menu

10.2 C
Czech
Čtvrtek 3. října 2024

Izrael zakázal Guterresovi vstup do země kvůli reakci na íránský útok

Izraelská diplomacie zakázala generálnímu tajemníkovi OSN Antoniu Guterresovi vstup do země, protože podle ní jednoznačně neodsoudil úterní masivní raketový útok Íránu na Izrael. Oznámil to dnes podle agentury Reuters izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac.

Karel Poborský opouští fotbalový svaz a míří na Canal+ Sport

Legendární český fotbalista Karel Poborský se rozhodl ukončit své působení ve Fotbalové asociaci České republiky. Z pozice šéfa regionálních akademií odejde ke konci října 2024 a od listopadu se bude věnovat práci sportovního komentátora pro Canal+ Sport. Poborský svůj odchod oznámil na sociální síti X.

Horoskop pro týden kompromisů a hlubokých pout: 23. září – 29. září

Tento týden vstoupí do laskavých a diplomatických Vah dvě planety: Slunce v neděli a Merkur ve čtvrtek. Pokud se vám v poslední době zdálo, že váš život není vyvážený, možná v příštím měsíci naleznete novou rovnováhu. Vašimi nejlepšími nástroji jsou nyní kompromis, takt a šarm: Pokud selhala snaha překonat problémy silou, spolupráce a kreativní řešení problémů by mohly vést k průlomu. V neděli vstoupí Venuše do provokativního znamení Štíra, kde zůstane až do poloviny října. Během této doby budete pravděpodobně toužit po větší intenzitě ve svých vztazích. To může být dobré i špatné. Je pravděpodobné, že dojde k žárlivosti, ale je také možné navázat hlubší pouta.

Reklama

Beran

Práce v kolektivu pro vás může být obtížná – ne proto, že byste s ostatními lidmi nevycházeli, ale proto, že se chcete pohybovat vlastním tempem. Pokud máte skvělý nápad, nesnesete čekání na jeho schválení, chcete okamžitě jednat. Tento týden však uděláte nejlépe, když se budete pohybovat stejnou rychlostí jako ostatní. Ostatní lidé vám mohou pomoci zdokonalit vaše nápady a klást cenné otázky. Čím více budete naslouchat, tím úspěšnější všichni budete.

Býk

V poslední době se snažíte být nápomocní. Na světě je tolik utrpení a vy chcete něco změnit, ale bojíte se, že vaše schopnosti na to nestačí. Pravděpodobně však máte možnost nabídnout více, než si uvědomujete – a pokud nemůžete najít způsob, jak přispět, není pozdě naučit se novým dovednostem nebo navázat nové vztahy. Koneckonců se stále vyvíjíte. Nepředstavujte si, že jste příliš ustálení na to, abyste se naučili něco nového.

Blíženci

Někdy je těžké najít si čas na to, abyste dali průchod své hravé stránce. Jeden den jste zavaleni prací, další den prožívá vaše nejlepší kamarádka špatné období, den poté vyjde ve zprávách hrozná reportáž. Na všech těchto věcech záleží a vy se nechcete tvářit, že ne – ale přesto máte tolik kreativity, kterou chcete vyjádřit, tolik radosti, kterou chcete cítit, a je těžké přijít na to, jak. Čeká vás spousta práce, ale tento týden si dovolte hrát si a smát se.

Rak

V poslední době jste byli vyzváni, abyste se natáhli za své limity, riskovali a vykročili daleko mimo svou zónu pohodlí. Takto dochází k růstu, a i když to není vždy příjemné, je to vždy přínosné. Ale v určitém bodě je třeba se vrátit domů a ocenit, jak moc jste se změnili. Tento týden může být čas vrátit se do známého prostředí. Nemusíte se neustále snažit ve všech momentech svého života: prozatím si dejte čas jen být.

Lev

Nejste člověk, který se spokojí s druhou nejlepší variantou: Máte jasno v tom, co chcete, a nebudete předstírat, že se spokojíte s něčím menším. Vyžaduje to sílu, abyste si udrželi to, co si zasloužíte – ale někdy vám tato cílevědomost brání rozpoznat jiné možnosti nebo riskovat něco nečekaného. Tento týden se snažte neodmítat příležitosti jen proto, že nejsou přesně takové, jaké jste si představovali. Zachovejte si otevřenou mysl a možná budete překvapeni.

Panna

Někteří lidé se před novými informacemi uzavírají, ale vy ne: Vy se chcete dále vyvíjet, být moudřejší a lépe informovaní, než jste byli včera. Pokud vás to přiměje přehodnotit staré myšlenky, tím lépe. Někdy se však stává, že vás lidé ve zlém úmyslu kritizují. Někdy sebevědomě nabízejí myšlenky, které jsou neobjektivní nebo neúplné. Až budete tento týden třídit všechna fakta a názory, které vám přijdou do cesty, nebojte se některé z nich odmítnout. Otevřená mysl je cenná, ale stejně tak i rozlišování.

Váhy

Abyste zjistili, kým opravdu jste, je potřeba si vyzkoušet životy a role, které vám nesedí. Život není přímá cesta: odbočky a odchylky jsou důležité. Možná máte pocit, že jste se v poslední době vydali špatným směrem, že jste ztratili spojení se svou pravou podstatou. Neberte to jako chyby. Procházeli jste obdobím zkoumání. Teď máte šanci najít cestu zpět k té, na které opravdu chcete být.

