menu

19.1 C
Czech
Neděle 7. července 2024

Při turbulencích se v letadle ze Španělska do Uruguaye zranilo na 30 lidí

Při turbulencích se včera v letadle cestou ze Španělska do Uruguaye zranilo nejméně 30 lidí. Stroj společnosti Air Europa s 325 pasažéry přistál nouzově v Brazílii, zranění byli převezeni do nemocnic, uvedla brazilská rozhlasová a televizní stanice BandNews. Agentura AFP s odvoláním na uruguayského diplomata napsala, že zraněných je 25 až 30.

Rusko hlásí zničení částí Patriotů, Kyjev dříve informoval o ruském zásahu maket

Ruské střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot u města Južne v Oděské oblasti, informovalo dnes ruské ministerstvo obrany na platformě Telegram. Velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk už v sobotu večer na stejném portále napsal, že Rusové zasáhli na dvou místech - včetně lokace u Južneho - makety. Podobná prohlášení stran konfliktu nelze bezprostředně nezávisle ověřit.

Horoskop pro týden plný emocí a introspekce: 17. června – 23. června

Sledujte nás na sítích

V pondělí vstoupí Venuše i Merkur do citlivého znamení Raka a ve čtvrtek se k nim připojí Slunce. Jestliže se v období Blíženců nezdálo nic tak vážného, nyní se zdá být vážné úplně všechno. Je těžší nechat si líbit hrubé poznámky, utišit obavy z budoucnosti a předstírat, že se vás trápení druhých lidí netýká. Všechno vnímáte tak hluboce. Je to intenzivní, ale není to nic špatného – vaše emoce vás mohou vést vpřed, pokud máte dost odvahy následovat směr, kterým vás vedou. Páteční úplněk v Kozorohu vás pak vybízí k tomu, abyste si upřímně uvědomili, zda jste na správné cestě. Vynakládáte úsilí, které vás dovede tam, kde chcete být? Pokud ne, ještě není pozdě začít. Mezitím níže najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Reklama

Beran

Právě teď je důvěra vším – bude pro vás těžší než kdy jindy pracovat společně s lidmi, na které se nemůžete spolehnout, nebo se s nimi dokonce bavit. Funguje to i obráceně: Ostatní se na vás musí spolehnout. Ukáže se, kde důvěra ochabla, kde zcela vyprchala, kde nikdy nebyla. Někdy je škoda příliš velká na to, aby se dala napravit, a to si smíte upřímně přiznat. V některých případech je náprava možná. Vyžaduje to čas a úsilí, ale stojí to za to, a tento týden je ideální čas začít.

Býk

V lidech se většinou nemýlíte. Alespoň ne, když jde o věci, na kterých opravdu záleží. Vaše instinkty bývají správné, a když se jimi neřídíte, obvykle toho nakonec litujete. Tento týden však mohou být vaše první dojmy nezaslouženě přísné – možná proto, že vám nedávno někdo ublížil a vy nechcete, aby se to opakovalo, možná proto, že prostě máte špatný den. Pokud dáte lidem příležitost dokázat, že se mýlíte, a zůstanete otevření změně názoru, možná najdete útěchu, přátelství, dokonce i lásku tam, kde jste to nečekali.

Blíženci

Spousta lidí vám připadá rigidní. Jakmile si na někoho udělají názor, nedají se zviklat. Když dospějí k nějakému rozhodnutí, neváhají (i když by jim pravděpodobně prospělo přehodnocení). Vy si raději necháváte otevřenou mysl a možnosti – ne proto, že byste byli rozmarní nebo neloajální, ale proto, že svět se neustále mění a vy chcete mít možnost měnit se s ním. Někdy se však stává, že zůstat v pohybu je více stresující a únavné, než se vyplatí. Tento týden si vyzkoušejte, jaké to je zůstat alespoň dočasně na jednom místě. Najděte si nějaké měkké místo, kde si můžete odpočinout.

