak či onak, to nejhorší, co můžete tento týden udělat, je sedět a přemýšlet o tom. Najděte si pro svou frustraci nějaký ventil. Potřebujete se hýbat, komunikovat s novými lidmi a zapojit se do světa kolem sebe. Neexistuje způsob, jak se z tohoto pocitu vymanit přemýšlením, musíte jednat.

Kozoroh

Tento týden je těžké získat motivaci k práci. Vaše mysl stále bloudí a vy se lopotíte s úkoly, které by pro vás za normálních okolností byly hračkou. Máte spoustu energie na zábavnou společenskou komunikaci a vlastní tvůrčí projekty – jen nemáte sílu se o práci hlouběji zajímat. Nesnažte se do ní nutit. Místo toho si prozatím dejte svolení k tomu, abyste dělali jen to minimum, které vám projde. Zbytek energie si nechte na to, co vás skutečně láká.

Vodnář

Konflikty, o kterých jste si mysleli, že jste je už dávno vyřešili, se mohou tento týden znovu objevit; rány, o kterých jste si mysleli, že se zahojily, se mohou znovu otevřít. Je nepříjemné, že pokrok trvá tak dlouho – a ještě horší je, když se nedostaví. Některé lekce se musíte učit stále dokola. Ale to neznamená, že se točíte v kruhu. Celou dobu rostete a sílíte a nyní jste moudřejší a odvážnější než kdykoli předtím. Výzvy nepřestávají přicházet (to prostě znamená být naživu), ale máte dovednosti a podporu, které potřebujete, abyste zvládli vše, co vám přijde do cesty.

Ryby

Představujete si, že kdybyste mohli veškerou svou energii zaměřit na jediný cíl, byli byste nezastavitelní. Ale vy takové laserové zaměření nemáte, alespoň ne v tuto chvíli. Místo toho je vaše pozornost rozptýlená. Chcete sto různých budoucností, chcete být všude najednou, chcete zažít všechno, co svět nabízí. To není nic špatného; tak se z vás stane všestranný člověk, někdo se spoustou zajímavých příběhů, které můžete vyprávět. Snažte se stanovit si priority. Můžete toho dělat hodně najednou, ale nemůžete dělat všechno, takže se rozhodněte, co je nejdůležitější.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Tato tři znamení zvěrokruhu jsou nejvíce tajnůstkářská

Některá znamení zvěrokruhu jsou otevřená a snadno se svěřují, zatímco jiná si svá tajemství pečlivě střeží a jsou známá svou uzavřeností. Tito lidé nepatří k těm, kteří by se s ostatními dělili o své myšlenky, ani k těm, kteří své přátele zaplavují historkami a zážitky. Jejich cílem je především bezpečí a pohodlí, což často znamená, že dávají přednost klidu a vlastnímu soukromí. Následující tři znamení patří k těm nejuzavřenějším.

Je lepší cvičit ráno nebo večer?

Každý z nás má svůj oblíbený čas na cvičení, ale co když skutečně záleží na tom, kdy si své cvičení odbudeme? Je lepší cvičit ráno, abychom byli produktivnější, nebo večer, když máme více energie? Pojďme se podívat na výhody a nevýhody obou možností a zjistit, co je pro vás nejlepší.
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Tisíce lidí v ulicích Francie protestují proti jmenování Barniera premiérem

V sobotu po celé Francii vypukly rozsáhlé protesty v reakci na rozhodnutí prezidenta Emmanuela Macrona jmenovat Michela Barniera premiérem. Protesty svolaly především levicové strany, které obvinily Macrona z toho, že „ukradl“ legislativní volby.

Při útoku na budovu bývalé školy v Gaze zahynulo nejméně osm lidí

Nejméně osm Palestinců zemřelo při izraelském úderu na budovu školy v Gaze, informuje dnes izraelský server The Times of Israel (ToI) s odvoláním na palestinskou tiskovou agenturu WAFA. Izraelská armáda uvedla, že v areálu školy bylo velitelské středisko teroristického hnutí Hamás. Také agentura Reuters zmiňuje osm obětí v uprchlických stanech uvnitř někdejší školy. Při samostatném incidentu bylo při úderu na obytnou budovu v uprchlickém táboře Nuseirat v centrální části Gazy podle Reuters zabito dalších pět Palestinců.

