menu

16.9 C
Czech
Úterý 17. září 2024

Slavný Churchillův portrét byl po krádeži v Kanadě nalezen v Itálii

Slavná fotografie Winstona Churchilla, známá jako „Řvoucí lev“, byla nalezena v Itálii poté, co zmizela z kanadského hotelu Fairmont Château Laurier. Portrét, který pořídil arménský fotograf Yousuf Karsh v roce 1941 po Churchillově projevu v kanadském parlamentu, se stal ikonickým symbolem britského odporu během druhé světové války. Jeho zmizení v roce 2022 vzbudilo v Kanadě značný rozruch.

Ukrajina hlásí zničení 20 z 25 ruských dronů, do Kyjeva přijel Blinken a Lammy

Americký ministr zahraničí Antony Blinken a jeho britský protějšek David Lammy dnes dopoledne přijeli do Kyjeva, kde budou jednat s vládními představiteli i ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Informovala o tom agentura Reuters.

Horoskop pro týden uvolnění a nových začátků: 29. července – 4. srpna

Sledujte nás na sítích

Měsíc ubývá, když tento týden prochází znameními Býka, Blíženců a Raka, a připravuje se na nový měsíc ve Lvu příští neděli. Během této závěrečné fáze lunárního cyklu se projekty, emoce nebo vztahy chýlí ke konci. Nic netrvá věčně a to není špatná věc (i když to není vždy snadné). Vaším úkolem je připravit se na uvolnění starého, abyste mohli vstoupit do nové fáze s plným a dychtivým srdcem, jakmile nový měsíc přijde. Mezitím níže najdete týdenní horoskop pro každé znamení zvěrokruhu.

Reklama

Beran

Je snadné považovat pocit osamělosti za indikaci, že jste něco udělali špatně, trávili příliš mnoho času ve své hlavě nebo zanedbávali své vztahy. Je pravda, že je třeba vynaložit úsilí na udržení silných sociálních vazeb, ale žádné množství tvrdé práce vás neochrání před veškerou osamělostí — je to jen lidské. Nedělejte si starosti, pokud se tento týden cítíte izolovaní nebo odcizení. Brzy to přejde. Jste součástí většího ekosystému, i když to tak nemusí vypadat, a znovu naleznete svůj pocit propojení.

Býk

Každému prospěje, když si vyslechne pohled zvenčí a čas od času přijme konstruktivní kritiku. Nakonec však platí, že člověk, který nejlépe rozumí vašemu životu, jste vy sami; i když jste zmatení nebo rozporuplní, stále jste to vy, kdo nejlépe zná svou historii, své potřeby a své sny. Problém je, že je na vás vyvíjen velký tlak, abyste ignorovali svůj vnitřní hlas a jednali tak, abyste usnadnili život ostatním. Tento týden se nebojte působit „obtížně“. Buďte upřímní – k ostatním i k sobě – ohledně toho, co skutečně chcete.

Blíženci

Lidé vám vždy říkají, abyste byli sami sebou, ale v praxi to není vždy tak jednoduché. Lidé jsou mnohotvární a často překvapiví. Různí přátelé odhalují různé stránky toho, kým jste; nikdo se v každém kontextu neprojevuje úplně stejně. Možná máte pocit, že tento týden „máte“ být méně rozporuplní, že musíte svou osobnost vtěsnat do podoby, která bude dávat větší smysl všem kolem vás. Ale vaším úkolem není být snadno pochopitelný – pouze být lidský, bez ohledu na to, jak moc je to chaotické nebo nepředvídatelné.

Rak

Někdy si vše ztěžujete, aniž byste to chtěli. Berete si na sebe více práce, než je nutné, nebo se dostáváte do zbytečně stresujících situací. Máte-li na výběr, volíte cestu největšího odporu. Ale utrpení není ukazatelem dobře stráveného času a štěstí neznamená, že jste byli povrchní nebo líní. Určitá bolest je v životě nevyhnutelná; není důvod vyhledávat další. Pamatujte, že není nic špatného na tom, když si (a lidem kolem sebe) usnadníte dny, když můžete.

Reklama

Lev

V poslední době se díváte na svůj život a přemýšlíte, jak jste se sem dostali, ptáte se, co by si o vašem současném životě myslelo vaše mladší já. Máte na co být hrdí, ale možná je tu také část vás, která se ptá, jestli je tohle všechno. Pokud se cítíte nejasně zklamaní, že nemáte víc co ukázat, pamatujte, že ještě nejste na konci. Jste stále uprostřed. Stále je toho tolik před vámi, tolik kapitol, které se ještě neotevřely. Začíná nová etapa. Nepodceňujte se. Odsud se může stát cokoliv.

