menu

14.4 C
Czech
Čtvrtek 19. září 2024

Prezidentství Harris by mohlo vytlačit americké kryptoměnové firmy do zahraničí, míní šéf Nansenu

Ředitel společnosti Nansen Alex Svanevik promluvil o kontrastních dopadech, které by prezidentství Donalda Trumpa nebo Kamaly Harris podle něj mohlo mít na kryptoměnové firmy po celém světě. Šéf analytické platformy se k letošním prezidentským volbám v USA vyjádřil ve středu na konferenci Token2049.

Ruská armáda zahájila protiútok v Kurské oblasti, uvedl Zelenskyj

Ruská vojska zahájila protiútok v Kurské oblasti, kam na začátku letošního srpna vpadly ukrajinské jednotky. Dřívější zprávy médií dnes podle agentury Reuters na tiskové konferenci potvrdil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, jehož země čelí od února 2022 ruské invazi. Prezident také uvedl, že Kyjev protiofenzivu očekával. Ruské ministerstvo obrany dnes oznámilo, že za poslední dva dny jeho vojáci v Kurské oblasti dobyli zpět deset obcí.

Iniciativa UNESCO a Huawei "Otevřená škola" se chystá změnit vzdělávání v Egyptě, Brazílii a Thajsku

Sledujte nás na sítích

Paříž (Francie) 12. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnost Huawei oznámila v rámci Týdne digitálního vzdělávání (Digital Learning Week) – stěžejní akce organizace UNESCO zaměřené na digitální vzdělávání a transformaci vzdělávání – start realizační fáze 2. etapy projektu Otevřené školy pro všechny s podporou technologií (Technology-enabled Open Schools for All Phase II) v Brazílii, Egyptě a Thajsku.

Reklama

2. etapa iniciativy UNESCO a Huawei, která potrvá od roku 2024 do roku 2027, podpoří digitální transformaci vzdělávání v každé z těchto tří zemí prostřednictvím modelů digitálních otevřených škol. Tyto modely kombinují technologické inovace a lidské dovednosti s cílem vytvořit flexibilní, odolné, inkluzivní a kvalitní vzdělávací prostředí propojující offline a online výuku.

Realizační fáze druhé etapy projektu navazuje na fázi návrhovou, která byla zahájena v dubnu 2024 s cílem stanovit konkrétní potřeby a priority těchto tří národů.

Její zahájení bylo oznámeno na fóru Otevřené školy pro všechny s podporou technologií, které uspořádala organizace UNESCO a společnost Huawei v rámci Týdne digitálního vzdělávání. Fórum se zaměřilo na zkušenosti a úspěchy 1. etapy, která probíhala v Egyptě, Etiopii a Ghaně v letech 2020 – 2024, a poskytlo cenné poznatky pro realizaci 2. etapy.

Mezi vzácnými hosty byli pan Mohamed Abdel Latif, ministr školství a technického vzdělávání Egypta, Dr. Yaw Osei Adutwum, ministr školství Ghany, delegáti z ministerstev školství Etiopie, Brazílie a Thajska i zástupci UNESCO a Huawei.

Reklama

„V Egyptě jsme se vydali na cestu transformace vzdělávání, která vychází z přesvědčení, že technologie nejsou jen nástrojem, ale katalyzátorem pro odhalení potenciálu, rozvíjení kreativity a rozšiřování příležitostí pro pedagogy i studenty. Úspěch první fáze tohoto projektu je důkazem nasazení našich pedagogů a partnerů,“ uvedl Mohamed Abdel-Latif, ministr školství a technického vzdělávání Egyptské arabské republiky.

V souladu s programem digitální inkluze TECH4ALL společnosti Huawei se technologický aspekt iniciativy Otevřená škola zaměřuje na připojení škol, školení dovedností v oblasti informačních a komunikačních technologií (IKT) pro pedagogy a vývoj digitálních vzdělávacích zdrojů.

