menu

8.6 C
Czech
Sobota 26. října 2024

Austin při návštěvě Kyjeva oznámil další vojenskou pomoc za 400 miliard dolarů

Ministr obrany USA Lloyd Austin dnes při návštěvě Kyjeva oznámil další americkou vojenskou pomoc Ukrajině v hodnotě 400 milionů dolarů (9,3 miliardy korun). Cestou chtěl podle agentury Reuters vyjádřit Ukrajině podporu krátce před prezidentskými volbami ve Spojených státech. Kyjev a další místa na Ukrajině se v posledních hodinách znovu staly terčem ruských útoků, které si podle ukrajinských zdrojů vyžádaly dva lidské životy a asi tři desítky zraněných.

Volba spotřebitelů 2024 podporuje vazby mezi výrobci a zákazníky. Vyhlašuje nejlepší novinky pro tento rok

Praha 14. června 2024 (PROTEXT) – Můžeme jako zákazníci ovlivnit výrobu velkých korporací? Nebo vyjádřit naše přání ohledně rozšíření portfolia výroby lokální firmě na druhé straně republiky? Volba spotřebitelů je právě takovým nástrojem, který propojuje výrobce a spotřebitele. Vyvrcholením tohoto snažení je pak každoroční vyhlášení výrobků, které zákazníci oceňují, které na trhu vítají, a které kupují. O účast v programu je každoročně velký zájem. Čtyřiadvacátého ročníku oblíbeného spotřebitelského programu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2024 se zúčastnilo a o přízeň zákazníků bojovalo 221 produktových novinek od 168 firem, spotřebiteli vybraných vítězů bylo pak celkem 66. Výsledky letošního marketingového programu Volba spotřebitelů vyhlásila společnost ATOZ Marketing Services na slavnostním galavečeru 13. června v O2 universum v Praze. Partnerem akce byla jako již tradičně společnost NIQ. Ta shromáždila a zpracovala výsledky unikátního průzkumu. Dotazování proběhlo na reprezentativním vzorku čtyř tisíc českých respondentů.

Reklama

„Velkým tématem letošního ročníku Volby spotřebitelů 2024 je opět udržitelnost a s tím spojený zájem o zdravý životní styl. Oproti loňsku vzrostl podíl těch zákazníků, kteří berou při rozhodování v potaz lokálnost produktu a také těch, kdo na nákup nosí vlastní tašku,“ uvádí Lukáš Matějka, manažer marketingové skupiny pořádající společnosti. „Mezi trendy kategorie letošního ročníku patří například bezlepkové snacky, dekorativní kosmetika, dětská výživa, dětské nápoje, dětské pleny, koupelová a sprchová kosmetika, pamlsky pro kočky a psy, potřeby pro zvířata, pleťová kosmetika, veganské produkty, proteinové dezerty nebo zdravé snacky. Hodnocení zajímavých produktů neprobíhá však pouze v rámci hlavního průzkumu, ale celoročně, a to formou soutěží na našem Instagramu a FB, kde mají spotřebitelé možnost se s jednotlivými výrobky seznámit, pravidelně je vyhrávat, dozvědět se různé zajímavosti a tipy na novinky https://www.instagram.com/volbaspotrebitelu/ a https://www.facebook.com/Volbaspotrebitelu/,“ dodává Lukáš Matějka.

„Ocenění Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka je českými spotřebiteli vnímáno dlouhodobě velice pozitivně. Volba spotřebitelů se zařadila těsně za české a regionální označení, jako například Klasa, Česká potravina apod. Za důležité pro své rozhodování o nákupu považuje toto ocenění v současnosti 33 % oslovených respondentů. Volba spotřebitelů je tedy, dle deklarace respondentů, jedním z nejkladněji vnímaných komerčních certifikátů, které má zároveň mezi respondenty i velmi široké povědomí,“ uvádí Viktorie Škorvagová z výzkumné agentury NIQ.

Oceněnými výrobky letošní Volby spotřebitelů 2024 jsou například dušená Šunka Bečva. Její výrobce – firma Váhala a spol. pomáhá mj. obnovit marketingovým programem spojeným právě s tímto výrobkem život v řece Bečvě a jejím okolí.

