menu

19.1 C
Czech
Čtvrtek 4. července 2024

Austrálie zdvojnásobuje vízový poplatek pro zahraniční studenty, aby regulovala rekordní migraci

Austrálie oznámila výrazné zvýšení vízových poplatků pro zahraniční studenty, které se fakticky zdvojnásobí ze 710 na 1 600 australských dolarů. Tento krok je součástí snahy vlády zvládnout rekordní míru migrace, která zatěžuje trh s bydlením. Podle ministryně vnitra Clare O'Neil mají změny přinést větší integritu do systému mezinárodního vzdělávání a vytvořit spravedlivější a efektivnější migrační proces pro Austrálii.

Horoskop pro týden přehodnocení a pokroku: 1. července – 7. července

Sledujte nás na sítích

V úterý začíná retrográdní Neptun, a protože se planeta snů a iluzí pohybuje směrem dozadu, je pro vás snazší pochopit situace a vidět lidi takové, jací ve skutečnosti jsou – v dobrém i zlém. Představy mohou být uklidňující, ale nyní je čas pracovat s realitou. V úterý se do vřelého a sebevědomého Lva přesune také komunikační planeta Merkur. Během následujících tří týdnů se snažte předpokládat dobré úmysly lidí kolem sebe. Čím více budete k druhým přistupovat v duchu velkorysosti, tím více budou oni činit totéž pro vás. A konečně v pátek vám novoluní v Raku nabídne příležitost posunout se vpřed. Dramata, nepřehledné vztahy nebo citové koleje, které v poslední době utvářely váš život, jej nebudou určovat navždy. Můžete si vybrat, co bude následovat. Níže zatím najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Reklama

Beran

Když je svět kolem vás velkolepý a vzrušující, plný nových míst, která můžete navštívit, a lidí, které můžete poznat, může se někdy stát, že váš domácí život zůstane na okraji zájmu. Proč sedět doma, když můžete být venku a něco podnikat? Zkuste tento týden věnovat trochu více pozornosti svému domovu, ať už to znamená úklid, přestavění nábytku nebo opožděný rozhovor o domácích pracích s lidmi, se kterými žijete. Váš životní prostor je důležitý pro vaše štěstí, a pokud mu věnujete trochu času, budete překvapeni, o kolik se vám bude zdát život jasnější.

Býk

Tento týden pravděpodobně navážete nové kontakty jen tím, že vyrazíte do světa a budete sami sebou. Povídání si s cizími lidmi, účast na akcích, kde nikoho neznáte, setkávání s přáteli vašich přátel – existuje mnoho příležitostí, aby do vašeho života vstoupili noví lidé. Klíčem je zmírnit svá očekávání a nevkládat všechny své naděje do jedné osoby. Nekoukejte příliš daleko do budoucnosti, nedělejte si starosti s tím, zda lidé, které nyní potkáte, budou nakonec ve vašem životě důležití. Zůstaňte otevření a sledujte, co se z toho vyvine.

Blíženci

Jste mistři ve vysmívání se svým problémům a z každého zklamání nebo trapasu si děláte legraci. Na jednu stranu jste díky svému smyslu pro humor neuvěřitelně odolní, na druhou stranu je ale také těžké nechat se skutečně zranit. Ať už je to jakkoli nepříjemné nebo bolestivé, musíte své emoce hluboce prožívat, ne nad nimi krčit rameny nebo je držet v ironickém odstupu. Tento týden věnujte čas lidem, kteří se nenechají odradit otevřeností. Ke vtipům se můžete vrátit později. Prozatím potřebujete prostor, abyste byli naměkko.

Rak

Je dobré mít přátele, kteří vás podporují, když si nevěříte, lidi, kteří vás povzbuzují a povznášejí, kteří vám říkají, jak jste skvělí. Není nic špatného na tom, opřít se o druhé, když potřebujete povzbudit – tato vzájemná péče je jednou z nejsladších součástí lidského bytí. Tento týden však možná zjistíte, že vnější potvrzení tolik nepotřebujete. Vrací se vám sebevědomí. Víte, že jste chytří, mocní a skvělí, a hodláte toho co nejlépe využít.