Panna

Máte podivný pocit, že se všechno děje vám — že vás síly mimo vaši kontrolu táhnou sem a tam, že rozhodnutí jiných lidí určují tvar vašeho života. Teď máte příležitost si na chvíli odpočinout a přenastavit se. Máte více síly, než si uvědomujete, ale ta zeslábne, pokud ji nepoužijete. Možná nemůžete lusknout prsty a okamžitě změnit vesmír nebo napravit každou nespravedlnost čistou silou vůle, ale stále jste autorem svého vlastního příběhu. Můžete se rozhodovat, podnikat kroky, říct ne.

Váhy

S trochou snahy se můžete zamyslet nad prakticky jakýmkoli problémem. Umíte se na problém podívat kreativně, klást užitečné otázky a syntetizovat informace, dokud nenajdete nejlepší cestu vpřed. Jedna věc je vědět, co je třeba udělat, druhá věc je to skutečně udělat. Jednání je mnohem riskantnější a stresující než analýza, ale nezapomeňte, že může být také prospěšnější. Pokud jste se zasekli ve vlastní hlavě, tento týden je čas začít se znovu podílet na světě kolem sebe.

Štír

Pravděpodobně patříte k lidem, kteří mají vždy připravený záložní plán a jsou připraveni na nejhorší možné scénáře. Ne že byste byli pesimisté, jen chápete, že vesmír se neřídí vašimi osobními přáními. Nejste tak vždy připraveni na okamžiky, kdy vás život pozitivně překvapí, cítíte se podezřívaví vůči šťastným náhodám a hledáte háček v každé nečekané příležitosti. Nemusíte úplně polevit v ostražitosti, ale tento týden si dovolte věřit, že se mohou dít i dobré věci.

Střelec

Svět kolem vás se neustále vyvíjí, takže jste se naučili přizpůsobovat. Místo toho, abyste si bezmocně přáli, aby se věci změnily, soustředíte se na to, abyste hráli s kartami, které vám byly rozdány. V určitém okamžiku však začnete mít pocit, že se neustále bráníte. Nemusíte neustále reagovat na změny: Změnu můžete také vytvořit. Tento týden se zamyslete nad tím, v jakém světě byste chtěli žít a jak byste se k němu mohli dopracovat. Vycházejte z předpokladu, že nic není nevyhnutelné, že vaše vlastní činy, byť malé, pomáhají utvářet budoucnost.

Kozoroh

Lidé ve vašem životě se vám v poslední době mohou zdát příliš intenzivní. Možná vaši přátelé potřebují víc, než jim můžete dát, nebo se hádají kvůli maličkostem či se chovají způsobem, který vás mate a dráždí. Stačí to k tomu, abyste se od nich chtěli úplně stáhnout. Už tak jste dost vystresovaní, sotva k tomu chcete přidávat další mezilidské drama. Pokud však tento týden odoláte pokušení všechny ignorovat, zjistíte, že vaše kontakty s ostatními jsou mnohem přínosnější než zatěžující. Na vztazích záleží. Nesnažte se procházet životem sami.

Vodnář

Někteří lidé žijí, jako by jejich čas na zemi byl nekonečný, jako by jim nikdy nedošla vitalita nebo nové příležitosti. Vy jste si naopak až příliš dobře vědomi limitů, které jsou na každého z nás kladeny. Víte, že jedinečné příležitosti nepřicházejí každý den, že hluboké vztahy s druhými lidmi jsou až příliš vzácné, že život se před vámi netáhne donekonečna. Nedovolte však, abyste kvůli tomu propadali beznaději. Nové začátky se dějí neustále. Šance změnit svůj život vám ještě nedošly. Možnosti jsou nekonečné.

Ryby

Nezabýváte se nepodstatnými detaily, ale sledujete celkový obraz, své konečné cíle. To vám většinou slouží dobře, ale někdy vás to stresuje, protože nevidíte, jakého pokroku dosahujete. Přestaňte se snažit vyřešit své problémy najednou. Přinejmenším právě teď je nejlepším způsobem, jak dosáhnout požadovaného postupu, podnikat drobné kroky, a to znovu a znovu. Řešení detailů vám v danou chvíli nikdy nepřipadá dostatečné, ale časem uvidíte, že se výsledky sčítají.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Horoskop pro týden snění a nových začátků: 16. září – 22. září

Opět nastává období zatmění, které začíná v úterý večer zatměním Měsíce ve znamení Ryb, což znamená, že tento týden může být poněkud chaotický. Ale díky tomu je to také ideální čas pro snění. Pokud je všechno možné, proč omezovat své ambice na to, co se zdá být praktické nebo co si myslíte, že byste měli udělat? Osvoboďte se a představte si život, který skutečně chcete. To, že ještě neexistuje, neznamená, že je nemožný.