V kategorii aviváže zvítězil Azurit. Jedná se o novinku na trhu s romantickými, svěžími a exotickými vůněmi. Ty dodají díky parfémovaným mikro perličkám prádlu jedinečnou, neopakovatelnou, a především dlouhotrvající vůni.

Kategorii konzervované ovoce a zelenina opanoval výrobek Ananas kousky v ananasové šťávě značky Franz Josef Kaiser vyrobený ze speciální sladší odrůdy ananasu.

Vítězná řada Dove Advanced Care je obohacena o novou patentovanou technologií 24 h Renewing MicroMoisture rozkládající olejové kapky na miliony mikrokapek pro dlouhotrvající výživu pokožky. Sprchové gely jsou vhodné i pro citlivou pokožku.

Mezi potřebami pro zvířata zvítězila značka Vileda s Pet ručníkem z mikrovlákna vhodným pro rychlé a účinné čištění a jemné vysoušení tlapek a srsti domácích mazlíčků.

Značka Vileda zabodovala vícekrát, a to například i v kategorii sušáky. Sušák Vileda King uvedla na trh nově v designovém černém provedení.

Značka Frosch zvítězila v kategorii tablety do myčky s inovovaným výrobkem Frosch EKO tablety do myčky vše v 1 citron. Značka Frosch plně odpovídá požadavkům spotřebitelů na udržitelnost. Výrobky jsou nejenom účinné, ale nezatěžují životní prostředí svým složením, ani obaly.

Mezi toaletními papíry zvítězila značka Zewa Deluxe s OdorBlock technologií neutralizující zápach na toaletě. Technologie je nanesena na vnitřní ruličku toaletního papíru spolu s parfemací, díky tomu její účinky dlouho přetrvávají.

Albert zase představil nový koncept v kategorii hotových jídel a polotovarů s řadou Albertova tržnice Menu box s čerstvou zeleninou, kořením a trvanlivými surovinami, které umožňují snadnou přípravu jídel z celého světa, s možností vegetariánských variant.

Vítězné produkty lze poznat dle červeného loga se zvednutým palcem, kterým se chlubí nejčastěji na svých obalech. Zároveň je pro ně připravena celoroční mediální podpora. A to díky spolupráci s řadou silných mediálních partnerů, prostřednictvím kterých se informace o novinkách dostanou rovnou přímo k zákazníkům. Logo Volba spotřebitelů a jeho vítěze lze najít ve spotech v TV, Youtube a online prostředí, v tisku, rádiích, outdooru, dále v rámci instore podpory v prodejnách Tesco a Makro a samozřejmě v online prostoru hlavně na sociálních sítích.

Charitativním partnerem Volby spotřebitelů je sbírka Pomozte dětem, známá svým maskotem, žlutým Kuřetem. „Každoročně chceme s Kuřetem pomáhat většímu počtu znevýhodněných dětí v České republice, a proto hledáme nová partnerství. Připojte se ke Kuřeti, pomáhat je lehké jako pírko,“ uvádí programová manažerka Pomozte dětem Ludmila Mrazíková.

 

Odkazy:

http://volbaspotrebitelu.cz/

https://www.volbaspotrebitelov.sk/

https://atoz.cz/

https://nielseniq.com/global/en/

https://www.zboziaprodej.cz/

 

Partneři programu Volba spotřebitelů:

  • výzkumná agentura a odborný partner: NIQ
  • B2C mediální partneři:

tisk: Gurmet, vydavatelství A11: Mladý svět, Náš region

projekt: Všechno, co mám ráda

rádia: Evropa 2, Frekvence 1,Youradio Talk

internetové portály: Jen ženy,

outdoor a in-store: Inpublic Group, Store Media, City Digital Media, MojeObrazovka.cz, BigMedia, Metrozoom, Maxvision, adservis

 