Rak

Za chyby se nemusíte stydět – dělá je každý. Je to součást lidského života. Čím víc se upínáte na to, co všechno jste v minulosti udělali špatně, tím těžší je si nyní věřit. Sebereflexe je samozřejmě důležitá, ale v určitém okamžiku je čas přestat analyzovat každé drobné rozhodnutí. Pokud vaše sebevědomí v poslední době dostalo na frak, tento týden je čas na jeho obnovu. Máte dobrý úsudek a jste moudřejší, než si připouštíte. Nebojte se tolik žít svůj život.

Reklama

Lev

I když víte, že změna je nevyhnutelná, je tu část vás, která by se jí nejraději za každou cenu vyhnula. Zůstat na místě je snadné v každodenním životě, i když je to z dlouhodobého hlediska nevděčné. Naproti tomu růst je strastiplný, tolik toho od vás vyžaduje. Tento týden uvidíte záblesky toho, jak nádherný může být i on. Před vámi čekají krásné věci, ale nejprve musíte zvládnout podivné, dlouhé dny, nepříjemné rozhovory a obtížná rozhodnutí. Brzy se tam dostanete, pokud se nepřestanete snažit.

Panna

Jestli něco nesnášíte, pak to, když lidé obviňují druhé za své vlastní chyby. Mnohem častěji se obviňujete za činy ostatních, za problémy, které vůbec nejsou vaší vinou. Přijetí odpovědnosti přináší uspokojení: Pokud máte moc problém způsobit, pak máte také moc ho napravit. Tento týden však rychle vyhoříte, pokud si vezmete tíhu světa na svá bedra sami. Chovejte se tak, jako byste byli součástí komunity. Když je třeba udělat nějakou práci, rozdělte si ji rovnoměrně a pak se můžete podělit i o radost.

Váhy

I když jste rádi, když si vás někdo všimne a ocení vás, přitahování přílišné pozornosti může být stresující. Raději hrajete svou vlastní roli ve skupině, než abyste vystupovali sami; raději se cítíte v davu příjemně, než abyste s ním byli v rozporu. Zůstat věrný sám sobě, svým přáním a ideálům však někdy znamená, že musíte jít proti proudu. Nebojte se tento týden zaujmout nepopulární pozici nebo dělat věci jinak než všichni ostatní. Buďte ochotni vyniknout: Přátelé a komunita vás podpoří více, než si myslíte.

Štír

V poslední době jste unaveni svým životem, svou osobností, svým já. Vaše obvyklé emoční vzorce a dynamika vztahů nefungují a vy jste připraveni na něco nového. Je možné získat to, co chcete, ale abyste se cítili jinak, musíte se jinak chovat. Vesmír pravděpodobně nepřijde, aby změnil váš život za vás, ale vy sami to udělat můžete. Dopřejte si změnu prostředí nebo se snažte trávit čas s novými lidmi. Čím více dokážete otřást svým prostředím, tím více se vám osvětlí krásné nové stránky vašeho já.

Střelec

Jste od přírody velkorysí, a to jak k ostatním, tak k sobě, ale v poslední době se stáváte svým nejtvrdším kritikem. Nic z toho, co děláte, se vám nezdá dost dobré a domníváte se, že si za to můžete jen sami. Nepřikrášlená upřímnost může být užitečná – může vás vytrhnout ze samolibosti a podnítit k tvrdé práci, kterou život někdy vyžaduje – ale v určitém bodě jste pouze krutí. Klíčem k úspěchu je rovnováha. Nevyhýbejte se konfrontaci se svými obtížnými vlastnostmi, ale nedělejte z nich něco horšího, než ve skutečnosti jsou. Cílem je žít odvážně a poctivě, neustále růst, ne dospět do stavu dokonalosti.

Kozoroh

Pokud by to záleželo na vás, veškerou svou vnitřní práci a léčení byste prováděli v naprostém utajení, nikdy byste nikomu neukázali ten chaotický proces. Nejprve byste si vyřešili své emoce, než byste o nich s někým mluvili; své nedostatky byste opravili bez jakékoli pomoci nebo podpory. Bohužel to tak nefunguje. Jistě, část práce je solitérní, ale některé věci lze vyřešit jen ve spolupráci s ostatními. Nebojte se pustit lidi k sobě. Zranitelnost je děsivá, ale nakonec vám prospěje.