Reklama

Lev

Poslední dobou máte pocit, že se točíte v kruhu. Bez ohledu na to, jak tvrdě pracujete, nedosahujete takových pokroků, jak byste si přáli. Bez ohledu na to, kolika různými způsoby se snažíte prokázat své schopnosti, nejste uznáváni tak, jak byste chtěli. V takových chvílích máte tendenci reagovat tím, že na sebe ještě více tlačíte. Tento týden však bude účinnější místo toho ubrat plyn. Pokud nyní uděláte jen minimum a místo toho se zaměříte na odpočinek a dobíjení energie, vyjdete na druhé straně silnější a šťastnější.

Panna

Poslední dobou jste se cítili, že nejste v souladu s lidmi kolem sebe. Možná se obáváte, že přerůstáte své přátele – nebo že oni přerůstají vás. Možná se vám zdá, že nikdo z nich nerozumí tomu, čím procházíte. Je snadné mít pocit, že tento týden bude lepší držet si je od těla a nechat si své myšlenky a emoce pro sebe. Ale to je to nejhorší, co teď můžete udělat. Nikdo se nemůže dostavit, pokud mu nedáte příležitost. Udržet si otevřené srdce se zdá být nesnesitelně zranitelné, ale je to jediný způsob, jak najít a udržet vztahy a kolektiv, které potřebujete.

Váhy

Možná se cítíte nezvykle nejistě, i když jste normálně sebevědomí a sebejistí. Možná se obáváte, že nejste tak chytří, jak byste chtěli být, nebo nejste tak úspěšní, jak byste „měli“ být, nebo že vás ostatní nevidí tak, jak se vidíte vy. Klíčem k úspěchu je nebrat tento týden své obavy příliš vážně. Někdy jsou pochybnosti o sobě užitečné, ale častěji vás brzdí. Neustupujte od svých ambiciózních cílů a nepřijímejte od lidí ve svém životě méně, než si zasloužíte. Nepřestávejte žádat o to, co potřebujete.

Štír

Velmi dobře rozumíte druhým lidem, protože si umíte všímat maličkostí – řeči těla, věcí, které zůstávají nevyřčeny. Jste naladěni nejen na to, co říkají, ale také na způsob, jakým se vyjadřují. Díky tomu jste silně vnímaví, ale může to také odvádět pozornost od celkového obrazu. Někdy je lepší nevěnovat tolik mozkového prostoru všem drobným detailům a místo toho prostě věnovat pozornost tomu, jak se cítíte díky lidem kolem sebe. Máte právo chtít vztahy s lidmi, díky kterým se cítíte dobře, a nemusí v tom něco hlubšího.

Střelec

Jste bezstarostní a oblíbení, všude si dokážete najít nové přátele. Možná však začnete mít pocit, že se vaše společenská energie příliš rozprostřela. Když dělíte svůj čas mezi příliš mnoho známých, nikdy nemáte šanci jít hlouběji, vybudovat si opravdovou intimitu, nechat ostatní nahlédnout pod povrch své osobnosti. Udržovat věci na nízké úrovni je jistě snazší – vyžaduje to od vás méně práce a je menší riziko, že vás někdo zraní – ale tento týden dejte ve svých vztazích přednost kvalitě před kvantitou. Nebudete toho litovat.

Kozoroh

Pokud chcete něco udělat, naučili jste se, že to musíte udělat sami. I když se chcete spoléhat na ostatní, už jste se příliš mnohokrát spálili. V tuto chvíli raději pracujete samostatně, než abyste riskovali stres a zklamání z toho, že vaši přátelé nebo kolegové zklamou. Tento týden je toho však příliš mnoho, co je třeba udělat a není možné, abyste to všechno vzali na svá bedra. Zkuste vymyslet, jak byste se mohli o zátěž podělit. Zvykli jste si obstát sami, ale to neznamená, že to nemůže být jinak.