Příloha č. 1: SEZNAM OCENĚNÝCH VÝROBKŮ 2024

Název kategorie Název produktu Název firmy
Alkohol ALKOHOLICKÉ KOKTEJLY LE COQ SPIRIT GOODS
Autokosmetika SHERON SADA NA ČIŠTĚNÍ KOL DF PARTNER
Aviváže AZURIT AVIVÁŽNÍ PROSTŘEDKY TOMIL
Bezlepkové snacky FREE VILLAGE SLANÉ SNACKY PERNÍK
Bonbony JOJO KAKTUSÁCI NESTLÉ ČESKO
Bujóny VITANA TEKUTÝ MASOX ORKLA FOODS ČESKO A SLOVENSKO
Cereální kaše CEREÁLNÍ KAŠE CLEVER BILLA
Čisticí prostředky ALEX NA VŠECHNY POVRCHY S ESENCIÁLNÍMI OLEJI AC MARCA CZECH REPUBLIC
Čokoládové cukrovinky BANÁNY V BÍLÉ ČOKOLÁDĚ NESTLÉ ČESKO
Dekorativní kosmetika ŘASENKA MAX FACTOR MASTERPIECE LASH WOW 2 V 1 COTY
Dětská výživa BABYDREAM OVOCNÝ PŘÍKRM BROSKEV, JABLKO, BANÁN A MALINA ROSSMANN
Dětské nápoje ROBBY BUBBLE ICE SOARE SEKT
Dětské pleny DĚTSKÉ PLENKY BELLA BABY HAPPY SOFT & DELICATE TZMO CZECH REPUBLIC
Drátěnky VILEDA POWER INOX COLORS DRÁTĚNKA FREUDENBERG HOME AND CLEANING SOLUTIONS
Elektronické cigarety VEEV ONE PHILIP MORRIS ČR
Hotová jídla, polotovary ŘADA ALBERTOVA TRŽNICE MENU BOX ALBERT ČESKÁ REPUBLIKA
Houbičky a hadříky VILEDA ACTIFIBRE SOFT MIKROHADŘÍK FREUDENBERG HOME AND CLEANING SOLUTIONS
Chlazené dezerty PRIBINÁČEK KRUPIČKA SAVENCIA FROMAGE & DAIRY CZECH REPUBLIC
Jogurty AGROLA RODINNÝ JOGURT AGRO-LA
Káva JACOBS VELVET CREMA JACOBS DOUWE EGBERTS CZ
Konzervované masné produkty K-JARMARK MASOVÉ KONZERVY VE SKLE KAUFLAND ČESKÁ REPUBLIKA
Konzervované ovoce a zelenina ANANAS KOUSKY V ANANASOVÉ ŠŤÁVĚ FRANZ JOSEF KAISER GASTON
Koupelová a sprchová kosmetika SPRCHOVÉ GELY DOVE ADVANCED CARE UNILEVER
Krmiva pro kočky GOURMET REVELATIONS NESTLÉ ČESKO
Krmiva pro psy PURINA ONE PRO SPECIFICKÉ POTŘEBY PSŮ NESTLÉ ČESKO
Kuchyňské potřeby SIGURO MLÝNEK NA PEPŘ NEBO SŮL GRAVITY ALZA.CZ
Lahůdky a delikatesy BILLA PREMIUM UZENINY A DELIKATESY BILLA
Limonády BIO OVOCNÁ LIMONÁDA MALINA A MÁTA BOHEMSCA
Minerální vody MATTONI ESENCE YUZU & OKURKA MATTONI 1873
Mopy ÚKLIDOVÝ SYSTÉM LEIFHEIT POWERCLEAN LEIFHEIT CZ
Oční péče ISANA POLŠTÁŘKY POD OČI ALOE VERA ROSSMANN