Itálie nezaváhá v podpoře Ukrajiny, je to v jejím národním zájmu, míní Meloniová

Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Tajfun Yagi zasáhl Vietnam, nejméně čtyři lidé zemřeli, úřady hlásí 78 zraněných

Tajfun Yagi zabil na severu Vietnamu nejméně čtyři lidi a 78 dalších zranil poté, co tam dnes dosáhl pevniny. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na vietnamské úřady. Bilance obětí letošní nejsilnější asijské bouře tak přesáhla počet 20, píše Reuters.

Při ruském útoku na ukrajinskou Konsťantynivku byli zabiti tři lidé

Tři lidé byli zabiti a další tři zraněni při ruském ostřelování města Konsťantynivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Oznámil to dnes šéf oblastní správy Vadym Filaškin. Ruské síly dnes ovládly vesnici Kalynove v Doněcké oblasti, tvrdí ruské ministerstvo obrany. Rusko kromě toho v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu 67 drony s dlouhým doletem. Ukrajinské letectvo oznámilo, že 58 z nich sestřelilo. V Kyjevě trosky dopadly v blízkosti obytných budov a také nedaleko ukrajinského parlamentu. Zatím nebyly hlášeny žádné oběti. Patrně ukrajinský útok dronem způsobil exploze v nespecifikovaném zařízení v ruské Voroněžské oblasti, oznámil tamní gubernátor.

Boj o US Steel se stupňuje: Cleveland-Cliffs se chystá převzít otěže

Boj o amerického ocelářského giganta US Steel nabírá na obrátkách, když konkurent Cleveland-Cliffs kritizuje plánovaný prodej společnosti do japonských rukou a nabízí alternativní řešení. Vstup této firmy do hry navíc rozdmýchává politické napětí v klíčovém volebním roce.
Reklama

DOPORUČUJEME

Tato tři znamení zvěrokruhu jsou nejvíce tajnůstkářská

Některá znamení zvěrokruhu jsou otevřená a snadno se svěřují, zatímco jiná si svá tajemství pečlivě střeží a jsou známá svou uzavřeností. Tito lidé nepatří k těm, kteří by se s ostatními dělili o své myšlenky, ani k těm, kteří své přátele zaplavují historkami a zážitky. Jejich cílem je především bezpečí a pohodlí, což často znamená, že dávají přednost klidu a vlastnímu soukromí. Následující tři znamení patří k těm nejuzavřenějším.

Je lepší cvičit ráno nebo večer?

Každý z nás má svůj oblíbený čas na cvičení, ale co když skutečně záleží na tom, kdy si své cvičení odbudeme? Je lepší cvičit ráno, abychom byli produktivnější, nebo večer, když máme více energie? Pojďme se podívat na výhody a nevýhody obou možností a zjistit, co je pro vás nejlepší.

Jak moc jsou škodlivé ultrazpracované potraviny?

Ultrazpracované potraviny tvoří většinu stravy Američanů, přičemž jejich konzumace může mít vážné zdravotní důsledky. Přestože stále chybí přesvědčivé důkazy, odborníci upozorňují na rizika spojená s těmito potravinami, informuje agentura Associated Press.

Cítíte se zaseknutí v práci, kterou nesnášíte? Zde jsou 4 způsoby, jak se odlepit od země

Cítíte, že jste se zasekli v práci, která vás nenaplňuje? Nevidíte ve vaší pracovní pozici žádnou budoucnost, ale nechcete riskovat odchod do nejistoty? Nejste sami. Mnoho lidí se potýká s podobnými problémy a hledá cesty, jak opět získat nadšení pro svou kariéru. Zde jsou čtyři tipy, jak znovu najet na svou profesní dráhu a otevřít si nové možnosti.
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Tisíce lidí v ulicích Francie protestují proti jmenování Barniera premiérem

V sobotu po celé Francii vypukly rozsáhlé protesty v reakci na rozhodnutí prezidenta Emmanuela Macrona jmenovat Michela Barniera premiérem. Protesty svolaly především levicové strany, které obvinily Macrona z toho, že „ukradl“ legislativní volby.