Vodnář

Když máte pocit, že jste se ztratili, proplouváte životem a ztrácíte čas, pevný denní režim může vše změnit a nabídnout vám potřebnou podporu. Potíž je v tom, že to musí být rutina, která vám skutečně vyhovuje, ve skutečnosti vás špatná rutina pouze frustruje a zanechá ve vás pocit uvěznění. Pokud návyky a uspořádání, které máte zavedené nyní, pro vás nefungují, je to ideální příležitost je změnit. Zjistit, jak chcete trávit své dny, a pak zavést plány, které vám to skutečně pomohou splnit, je jedním z nejlepších způsobů, jak o sebe můžete v tuto chvíli pečovat.

Ryby

Pokud jde o vaši práci, vztahy, dokonce i o vaše životní rozhodnutí obecně, představujete si, že si musíte vybrat: Můžete se cítit v bezpečí nebo ve vzrušení, ale nikdy ne obojí. Zdá se, že pokud chcete dělat práci, která vás podněcuje a naplňuje, nikdy nebudete mít jistotu. Pokud chcete lásku, která vás podporuje a je stálá, budete se muset vzdát té vášnivé jiskry. Ale to, že je těžší najít obojí, neznamená, že je to nemožné, bez ohledu na to, co vám říká kdokoli jiný. Předpokládejte, že je možné najít vše, co potřebujete, a nespokojte se s ničím menším.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Zabraňte své kočce ve škrábání nábytku pomocí těchto vědecky podložených metod

V nové studii vědci identifikovali několik klíčových faktorů, které zřejmě predikují nežádoucí kočičí škrábání. Patří mezi ně přítomnost malých dětí v domácnosti, druh jejich hracích aktivit a celková úroveň stresu. Přinejmenším některé z těchto aspektů lze podle vědců upravit tak, aby kočka držela drápky na uzdě.

Odbornice radí, jak správně pečovat o nové tetování

Tetování se stává stále běžnějším způsobem, jak vyjádřit svou osobnost. Stejně jako čtvrtina Britů, i mnozí Češi si nechávají zdobit tělo různými motivy. Tatérka Neusa Neves, která má sama osm tetování, radí, jak o nové tetování správně pečovat.
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Konzervativec, který vede pro-trumpovský Projekt 2025, naznačuje, že dojde k nové americké revoluci.

Kevin Roberts, prezident Heritage Foundation, nedávno v podcastu Steva Bannona War Room prohlásil, že Amerika prochází "druhou americkou revolucí". Toto prohlášení je součástí širší vize organizované v rámci Projektu 2025, plánu určeného pro potenciální republikánskou revizi federální vlády.

Ukrajinská armáda potvrdila, že ruské jednotky dobyly čtvrť ve městě Časiv Jar

Ukrajinské ozbrojené síly dnes potvrdily ústup ze čtvrti Novyj ve východoukrajinském městě Časiv Jar. Získání kontroly nad oblastí ve středu oznámilo ruské ministerstvo obrany, o postupu ruských jednotek v tomto strategicky významném městě informovali i ukrajinští analytici z projektu DeepState, který má blízko k ukrajinské armádě.

Hamás v Gaze ztrácí podporu veřejnosti, ukázal průzkum BBC

Palestinské teroristické hnutí Hamás čelí v Pásmu Gazy podle průzkumu stále větší kritice ze strany tamních obyvatel. Důvodem je jeho bezohledné jednání vůči nim. Většina Gazanů podle jiného průzkumu z války viní Izrael, ale řada z nich si přeje mír. Izrael i Hamás jsou o krok blíže k mírové dohodě.

Britové volí nový parlament, čeká se jasné vítězství labouristů

Britové dnes volí nové členy dolní komory parlamentu. Favoritem jsou středoleví labouristé, kteří byli dosud hlavní opoziční silou. Naopak pravicové Konzervativní straně po 14 letech u moci hrozí podle volebních modelů porážka, jakou v moderní éře nezažila. Hlas už odevzdal premiér Rishi Sunak i lídr opozice Keir Starmer, kteří vyzvali voliče k podpoře svých stran.