„Koncepce projektu Otevřená škola si klade za cíl podpořit prostřednictvím konektivity, kompetencí a obsahu digitální transformaci vzdělávacího sektoru zaměřenou na člověka,“ uvedla ředitelka programové kanceláře TECH4ALL ve společnosti Huawei Joyce Liuová. „Věříme, že prostřednictvím partnerského přístupu, který využívá technologie přizpůsobené konkrétním národním prioritám, dokážeme zajistit spravedlivý a inkluzivní přístup k možnostem celoživotního vzdělávání pro všechny.“

Projekt Otevřená škola v Brazílii se zaměřuje na podporu inkluze a ekologicky orientovaného vzdělávání. V souladu s národní strategií Propojené školy (Connected Schools Strategy) vybuduje pět chytrých škol, které doplní dvě digitální výuková centra poskytující školení IKT pro pedagogy a digitální kurzy pro online vzdělávání.

V Thajsku si projekt Otevřená škola klade za cíl podpořit wellbeing ve vzdělávání. V souladu s národní strategií pro roky 2018-2037 vybuduje deset chytrých škol, rozšíří využití chytrých učeben a pedagogům nabídne rozvoj dovedností prostřednictvím školení IKT či vzdělávacích zdrojů poskytovaných na digitálních platformách.

Realizace projektů Otevřená škola v Brazílii a Thajsku následně poslouží jako vzory pro regiony Latinské Ameriky a ASEAN.

V Egyptě se druhá etapa projektu zaměří na rozšíření odborné přípravy učitelů v oblasti IKT dovedností, čímž naváže na první etapu, během níž bylo vybudováno Nové centrum distančního vzdělávání pro 950.000 pedagogů.

Významného pokroku v oblastech rozvoje vzdělávacích technologií a podpory pedagogů dosáhly rovněž 1. etapy projektu Otevřená škola v Etiopii a Ghaně:

• Etiopie vybavila a vyškolila 12.000 studentů a 250 pedagogů na 24 pilotních středních školách a vytvořila první příručku pro školení v oblasti vzdělávacích technologií (EdTech) na podporu své nové strategie digitálního vzdělávání (2023-2028).

• Ghana zkvalitnila své národní vzdělávací platformy, vypracovala rámec IKT kompetencí pro učitele a vybavila deset škol IKT zařízeními, která využije 1000 učitelů a 3000 studentů.

O iniciativě Huawei TECH4ALL

TECH4ALL představuje dlouhodobou iniciativu a akční plán společnosti Huawei v oblasti digitálního začleňování. Projekt TECH4ALL je založen na inovativních technologiích a partnerstvích a jeho cílem je podpořit v digitálním světě začlenění a udržitelnost.

Další informace naleznete na webových stránkách iniciativy Huawei TECH4ALL na adrese https://www.huawei.com/en/tech4all.

Sledujte nás na síti X:

x.com

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2502608/image.jpg

KONTAKT: Gary Marcus Maidment, gary.marcus.maidment@huawei.com 

 

 

 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Digitální aktiva pro bankovnictví a finance

Praha 18. září 2024 (PROTEXT) - Praha se stane epicentrem diskuzí o digitálních aktivech a finančních technologiích na premiérovém ročníku konference „Digitální aktiva pro...
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Útočník v Číně smrtelně pobodal žáka japonské školy

Desetiletý chlapec dnes v nemocnici v jihočínském městě Šen-čen podlehl bodným zraněním po útoku nožem. Útočník napadl dítě ve středu při cestě do japonské školy v den výročí začátku čínsko-japonské války. Jedná se o druhý takový případ v posledních měsících v zemi.

Nové výbuchy v Libanonu zabily 14 lidí, explodovaly vysílačky

Nejméně 14 mrtvých a 450 zraněných si dnes v Libanonu vyžádala nová série explozí, informovalo dnes večer libanonské ministerstvo zdravotnictví, čímž aktualizovalo původní bilanci devíti mrtvých a 300 zraněných. Podle agentury Reuters opět vybuchla komunikační zařízení využívaná příslušníky libanonského militantního hnutí Hizballáh, tentokrát vysílačky. K explozím došlo v hlavním městě Bejrůtu i na jihu země.

Rusové evakuovali část města Toropec, Ukrajinci tam hlásí zničení skladu zbraní

Ruské úřady dnes evakuovaly část města Toropec v Tverské oblasti. Média informovala o silných explozích a o útoku ukrajinských dronů, které podle nich zasáhly muniční sklad. Nejmenovaný zdroj z ukrajinské tajné služby SBU později řekl, že ukrajinský dronový útok tam zničil velký sklad s řízenými střelami, naváděnými bombami a dělostřeleckou municí. Regionální činitelé informují pouze o útoku ukrajinských bezpilotních letounů a o požáru. Následně uvedli, že na místě nejsou mrtví nebo vážně zranění a lidé se mohou vrátit domů. Toropec, kde žije kolem 11.000 obyvatel, leží několik set kilometrů severozápadně od Moskvy a stovky kilometrů daleko od Ukrajiny.