Ochucovadla MALVA HOŘČICE KAND
Ořechy a suché plody BILLA NICE BITES PREMIUM BILLA
Osvěžovače vzduchu AUTOMATICKÝ SPREJ 24/7 ACTIVE FRESH RECKITT
Ovoce a zelenina BON VIA BIO BILLA
Pamlsky pro kočky BRIT CARE CAT RAW TREATS VAFO PRAHA
Pamlsky pro psy PROPESKO MISTR MASOVÉ BURGERY PARTNER IN PET FOOD
Papírové kapesníky VELVET EXCELLENCE MORACELL
Paštiky KRAJANKA PAŠTIKY ALIMPEX FOOD
Pečivo MINITKY MINIT BOHEMIA
Pečivo sladké PLETENEC MÁSLOVÝ S MEDEM PENAM
Pivo a pivní nápoje BIRGO MATTONI 1873
Pleťová kosmetika ASTRID ROSE PREMIUM SARANTIS CZECH REPUBLIC
Pochutiny ŘECKÉ OLIVY FRANZ JOSEF KAISER GASTON
Potřeby pro zvířata VILEDA PET RUČNÍK Z MIKROVLÁKNA FREUDENBERG HOME AND CLEANING SOLUTIONS
Prací prostředky PRACÍ GEL DUEL KÁVOVINY DIVIZE DROGERIE
Proteinové dezerty ZOTT PROTEIN PUDING ZOTT
Pytle na odpad ALUFLEXY PYTLE NA ODPAD ALUFIX SLOVAKIA
Rybí produkty K-CLASSIC ŘADA UZENÝCH PLÁTKOVANÝCH RYB KAUFLAND ČESKÁ REPUBLIKA
Rýže a luštěniny MENU GOLD RÝŽE LA FOOD
Sirupy YO SIRUP BEZ CUKRU MATTONI 1873
Sušáky na prádlo VILEDA KING SUŠÁK NA PRÁDLO ČERNÝ FREUDENBERG HOME AND CLEANING SOLUTIONS
Sušenky, oplatky, tyčinky K-CLASSIC OPLATKOVÉ KORNOUTY NA ZMRZLINU KAUFLAND ČESKÁ REPUBLIKA
Sýry BILLA PREMIUM SÝRY BILLA
Tablety do myčky FROSCH EKO TABLETY DO MYČKY VŠE V 1 CITRON MELITTA ČR
Tělová kosmetika PRODUKTOVÁ ŘADA EVA NATURA TZMO CZECH REPUBLIC
Toaletní papír ZEWA DELUXE S ODORBLOCK TECHNOLOGIÍ ESSITY
Toaletní papír vlhčený VELVET VLHČENÝ TOALETNÍ PAPÍR ULTRA SENSITIVE MORACELL
Uzeniny ŠUNKA BEČVA – NEJVYŠŠÍ JAKOSTI VÁHALA A SPOL.
Veganské produkty K-TAKE IT VEGGIE INSTANTNÍ SMĚSI KAUFLAND ČESKÁ REPUBLIKA
Víno ŘADA MORAVSKÝCH VÍN SOL VINEUS BILLA
Vlasová kosmetika BALEA FIXAČNÍ TYČINKA NA VLASY DM DROGERIE MARKT
Vlhčené ubrousky pro děti GOWIPES VLHČENÉ UBROUSKY PRO DĚTI ALUFIX SLOVAKIA
WC čističe DUCK FRESH DISCS S.C.JOHNSON
Zdravé snacky OVOCNÉ SNACKY BEAR FRUIT TREASURES A BEAR FRUIT SPLITS LOTUS BAKERIES CZ
Zmrzliny NANUKY BENEŠOVSKÁ TOVÁRNA NA ZMRZLINU PINKO