Vodnář

Když jste nespokojeni se svým životem, máte tendenci vše zahodit a začít od nuly – dát výpověď v práci, ukončit vztahy, opustit město a začít znovu s čistým štítem. Někdy je nutné učinit drastické kroky. Pokud se o to ale tento týden pokusíte, jen si vše ztížíte víc, než je třeba. Opřete se o to, co funguje, místo abyste se upínali na to, co nefunguje. Ve známém lze najít pohodlí a stabilitu. Jakmile budete stát pevněji na nohou, můžete opět dělat divoká rozhodnutí; prozatím se snažte ocenit klid tam, kde ho najdete.

Ryby

Může být těžké prosadit svůj názor. Ostatní lidé se zdají být mnohem hlasitější, mnohem neodbytnější, tak dobří v tom, aby dosáhli toho, co chtějí. Ačkoli vaše slova mají větší váhu, než si uvědomujete, stále máte pocit, že musíte bojovat proti tomu, aby vás někdo přemlouval a nebral v úvahu. Tento týden však hluk kolem vás trochu utichne a vy zjistíte, že je snazší získat péči a pozornost, kterou potřebujete. Nebudete muset křičet a vyvolávat povyk, abyste byli vyslyšeni. Vaše energie je tento týden magnetická. Využijte ji naplno.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Generace Z vrací trend vysokých ponožek a nechává kotníkové ponožky v prachu

Módní svět je svědkem překvapivého oživení vysokých ponožek, které zpopularizovali influenceři a celebrity z generace Z. Tento trend připomínající styly 80. a 90. let minulého století vzal útokem sociální média i posilovny.

Cítíte po sexu smutek, úzkost nebo stesk po domově? Můžete mít postkoitální dysforii

Zažili jste někdy po sexu pocity smutku, úzkosti nebo dokonce stesku po domově? Možná trpíte postkoitální dysforií (PCD), jevem, který je stále více zkoumán a který může postihovat lidi všech pohlaví a sexuální orientace. Napsal o tom deník Guardian.
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Biden v televizním interview nepřesvědčil. Demokratů, kteří jej vyzývají k odstoupení z kampaně, přibývá

Páteční televizní rozhovor prezidenta USA Joea Bidena měl přesvědčit jeho vlastní stranu, že prezident je schopný v listopadových volbách porazit Donalda Trumpa. Zjevně se tak ale nestalo, a další členové Demokratické strany se přidávají na stranu těch, kteří si myslí, že by už další volby zkoušet neměl.

Ve Francii se koná rozhodující druhé kolo parlamentních voleb

Druhé kolo předčasných parlamentních voleb se dnes koná ve Francii. Hlavní otázkou dne je, kolik mandátů v Národním shromáždění získá opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN). Strana Marine Le Penové a kandidáta na premiéra Jordana Bardelly slavila přesvědčivé vítězství v prvním kole. Volební místnosti jsou otevřeny od 8:00 do 18:00, ve velkých městech pak o dvě hodiny déle. Ještě v průběhu večera by měly být známy výsledky hlasování.

Haitský premiér vyzval zločinecké gangy, aby složily zbraně

Haitský premiér Garry Conille vyzval zločinecké skupiny, které kontrolují část území hlavního města a okolí, aby složily zbraně a uznaly autoritu státu. Píše to dnes agentura EFE. Podle něj je pak vláda ochotná s představiteli gangů jednat. Conille ozbrojené skupiny varoval, že mají jen omezený čas na to, aby se rozhodly, co udělat.

Evropská unie je připravena jednat se Spojeným královstvím o nové dohodě po brexitu, tvrdí irský premiér

Irský premiér Simon Harris naznačil, že Evropská unie je ochotna nabídnout Spojenému království novou dohodu v probíhajících diskusích o otázkách po brexitu. Harris vyjádřil ochotu úzce spolupracovat se Spojeným královstvím a zdůraznil možnost zlepšení obchodních vztahů, přičemž vyloučil návrat k volnému pohybu osob. Představitelé Spojeného království tyto připomínky uvítali a nový ministr obchodu poznamenal, že je důležité prozkoumat možnosti posílení obchodu s EU.