Prezidentství Harris by mohlo vytlačit americké kryptoměnové firmy do zahraničí, míní šéf Nansenu

Ředitel společnosti Nansen Alex Svanevik promluvil o kontrastních dopadech, které by prezidentství Donalda Trumpa nebo Kamaly Harris podle něj mohlo mít na kryptoměnové firmy po celém světě. Šéf analytické platformy se k letošním prezidentským volbám v USA vyjádřil ve středu na konferenci Token2049.

Pět hlavních sil utvářejících globální ekonomiku podle Raye Dalia

Americký miliardář, investor a manažer hedgeových fondů Ray Daliona summitu think-tanku Milken Institute v Singapuru den před zasedáním Federálního rezervního systému (Fed), který se chystá rozhodnout o snížení sazeb, zmínil pět hlavních sil utvářejících globální ekonomiku.

Odhad WSJ: Počet mrtvých a zraněných vojáků na Ukrajině dosáhl jednoho milionu

Brutální válka na Ukrajině za dva a půl roku trvání dosáhla dalšího ponurého milníku. Počet mrtvých a zraněných vojáků na obou stranách dosáhl celkem jednoho milionu. S tímto odhadem přišel list The Wall Street Journal (WSJ) odkazující na zdroje obeznámené se situací a ukrajinský utajovaný odhad z dřívějška letošního roku.

Ukrajina hlásí sestřelení pěti desítek ruských dronů a také další útok na Sumy

Rusko v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu třemi řízenými střelami a více než padesátkou dronů, oznámilo ráno na facebooku ukrajinské letectvo. Protivzdušná obrana podle něj sestřelila 46 bezpilotních letounů. Rusové podruhé během dvou dní zaútočili na energetickou infrastrukturu Sumské oblasti, upozornila stanice BBC na svém ruskojazyčném webu. Regionální úřady informovaly o útoku na město Sumy.
Reklama

DOPORUČUJEME

Průlom v elektrifikaci užitkových vozidel: Společnost CATL představuje revoluční systém baterií TECTRANS

Hanover (Německo) 19. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL), světový lídr v oblasti inovací nových energetických technologií,představila na veletrhu...

Digitální aktiva pro bankovnictví a finance

Praha 18. září 2024 (PROTEXT) - Praha se stane epicentrem diskuzí o digitálních aktivech a finančních technologiích na premiérovém ročníku konference „Digitální aktiva pro...

Škoda vyrábí baterie také pro Fordy Explorer

Zhruba 1500 bateriových systémů denně vyrobí nyní automobilka Škoda na montážních linkách ve svém hlavním závodě v Mladé Boleslavi. Tento produkt je pak zabudován...

Festival Den hrdinů na Výstavišti zrušen!

Praha 18. září 2024 (PROTEXT) - Organizátor Výstaviště Praha, a.s. oznámil zrušení akce Den hrdinů na Výstavišti s předpokládaným datem konání 28.9. 2024. Vzhledem...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Útočník v Číně smrtelně pobodal žáka japonské školy

Desetiletý chlapec dnes v nemocnici v jihočínském městě Šen-čen podlehl bodným zraněním po útoku nožem. Útočník napadl dítě ve středu při cestě do japonské školy v den výročí začátku čínsko-japonské války. Jedná se o druhý takový případ v posledních měsících v zemi.

Nové výbuchy v Libanonu zabily 14 lidí, explodovaly vysílačky

Nejméně 14 mrtvých a 450 zraněných si dnes v Libanonu vyžádala nová série explozí, informovalo dnes večer libanonské ministerstvo zdravotnictví, čímž aktualizovalo původní bilanci devíti mrtvých a 300 zraněných. Podle agentury Reuters opět vybuchla komunikační zařízení využívaná příslušníky libanonského militantního hnutí Hizballáh, tentokrát vysílačky. K explozím došlo v hlavním městě Bejrůtu i na jihu země.