Sledování lidí, které nemáte rádi na sociálních sítích, vám může škodit

Sledování lidí, které nemáte rádi na sociálních sítích, může zpočátku vypadat neškodně. Časem však může tento zvyk přinést více škody než užitku, především vašemu duševnímu zdraví. Proč to tak je a jak se s tím vypořádat?

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Jiří Lehečka ukončil spolupráci s Tomášem Berdychem

Český tenista Jiří Lehečka oznámil, že po vzájemné dohodě ukončil spolupráci s Tomášem Berdychem, který se stal novým kapitánem daviscupového týmu. Lehečka o tom informoval na své sociální síti X, přičemž dodal, že se jejich cesty nerozcházejí úplně. Nadále budou spolupracovat v rámci Davis Cupu.

Střed Evropy se dále potýká s povodněmi, počet obětí stoupl na nejméně 18

Silné deště a jimi vyvolané ničivé záplavy dál sužují země střední a východní Evropy, kde dosud přišlo o život nejméně 18 lidí. Kritická a dramatická je podle úřadů situace v Dolních Rakousích, odkud jsou dnes hlášeni další mrtví. Zřejmě pět lidských životů si dosud povodně vyžádaly v Polsku, kde je nejhorší situace na jihu u hranic s Českou republikou. Šest mrtvých je v Rumunsku. Na Slovensku dnes dále stouply hladiny Dunaje i Moravy. V Česku zatím úřady potvrdily tři oběti, další lidé jsou pohřešováni.

TikTok se dnes odvolá proti nucenému prodeji v USA

Čínská sociální platforma TikTok se dnes obrátí na americký odvolací soud a pokusí se ho přesvědčit o protiústavnosti zákona, jenž nařizuje společnosti ByteDance prodej sítě do devíti měsíců. Očekává se však, že si vláda lednový zákaz sociální sítě, kterou v USA používá asi 170 milionů uživatelů, vynutí.

Rusko podniklo dronový útok na Kyjev, ten hlásí sestřelení desítek strojů

Ruská armáda v noci na dnešek podnikla dronový útok na Kyjev, informovalo vedení vojenské správy ukrajinské metropole. Protivzdušná obrana zničila skoro dvě desítky bezpilotních letounů mířících na hlavní město, píše agentura Reuters. Podle ukrajinských úřadů to byl osmý dronový útok na Kyjev od začátku září. Ukrajinské letectvo později oznámilo likvidaci 53 z 56 ruských dronů. Naopak ruské zdroje hlásí nové ukrajinské vzdušné útoky na ruské území.

Televizní ceny Emmy ovládl seriál Šógun. Překvapením večera se stala komedie Stále v kurzu

Šógun, rozsáhlý historický epos odehrávající se v císařském Japonsku, získal na nedělním udílení cen Emmy v Los Angeles prestižní trofej pro nejlepší drama. Komediální seriál Stále v kurzu (Hacks) pak porazil i komedii Medvěd (The Bear), která kategorii opanovala minule.
Reklama

DOPORUČUJEME

Horoskop pro týden snění a nových začátků: 16. září – 22. září

Opět nastává období zatmění, které začíná v úterý večer zatměním Měsíce ve znamení Ryb, což znamená, že tento týden může být poněkud chaotický. Ale díky tomu je to také ideální čas pro snění. Pokud je všechno možné, proč omezovat své ambice na to, co se zdá být praktické nebo co si myslíte, že byste měli udělat? Osvoboďte se a představte si život, který skutečně chcete. To, že ještě neexistuje, neznamená, že je nemožný.

Sledování lidí, které nemáte rádi na sociálních sítích, vám může škodit

Sledování lidí, které nemáte rádi na sociálních sítích, může zpočátku vypadat neškodně. Časem však může tento zvyk přinést více škody než užitku, především vašemu duševnímu zdraví. Proč to tak je a jak se s tím vypořádat?

Pozásnubní blues anebo normální součást velkého životního kroku

Zasnoubení je považováno za jeden z nejšťastnějších okamžiků v životě, ale pro mnohé může překvapivě přinést i pocity úzkosti a zmatku. Přestože by nás zářivý prsten na ruce měl naplňovat radostí, často se objevují smíšené pocity, které mohou vyvolat nejistotu. Proč tomu tak je a jak se s těmito pocity vyrovnat? Na to odpovídá magazín Hello!.