V Rusku se za den utopilo 49 lidí včetně sedmi dětí, oznámil úřad

V Rusku se během soboty utopilo 49 lidí včetně sedmi dětí, oznámilo dnes na platformě Telegram tamní ministerstvo pro mimořádné situace. Velká část země, kde žije přes 144 milionů obyvatel, se podle agentury Reuters v posledních dnech potýká s vlnou veder.

Zemřel producent Jon Landau, podílel se na filmech Titanic či Avatar

Ve věku 63 let zemřel významný americký producent Jon Landau. Uvedla to v sobotu večer agentura AP s odkazem na sdělení rodiny. Výrazná byla jeho spolupráce s režisérem Jamesem Cameronem, díky čemuž se podílel na vzniku filmů Titanic či Avatar, které se pak staly kasovními trháky.

Rusko hlásí zničení částí Patriotů, Kyjev dříve informoval o ruském zásahu maket

Ruské střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot u města Južne v Oděské oblasti, informovalo dnes ruské ministerstvo obrany na platformě Telegram. Velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk už v sobotu večer na stejném portále napsal, že Rusové zasáhli na dvou místech - včetně lokace u Južneho - makety. Podobná prohlášení stran konfliktu nelze bezprostředně nezávisle ověřit.
Reklama

DOPORUČUJEME

Generace Z vrací trend vysokých ponožek a nechává kotníkové ponožky v prachu

Módní svět je svědkem překvapivého oživení vysokých ponožek, které zpopularizovali influenceři a celebrity z generace Z. Tento trend připomínající styly 80. a 90. let minulého století vzal útokem sociální média i posilovny.

Cítíte po sexu smutek, úzkost nebo stesk po domově? Můžete mít postkoitální dysforii

Zažili jste někdy po sexu pocity smutku, úzkosti nebo dokonce stesku po domově? Možná trpíte postkoitální dysforií (PCD), jevem, který je stále více zkoumán a který může postihovat lidi všech pohlaví a sexuální orientace. Napsal o tom deník Guardian.

Zabraňte své kočce ve škrábání nábytku pomocí těchto vědecky podložených metod

V nové studii vědci identifikovali několik klíčových faktorů, které zřejmě predikují nežádoucí kočičí škrábání. Patří mezi ně přítomnost malých dětí v domácnosti, druh jejich hracích aktivit a celková úroveň stresu. Přinejmenším některé z těchto aspektů lze podle vědců upravit tak, aby kočka držela drápky na uzdě.

Horoskop pro týden přehodnocení a pokroku: 1. července – 7. července

V úterý začíná retrográdní Neptun, a protože se planeta snů a iluzí pohybuje směrem dozadu, je pro vás snazší pochopit situace a vidět lidi takové, jací ve skutečnosti jsou - v dobrém i zlém. Představy mohou být uklidňující, ale nyní je čas pracovat s realitou. V úterý se do vřelého a sebevědomého Lva přesune také komunikační planeta Merkur. Během následujících tří týdnů se snažte předpokládat dobré úmysly lidí kolem sebe. Čím více budete k druhým přistupovat v duchu velkorysosti, tím více budou oni činit totéž pro vás. A konečně v pátek vám novoluní v Raku nabídne příležitost posunout se vpřed. Dramata, nepřehledné vztahy nebo citové koleje, které v poslední době utvářely váš život, jej nebudou určovat navždy. Můžete si vybrat, co bude následovat. Níže zatím najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Odbornice radí, jak správně pečovat o nové tetování

Tetování se stává stále běžnějším způsobem, jak vyjádřit svou osobnost. Stejně jako čtvrtina Britů, i mnozí Češi si nechávají zdobit tělo různými motivy. Tatérka Neusa Neves, která má sama osm tetování, radí, jak o nové tetování správně pečovat.
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Biden v televizním interview nepřesvědčil. Demokratů, kteří jej vyzývají k odstoupení z kampaně, přibývá

Páteční televizní rozhovor prezidenta USA Joea Bidena měl přesvědčit jeho vlastní stranu, že prezident je schopný v listopadových volbách porazit Donalda Trumpa. Zjevně se tak ale nestalo, a další členové Demokratické strany se přidávají na stranu těch, kteří si myslí, že by už další volby zkoušet neměl.