Rusové evakuovali část města Toropec, Ukrajinci tam hlásí zničení skladu zbraní

Ruské úřady dnes evakuovaly část města Toropec v Tverské oblasti. Média informovala o silných explozích a o útoku ukrajinských dronů, které podle nich zasáhly muniční sklad. Nejmenovaný zdroj z ukrajinské tajné služby SBU později řekl, že ukrajinský dronový útok tam zničil velký sklad s řízenými střelami, naváděnými bombami a dělostřeleckou municí. Regionální činitelé informují pouze o útoku ukrajinských bezpilotních letounů a o požáru. Následně uvedli, že na místě nejsou mrtví nebo vážně zranění a lidé se mohou vrátit domů. Toropec, kde žije kolem 11.000 obyvatel, leží několik set kilometrů severozápadně od Moskvy a stovky kilometrů daleko od Ukrajiny.

Prezidentství Harris by mohlo vytlačit americké kryptoměnové firmy do zahraničí, míní šéf Nansenu

Ředitel společnosti Nansen Alex Svanevik promluvil o kontrastních dopadech, které by prezidentství Donalda Trumpa nebo Kamaly Harris podle něj mohlo mít na kryptoměnové firmy po celém světě. Šéf analytické platformy se k letošním prezidentským volbám v USA vyjádřil ve středu na konferenci Token2049.

Pět hlavních sil utvářejících globální ekonomiku podle Raye Dalia

Americký miliardář, investor a manažer hedgeových fondů Ray Daliona summitu think-tanku Milken Institute v Singapuru den před zasedáním Federálního rezervního systému (Fed), který se chystá rozhodnout o snížení sazeb, zmínil pět hlavních sil utvářejících globální ekonomiku.

Odhad WSJ: Počet mrtvých a zraněných vojáků na Ukrajině dosáhl jednoho milionu

Brutální válka na Ukrajině za dva a půl roku trvání dosáhla dalšího ponurého milníku. Počet mrtvých a zraněných vojáků na obou stranách dosáhl celkem jednoho milionu. S tímto odhadem přišel list The Wall Street Journal (WSJ) odkazující na zdroje obeznámené se situací a ukrajinský utajovaný odhad z dřívějška letošního roku.

Ukrajina hlásí sestřelení pěti desítek ruských dronů a také další útok na Sumy

Rusko v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu třemi řízenými střelami a více než padesátkou dronů, oznámilo ráno na facebooku ukrajinské letectvo. Protivzdušná obrana podle něj sestřelila 46 bezpilotních letounů. Rusové podruhé během dvou dní zaútočili na energetickou infrastrukturu Sumské oblasti, upozornila stanice BBC na svém ruskojazyčném webu. Regionální úřady informovaly o útoku na město Sumy.

Exploze pagerů v Libanonu: Hizballáh viní Izrael a hrozí odvetou

Hizballáh ve středu prohlásil, že ze smrtícího útoku, při kterém téměř současně explodovaly stovky pagerů používaných členy této militantní skupiny po celém Libanonu, viní Izrael. Zároveň uvedl, že plánuje odvetná opatření. Při úterním incidentu zahynulo devět lidí a téměř tři tisíce dalších bylo zraněno.

Pagery, jež explodovaly v Libanonu, vyrobila maďarská firma, tvrdí Gold Apollo

Tchajwanská firma Gold Apollo tvrdí, že pagery, které v úterý v Libanonu zabily nejméně devět lidí a téměř 3000 osob zranily, vyrobila firma BAC Consulting se sídlem v Budapešti. Gold Apollo dnes podle agentury AP uvedla, že měla s touto maďarskou společností smlouvu, která ji opravňovala používat její značku.

Británie: Rodiče dětí zavražděných zdravotní sestrou obvinili nemocnici z utajování informací

Případ Lucy Letby, britské zdravotní sestry odsouzené za vraždu sedmi novorozenců a pokus o vraždu dalších sedmi, nadále šokuje veřejnost. Před vyšetřovací komisí nyní vypovídají rodiče dětí, které Letby zabila. Jejich svědectví odhalují nejenom tragédii spojenou se ztrátou dětí, ale také zásadní selhání nemocnice v komunikaci a transparentnosti.
Reklama
Reklama