Zvířecí miláčci podle zvěrokruhu: Jakého mazlíčka preferuje vaše hvězdné znamení?

Máte domácího mazlíka? Určitě jsou vám některá zvířata bližší než jiná! Možná máte kvůli tomu neshody s partnerem nebo s dětmi. Pojďte tomu přijít na kloub. Hvězdy daly každému z nás určité preference rovnou do vínku.

Nejčastější chyby, které narušují spánek

Přestože prospíme třetinu svého života, mnoho lidí stále neví, jak správně spát. Nedostatek spánku může mít vážné dopady na naše fyzické i duševní zdraví, včetně problémů se soustředěním, pamětí, imunitním systémem nebo náladou. Některé faktory, které mají vliv na náš spánek, nemůžeme ovlivnit, ale mnoho chyb můžeme napravit. Zde jsou nejčastější chyby, kterých se odborníci doporučují vyvarovat.
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Jiří Lehečka ukončil spolupráci s Tomášem Berdychem

Český tenista Jiří Lehečka oznámil, že po vzájemné dohodě ukončil spolupráci s Tomášem Berdychem, který se stal novým kapitánem daviscupového týmu. Lehečka o tom informoval na své sociální síti X, přičemž dodal, že se jejich cesty nerozcházejí úplně. Nadále budou spolupracovat v rámci Davis Cupu.

Střed Evropy se dále potýká s povodněmi, počet obětí stoupl na nejméně 18

Silné deště a jimi vyvolané ničivé záplavy dál sužují země střední a východní Evropy, kde dosud přišlo o život nejméně 18 lidí. Kritická a dramatická je podle úřadů situace v Dolních Rakousích, odkud jsou dnes hlášeni další mrtví. Zřejmě pět lidských životů si dosud povodně vyžádaly v Polsku, kde je nejhorší situace na jihu u hranic s Českou republikou. Šest mrtvých je v Rumunsku. Na Slovensku dnes dále stouply hladiny Dunaje i Moravy. V Česku zatím úřady potvrdily tři oběti, další lidé jsou pohřešováni.

TikTok se dnes odvolá proti nucenému prodeji v USA

Čínská sociální platforma TikTok se dnes obrátí na americký odvolací soud a pokusí se ho přesvědčit o protiústavnosti zákona, jenž nařizuje společnosti ByteDance prodej sítě do devíti měsíců. Očekává se však, že si vláda lednový zákaz sociální sítě, kterou v USA používá asi 170 milionů uživatelů, vynutí.

Rusko podniklo dronový útok na Kyjev, ten hlásí sestřelení desítek strojů

Ruská armáda v noci na dnešek podnikla dronový útok na Kyjev, informovalo vedení vojenské správy ukrajinské metropole. Protivzdušná obrana zničila skoro dvě desítky bezpilotních letounů mířících na hlavní město, píše agentura Reuters. Podle ukrajinských úřadů to byl osmý dronový útok na Kyjev od začátku září. Ukrajinské letectvo později oznámilo likvidaci 53 z 56 ruských dronů. Naopak ruské zdroje hlásí nové ukrajinské vzdušné útoky na ruské území.

Televizní ceny Emmy ovládl seriál Šógun. Překvapením večera se stala komedie Stále v kurzu

Šógun, rozsáhlý historický epos odehrávající se v císařském Japonsku, získal na nedělním udílení cen Emmy v Los Angeles prestižní trofej pro nejlepší drama. Komediální seriál Stále v kurzu (Hacks) pak porazil i komedii Medvěd (The Bear), která kategorii opanovala minule.

Trumpova ochranka zmařila další pokus o atentát na bývalého prezidenta

Federální úřad pro vyšetřování (FBI) podle svého prohlášení vyšetřuje zjevný pokus o atentát na amerického bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Poblíž jeho golfového klubu na Floridě došlo ke střelbě. Jedná se už o druhý pokus o atentát na Trumpa. Zhruba před devíti měsíci přežil střelbu v Pensylvánii.

Princ Harry slaví čtyřicítku daleko od rodiny

Princ Harry dnes slaví významné životní jubileum – čtyřicáté narozeniny. I když byl často středem pozornosti díky svému postavení v britské královské rodině, dnešní den tráví tisíce kilometrů daleko od rodného paláce, v Kalifornii. Jak podotýká agentura AP, společně s rodinou čelí novým životním výzvám, zatímco minulost ho stále pronásleduje.
Reklama
Reklama