Ve Francii se koná rozhodující druhé kolo parlamentních voleb

Druhé kolo předčasných parlamentních voleb se dnes koná ve Francii. Hlavní otázkou dne je, kolik mandátů v Národním shromáždění získá opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN). Strana Marine Le Penové a kandidáta na premiéra Jordana Bardelly slavila přesvědčivé vítězství v prvním kole. Volební místnosti jsou otevřeny od 8:00 do 18:00, ve velkých městech pak o dvě hodiny déle. Ještě v průběhu večera by měly být známy výsledky hlasování.

Haitský premiér vyzval zločinecké gangy, aby složily zbraně

Haitský premiér Garry Conille vyzval zločinecké skupiny, které kontrolují část území hlavního města a okolí, aby složily zbraně a uznaly autoritu státu. Píše to dnes agentura EFE. Podle něj je pak vláda ochotná s představiteli gangů jednat. Conille ozbrojené skupiny varoval, že mají jen omezený čas na to, aby se rozhodly, co udělat.

Evropská unie je připravena jednat se Spojeným královstvím o nové dohodě po brexitu, tvrdí irský premiér

Irský premiér Simon Harris naznačil, že Evropská unie je ochotna nabídnout Spojenému království novou dohodu v probíhajících diskusích o otázkách po brexitu. Harris vyjádřil ochotu úzce spolupracovat se Spojeným královstvím a zdůraznil možnost zlepšení obchodních vztahů, přičemž vyloučil návrat k volnému pohybu osob. Představitelé Spojeného království tyto připomínky uvítali a nový ministr obchodu poznamenal, že je důležité prozkoumat možnosti posílení obchodu s EU.

V Rusku se za den utopilo 49 lidí včetně sedmi dětí, oznámil úřad

V Rusku se během soboty utopilo 49 lidí včetně sedmi dětí, oznámilo dnes na platformě Telegram tamní ministerstvo pro mimořádné situace. Velká část země, kde žije přes 144 milionů obyvatel, se podle agentury Reuters v posledních dnech potýká s vlnou veder.

Zemřel producent Jon Landau, podílel se na filmech Titanic či Avatar

Ve věku 63 let zemřel významný americký producent Jon Landau. Uvedla to v sobotu večer agentura AP s odkazem na sdělení rodiny. Výrazná byla jeho spolupráce s režisérem Jamesem Cameronem, díky čemuž se podílel na vzniku filmů Titanic či Avatar, které se pak staly kasovními trháky.

Rusko hlásí zničení částí Patriotů, Kyjev dříve informoval o ruském zásahu maket

Ruské střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot u města Južne v Oděské oblasti, informovalo dnes ruské ministerstvo obrany na platformě Telegram. Velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk už v sobotu večer na stejném portále napsal, že Rusové zasáhli na dvou místech - včetně lokace u Južneho - makety. Podobná prohlášení stran konfliktu nelze bezprostředně nezávisle ověřit.

Ukrajina i Rusko hlásí útoky dronů; Kyjev zabité civilisty a Moskva dobytí vsi

Ukrajina i Rusko hlásí noční útoky bezpilotních letounů na své území. Ukrajinské letectvo dnes ráno informovalo o sestřelení 24 z celkových 27 ruských dronů. Ruské ministerstvo obrany informuje o likvidaci osmi ukrajinských bezpilotních letounů. Ani jeden z úřadů nezmínil škody, Moskva neuvádí ani kolik dronů celkem zaznamenala. Z obou zemí ale přicházejí zprávy o škodách. Ukrajinské úřady kromě toho informují o dalších obětech ruského ostřelování. Rusko hlásí dobytí ukrajinské vesnice.

Fico zneužil projev k svátku na šíření nenávisti, zní z opozice

Opoziční strany na Slovensku kritizovaly premiéra Roberta Fica za jeho projev během pátečních oslav svátku slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, ve kterém Fico hovořil také o potřebě vybudování hráze proti progresivistickým a liberálním ideologiím a přirovnal je k rakovině. Zmíněné oslavy na hradě Devín v Bratislavě byly první veřejnou akcí, které se Fico zúčastnil od poloviny května, kdy se stal terčem atentátníka.
Reklama
Reklama