Sever Izraele a Golanské výšiny zažily protivzdušný poplach, Hizballáh se mstí

Sever Izraele a Golanské výšiny dnes dopoledne zažily rozsáhlý protivzdušný poplach. Informovala o tom podle agentury AFP izraelská armáda. Šíitské hnutí Hizballáh, které na izraelské území a okupovanou oblast útočí z jihu Libanonu, uvedlo, že vypustilo na 200 raket. Hnutí to podle agentury Reuters označilo za odvetu za zabití svého velitele Muhammada Násira, který zahynul ve středu při izraelském úderu. Izraelská armáda oznámila, že provádí údery na jihu Libanonu.

Ukrajina hlásí mrtvé a raněné i sestřelení 21 z 22 ruských dronů

Nejméně dva mrtvé a jednoho raněného po ruském ostřelování pohraničních okresů hlásí šéf Záporožské oblasti na jihovýchodě Ukrajiny Ivan Fedorov, který se dopočítal celkem 391 ruských útoků na deset obcí v oblasti na jihovýchodě Ukrajiny během uplynulých 24 hodin. Ukrajinská obrana během noci sestřelila nad šesti oblastmi země 21 z 22 ruských útočných dronů, napsal na sociální síti velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk. Rusko podle ministerstva obrany během noci sestřelilo čtyři ukrajinské drony nad třemi regiony.
Reklama

DOPORUČUJEME

Zabraňte své kočce ve škrábání nábytku pomocí těchto vědecky podložených metod

V nové studii vědci identifikovali několik klíčových faktorů, které zřejmě predikují nežádoucí kočičí škrábání. Patří mezi ně přítomnost malých dětí v domácnosti, druh jejich hracích aktivit a celková úroveň stresu. Přinejmenším některé z těchto aspektů lze podle vědců upravit tak, aby kočka držela drápky na uzdě.

Odbornice radí, jak správně pečovat o nové tetování

Tetování se stává stále běžnějším způsobem, jak vyjádřit svou osobnost. Stejně jako čtvrtina Britů, i mnozí Češi si nechávají zdobit tělo různými motivy. Tatérka Neusa Neves, která má sama osm tetování, radí, jak o nové tetování správně pečovat.

Horoskop pro týden plný změn a introspekce: 24. června – 30. června

Saturn, který je od začátku loňského roku v Rybách, celý tento týden zpomaluje a připravuje se na to, že se v sobotu odpoledne stane retrográdním. Když se planeta disciplíny a autority začne pohybovat zpět, můžete mít pocit, že v okolí není nikdo, kdo by vymáhal dodržování pravidel. To může být osvobozující, ale nedostatek kontroly může být také stresující, takže využijte tuto retrograditu k tomu, abyste se zamysleli nad tím, které povinnosti jste ochotni převzít. Všichni potřebujeme hranice. Rozhodněte se, jak mají vypadat ty vaše. Níže zatím najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Horoskop pro týden plný emocí a introspekce: 17. června – 23. června

V pondělí vstoupí Venuše i Merkur do citlivého znamení Raka a ve čtvrtek se k nim připojí Slunce. Jestliže se v období Blíženců nezdálo nic tak vážného, nyní se zdá být vážné úplně všechno. Je těžší nechat si líbit hrubé poznámky, utišit obavy z budoucnosti a předstírat, že se vás trápení druhých lidí netýká. Všechno vnímáte tak hluboce. Je to intenzivní, ale není to nic špatného - vaše emoce vás mohou vést vpřed, pokud máte dost odvahy následovat směr, kterým vás vedou. Páteční úplněk v Kozorohu vás pak vybízí k tomu, abyste si upřímně uvědomili, zda jste na správné cestě. Vynakládáte úsilí, které vás dovede tam, kde chcete být? Pokud ne, ještě není pozdě začít. Mezitím níže najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

U mladé ženy se objevilo vzácné onemocnění úst související s vapingem

U 22leté ženy z Indonésie se po roce vapování objevilo vzácné onemocnění podobné herpesu v ústech. Toto onemocnění, známé jako orální erythema multiforme, jí způsobovalo bolestivé, krustovité rány na rtech, dásních a jazyku, které jí ztěžovaly přijímání potravy a pití.
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Konzervativec, který vede pro-trumpovský Projekt 2025, naznačuje, že dojde k nové americké revoluci.