 

Příloha č. 2: SEZNAM OCENĚNÝCH VÝROBKŮ V DOPROVODNÝCH SOUTĚŽÍCH

Médium Vítězný produkt Společnost
City Digital Media VELVET VLHCENÝ TOALETNÍ PAPÍR ULTRA SENSITIVE MORACELL
Čestné uznání odborné poroty SIGURO MLÝNEK NA PEPŘ NEBO SŮL GRAVITY ALZA.CZ
Evropa 2

SHERON SADA NA ČIŠTĚNÍ KOL

BANÁNY V BÍLÉ ČOKOLÁDĚ

ZOTT PROTEIN PUDING

DF PARTNER

NESTLÉ ČESKO

ZOTT

Facebook Volba spotřebitelů ZEWA DELUXE S ODORBLOCK TECHNOLOGIÍ ESSITY
Frekvence 1

KRAJANKA PAŠTIKY

AZURIT AVIVÁŽNÍ PROSTŘEDKY

PRIBINÁČEK KRUPIČKA

ALIMPEX FOOD

TOMIL

SAVENCIA FROMAGE & DAIRY CZECH REPUBLIC

Gurmet PRIBINÁČEK KRUPIČKA SAVENCIA FROMAGE & DAIRY CZECH REPUBLIC
Maxvision BANÁNY V BÍLÉ ČOKOLÁDĚ NESTLÉ ČESKO
MojeObrazovka.cz ISANA POLŠTÁŘKY POD OČI ALOE VERA ROSSMANN

 

Zdroj: Kateřina Goroškov

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Izrael provedl odvetný útok na Írán, Teheránem zněly výbuchy

Izraelská armáda uvedla, že v noci na dnešek provedla útoky na vojenské cíle v Íránu. Íránskou metropolí opakovaně zněly výbuchy. Izraelský útok se v posledních dnech očekával, neboť Izrael sliboval odvetu za rozsáhlý íránský útok na Izrael z 1. října. Také Írán prohlásil, že na současný útok odpoví. Exploze hlásil v noci také Damašek, informovaly světové agentury.

Česká tenistka Linda Klimovičová mění občanství a bude reprezentovat Polsko

Dvacetiletá tenistka Linda Klimovičová se rozhodla ukončit reprezentaci Česka a nově bude na mezinárodních turnajích vystupovat pod polskou vlajkou. Talentovaná hráčka, která je aktuálně na 184. místě světového žebříčku WTA, už delší dobu trénuje v Polsku a nyní tam získala občanství.

Zelenskyj odmítl přijmout Guterrese kvůli jeho návštěvě Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odmítl přijmout generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese v Kyjevě, protože tento týden navštívil Rusko, kde se setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Dnes to uvedla agentura AFP s odvoláním na zdroj z ukrajinské prezidentské kanceláře, který Guterresovu návštěvu Ruska označil za znevážení mezinárodního práva.

Bouře Trami na Filipínách připravila o život již 82 lidí, tisíce dalších čekají na záchranu

Počet obětí tropické bouře Trami na Filipínách dnes stoupl nejméně na 82. Tisíce lidí stále čekají na záchranu na střechách domů, meteorologové přitom varovali, že se bouře může příští týden vrátit, píše AP.

Musk je od roku 2022 v kontaktu s Putinem, vládu USA to znepokojuje

Americký miliardář a aktivní podporovatel prezidentské kandidatury Donalda Trumpa Elon Musk je od konce roku 2022 v pravidelném kontaktu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Napsal to list The Wall Street Journal (WSJ) s odkazem na řadu informovaných zdrojů z americké, evropské i ruské politiky. Neveřejná jednání šéfa nepřátelské mocnosti s jedním z nejbohatších lidí světa, který má díky spolupráci své firmy SpaceX na americkém vesmírném programu přístup k tajným informacím, jsou pro americké činitele znepokojující, uvedl deník.

Ruské drony útočily na Kyjev a Oděsu, sestřelení dronů hlásí také Rusko

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila 36 z 63 ruských dronů, dalších 16 bezpilotních strojů se zřítilo zřejmě pod vlivem prostředků radioelektronického boje, uvedlo dnes ukrajinské letectvo. Dříve vojenská správa Kyjeva oznámila, že obrana metropole během dvou vln náletů zničila až 15 dronů. Rusko naopak zmiňuje zničení sedmi ukrajinských dronů a jednoho balonu.
Reklama

DOPORUČUJEME

Sunwoda Energy si zajistila místo na seznamu BNEF Energy Storage Tier 1 pro 4. čtvrtletí 2024

Šen-čen (Čína) 25. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Sunwoda Energy, poskytovatel komplexních řešení pro ukládání energie, pronikla na seznam Bloomberg New Energy Finance (BNEF)...

Four Seasons Hotel Prague nyní vede Monica Eisen

Praha 25. října 2024 (PROTEXT) - Zkušená profesionálka přináší do hotelu více než 18 let zkušeností v oblasti luxusního hotelnictvíFour Seasons Hotel Prague nyní...