Při útoku na budovu bývalé školy v Gaze zahynulo nejméně osm lidí

Nejméně osm Palestinců zemřelo při izraelském úderu na budovu školy v Gaze, informuje dnes izraelský server The Times of Israel (ToI) s odvoláním na palestinskou tiskovou agenturu WAFA. Izraelská armáda uvedla, že v areálu školy bylo velitelské středisko teroristického hnutí Hamás. Také agentura Reuters zmiňuje osm obětí v uprchlických stanech uvnitř někdejší školy. Při samostatném incidentu bylo při úderu na obytnou budovu v uprchlickém táboře Nuseirat v centrální části Gazy podle Reuters zabito dalších pět Palestinců.

Itálie nezaváhá v podpoře Ukrajiny, je to v jejím národním zájmu, míní Meloniová

Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Tajfun Yagi zasáhl Vietnam, nejméně čtyři lidé zemřeli, úřady hlásí 78 zraněných

Tajfun Yagi zabil na severu Vietnamu nejméně čtyři lidi a 78 dalších zranil poté, co tam dnes dosáhl pevniny. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na vietnamské úřady. Bilance obětí letošní nejsilnější asijské bouře tak přesáhla počet 20, píše Reuters.

Při ruském útoku na ukrajinskou Konsťantynivku byli zabiti tři lidé

Tři lidé byli zabiti a další tři zraněni při ruském ostřelování města Konsťantynivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Oznámil to dnes šéf oblastní správy Vadym Filaškin. Ruské síly dnes ovládly vesnici Kalynove v Doněcké oblasti, tvrdí ruské ministerstvo obrany. Rusko kromě toho v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu 67 drony s dlouhým doletem. Ukrajinské letectvo oznámilo, že 58 z nich sestřelilo. V Kyjevě trosky dopadly v blízkosti obytných budov a také nedaleko ukrajinského parlamentu. Zatím nebyly hlášeny žádné oběti. Patrně ukrajinský útok dronem způsobil exploze v nespecifikovaném zařízení v ruské Voroněžské oblasti, oznámil tamní gubernátor.

Boj o US Steel se stupňuje: Cleveland-Cliffs se chystá převzít otěže

Boj o amerického ocelářského giganta US Steel nabírá na obrátkách, když konkurent Cleveland-Cliffs kritizuje plánovaný prodej společnosti do japonských rukou a nabízí alternativní řešení. Vstup této firmy do hry navíc rozdmýchává politické napětí v klíčovém volebním roce.

Selena Gomez se připojuje k miliardářskému klubu

Selena Gomez dosáhla nového milníku. Ve svých 32 letech se stala miliardářkou. Její majetek odhaduje na 1,3 miliardy dolarů. Přestože se prosadila v hudbě a herectví, většina jejího bohatství pochází z její značky kosmetiky Rare Beauty.

Po ruském útoku na ukrajinský Pavlohrad je jeden mrtvý a 55 zraněných

Při dnešním ruském raketovém útoku na ukrajinský Pavlohrad jeden člověk zemřel a dalších 55 utrpělo zranění, informovala Státní služba pro mimořádné události (DSNS) v Dněpropetrovské oblasti.

CNBC: Pět největších měst v Evropě, která lákají k bydlení milionáře

Konzultační realitní společnost Knight Frank se sídlem v Londýně sestavila na základě průzkumu žebříček velkých evropských měst nejvíce vyhledávaných milionáři. Centrem superbohatých ve skutečnosti není hlavní město Velké Británie, ale Francie.
Reklama
Reklama