Kevin Roberts, prezident Heritage Foundation, nedávno v podcastu Steva Bannona War Room prohlásil, že Amerika prochází "druhou americkou revolucí". Toto prohlášení je součástí širší vize organizované v rámci Projektu 2025, plánu určeného pro potenciální republikánskou revizi federální vlády.

Ukrajinská armáda potvrdila, že ruské jednotky dobyly čtvrť ve městě Časiv Jar

Ukrajinské ozbrojené síly dnes potvrdily ústup ze čtvrti Novyj ve východoukrajinském městě Časiv Jar. Získání kontroly nad oblastí ve středu oznámilo ruské ministerstvo obrany, o postupu ruských jednotek v tomto strategicky významném městě informovali i ukrajinští analytici z projektu DeepState, který má blízko k ukrajinské armádě.

Hamás v Gaze ztrácí podporu veřejnosti, ukázal průzkum BBC

Palestinské teroristické hnutí Hamás čelí v Pásmu Gazy podle průzkumu stále větší kritice ze strany tamních obyvatel. Důvodem je jeho bezohledné jednání vůči nim. Většina Gazanů podle jiného průzkumu z války viní Izrael, ale řada z nich si přeje mír. Izrael i Hamás jsou o krok blíže k mírové dohodě.

Britové volí nový parlament, čeká se jasné vítězství labouristů

Britové dnes volí nové členy dolní komory parlamentu. Favoritem jsou středoleví labouristé, kteří byli dosud hlavní opoziční silou. Naopak pravicové Konzervativní straně po 14 letech u moci hrozí podle volebních modelů porážka, jakou v moderní éře nezažila. Hlas už odevzdal premiér Rishi Sunak i lídr opozice Keir Starmer, kteří vyzvali voliče k podpoře svých stran.

Sever Izraele a Golanské výšiny zažily protivzdušný poplach, Hizballáh se mstí

Sever Izraele a Golanské výšiny dnes dopoledne zažily rozsáhlý protivzdušný poplach. Informovala o tom podle agentury AFP izraelská armáda. Šíitské hnutí Hizballáh, které na izraelské území a okupovanou oblast útočí z jihu Libanonu, uvedlo, že vypustilo na 200 raket. Hnutí to podle agentury Reuters označilo za odvetu za zabití svého velitele Muhammada Násira, který zahynul ve středu při izraelském úderu. Izraelská armáda oznámila, že provádí údery na jihu Libanonu.

Ukrajina hlásí mrtvé a raněné i sestřelení 21 z 22 ruských dronů

Nejméně dva mrtvé a jednoho raněného po ruském ostřelování pohraničních okresů hlásí šéf Záporožské oblasti na jihovýchodě Ukrajiny Ivan Fedorov, který se dopočítal celkem 391 ruských útoků na deset obcí v oblasti na jihovýchodě Ukrajiny během uplynulých 24 hodin. Ukrajinská obrana během noci sestřelila nad šesti oblastmi země 21 z 22 ruských útočných dronů, napsal na sociální síti velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk. Rusko podle ministerstva obrany během noci sestřelilo čtyři ukrajinské drony nad třemi regiony.

Průzkum ukázal, že francouzská krajní pravice v druhém kole voleb nedosáhne na většinu

Podle středečního průzkumu veřejného mínění nezíská Národní shromáždění (RN) Marine Le Pen v druhém kole parlamentních voleb příští neděli většinu křesel. To naznačuje, že snahy francouzských mainstreamových stran o zablokování krajní pravice mohou fungovat.

Putin a Si Ťin-pching se shodli, že jednání o míru nemá bez Ruska smysl

Ruský prezident Vladimir Putin a jeho čínský protějšek Si Ťin-pching se na dnešním setkání v hlavním městě Kazachstánu Astaně shodli, že jakékoliv jednání o míru na Ukrajině nemá bez účasti Ruska smysl. K výsledkům setkání na okraj summitu Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO) to podle agentury Reuters uvedl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.
Reklama
Reklama