Zelená budoucnost v každém detailu

Praha 25. října 2024 (PROTEXT) - Čím dál více zaměstnavatelů si uvědomuje význam wellbeing pro své zaměstnance, a proto se zeleň v kancelářských budovách...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Izrael provedl odvetný útok na Írán, Teheránem zněly výbuchy

Izraelská armáda uvedla, že v noci na dnešek provedla útoky na vojenské cíle v Íránu. Íránskou metropolí opakovaně zněly výbuchy. Izraelský útok se v posledních dnech očekával, neboť Izrael sliboval odvetu za rozsáhlý íránský útok na Izrael z 1. října. Také Írán prohlásil, že na současný útok odpoví. Exploze hlásil v noci také Damašek, informovaly světové agentury.

Česká tenistka Linda Klimovičová mění občanství a bude reprezentovat Polsko

Dvacetiletá tenistka Linda Klimovičová se rozhodla ukončit reprezentaci Česka a nově bude na mezinárodních turnajích vystupovat pod polskou vlajkou. Talentovaná hráčka, která je aktuálně na 184. místě světového žebříčku WTA, už delší dobu trénuje v Polsku a nyní tam získala občanství.

Zelenskyj odmítl přijmout Guterrese kvůli jeho návštěvě Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odmítl přijmout generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese v Kyjevě, protože tento týden navštívil Rusko, kde se setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Dnes to uvedla agentura AFP s odvoláním na zdroj z ukrajinské prezidentské kanceláře, který Guterresovu návštěvu Ruska označil za znevážení mezinárodního práva.

Bouře Trami na Filipínách připravila o život již 82 lidí, tisíce dalších čekají na záchranu

Počet obětí tropické bouře Trami na Filipínách dnes stoupl nejméně na 82. Tisíce lidí stále čekají na záchranu na střechách domů, meteorologové přitom varovali, že se bouře může příští týden vrátit, píše AP.

Musk je od roku 2022 v kontaktu s Putinem, vládu USA to znepokojuje

Americký miliardář a aktivní podporovatel prezidentské kandidatury Donalda Trumpa Elon Musk je od konce roku 2022 v pravidelném kontaktu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Napsal to list The Wall Street Journal (WSJ) s odkazem na řadu informovaných zdrojů z americké, evropské i ruské politiky. Neveřejná jednání šéfa nepřátelské mocnosti s jedním z nejbohatších lidí světa, který má díky spolupráci své firmy SpaceX na americkém vesmírném programu přístup k tajným informacím, jsou pro americké činitele znepokojující, uvedl deník.

Ruské drony útočily na Kyjev a Oděsu, sestřelení dronů hlásí také Rusko

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila 36 z 63 ruských dronů, dalších 16 bezpilotních strojů se zřítilo zřejmě pod vlivem prostředků radioelektronického boje, uvedlo dnes ukrajinské letectvo. Dříve vojenská správa Kyjeva oznámila, že obrana metropole během dvou vln náletů zničila až 15 dronů. Rusko naopak zmiňuje zničení sedmi ukrajinských dronů a jednoho balonu.

Čtyři astronauti se vrátili na Zemi z ISS v modulu SpaceX, dopadli u Floridy

U pobřeží Floridy dnes dopoledne SELČ kontrolovaně do vody dopadla loď Crew Dragon společnosti SpaceX se čtyřčlennou posádkou. Tři astronauti amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) Matthew Dominick, Michael Barratt a Jeanette Eppsová společně s ruským kosmonautem Alexandrem Grebjonkinem strávili posledních téměř osm měsíců na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) poté, co se jejich návrat zpozdil kvůli problémům kosmické lodi Boeingu a hurikánu Milton. Informovala o tom agentura AP.

Izrael tvrdí, že zabil šéfa elitních jednotek Hizballáhu v jižním Libanonu

Při izraelském náletu na jihu Libanonu zahynul Abbás Adnán Moslem, oblastní velitel elitních jednotek militantního šíitského hnutí Hizballáh známých jako Radván. Podle serveru The Times of Israel (ToI) to dnes oznámila izraelská armáda.
Reklama
Reklama