Štír

Ačkoli jste v poslední době neuvěřitelně tvrdě pracovali – nejen v práci, ale i celkově na svém životě – tento týden byste si mohli začít dělat starosti, že nemáte dostatek výsledků, které by to dokazovaly. Pokud jste nedávno nedokončili žádné velké projekty a nevidíte žádné důležité milníky na obzoru, možná budete pochybovat, zda vaše úsilí není zbytečné. Nejpodstatnější však je, že pracujete na cílech, na kterých vám opravdu záleží. Pokud jsou vaše činy v souladu s vašimi hodnotami, jste na správné cestě.

Střelec

Nemáte rádi plánování života příliš dopředu – vážíte si prostoru pro spontánnost a možnosti využít příležitosti, které byste nikdy nedokázali předpovědět. Ale čím ambicióznější jsou vaše cíle, tím více strategie od vás vyžadují. Nemůžete spoléhat na to, že vám vesmír dá všechno, co chcete, přímo do klína. Tento týden se proto nebojte plánovat, a to především velké, náročné a odvážné plány. I když později změníte názor, nebudete litovat, že jste si už nyní stanovili své záměry.

Kozoroh

Působíte dojmem kompetence a moudrosti, a vaši přátelé by možná byli překvapeni, jak často o sobě pochybujete. Bez ohledu na to, jak tvrdě pracujete, je ve vás část, která se obává, že jste mohli udělat víc; a bez ohledu na to, kolik se naučíte, se bojíte, že nikdy nebudete vědět dost. Tento týden však získáte náhled na osobu, kterou vidí ostatní. Snažte se si uvědomit, že tato sebevědomá verze vás je stejně skutečná jako ta plná pochybností.

Vodnář

Žít v tomto světě může být srdcervoucí: je tu tolik krutosti, tolik zbytečné bolesti. Jak máme pokračovat v životě, jako by bylo vše v pořádku? Možná jste se cítili beznadějně, ale tento týden nechte tuto beznaděj přeměnit na něco, co se více podobá odhodlání. Možná život nedává smysl, ale budete pokračovat dál, i kdyby jen z tvrdohlavé neochoty nechat se zlomit. Nikdy nevíte, který malý čin, gesto nebo rozhovor může být tím, co spustí změnu.

Ryby

Je uklidňující svalovat všechny své problémy na ostatní. Koneckonců, mnoho z nich skutečně nemáte pod kontrolou: jste jen jeden člověk a nemůžete nést odpovědnost například za stav ekonomiky. Tento týden si však možná náhle a nepříjemně uvědomíte špatné návyky, které byste mohli změnit, pokud byste chtěli. Možná nedokážete napravit vše, co je špatně ve světě, ani všechno, co je špatně ve vašem vlastním životě, ale pamatujte, že nejste bezmocní. Udělejte, co můžete.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

6 chyb, které byste při zařizování svého domova neměli dělat

Chystáte se zkrášlit svůj domov? Než začnete vybírat barvy stěn a dekorace, zastavte se a vyhněte se častým chybám, kterým se profesionální interiéroví designéři sami pečlivě vyhýbají. Server HuffPost přináší cenné rady, jak se vyhnout zbytečným omylům a vytvořit prostor, ve kterém se budete cítit dobře a který bude působit esteticky i funkčně.

U amerických žen do 50 let narůstá výskyt rakoviny prsu, důvodem by mohl být jejich životní styl

Rakovina prsu, jedno z nejčastějších nádorových onemocnění u žen, vykazuje v posledních letech znepokojivý nárůst. Zatímco počet úmrtí na toto onemocnění díky lepší diagnostice a léčbě klesá, počet případů u žen mladších 50 let se zvyšuje. Podle zprávy Americké onkologické společnosti (ACS) lze tento nárůst částečně přičíst změnám životního stylu, zejména pozdějšímu mateřství a nízké míře kojení. Přestože se jedná o složitou problematiku, vědci se snaží identifikovat faktory, které mohou k tomuto nepříznivému trendu přispívat.
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Kvůli růstu cen snižuje čtvrtina Čechů nároky na bydlení

Více než čtvrtina Čechů snižuje své nároky na bydlení v důsledku vysokých cen energií, inflace a úrokových sazeb. Oproti loňskému roku, kdy musela své požadavky upravit třetina lidí, se situace mírně zlepšila. Přesto je tlak na domácí rozpočty stále vysoký.

Ptačí chřipka zabila ve vietnamských zoo 47 tygrů, tři lvy a levharta

Nejméně 47 tygrů, tři lvi a jeden levhart uhynuli na ptačí chřipku H5N1 během srpna a září ve dvou zoologických zahradách na jihu Vietnamu. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na vietnamská média.

Mexiko: Vojáci stříleli po migrantech, šest jich zabili a několik zranili

Šest migrantů zahynulo při pokusu dostat se na americko-mexickou hranici. Mexičtí vojáci zahájili palbu na formaci jednoho nákladního auta a dvou osobních vozů, která nezastavila na kontrolním stanovišti. Vojáci, kteří palbu zahájili, byli posláni do civilu a čeká je vyšetřování.

Při izraelském úderu v Damašku zemřel zeť zabitého vůdce Hizballáhu Nasralláha

Izraelský letecký úder na jihozápadě syrského Damašku včera zabil tři osoby a další tři zranil. Mezi mrtvými je zeť bývalého vůdce libanonského militantního hnutí Hizballáh Hasana Nasralláha, jenž zemřel při pátečním izraelském náletu na jižním předměstí Bejrútu. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na nevládní Syrskou organizaci pro lidská práva (SOHR). Ta už dříve naznačila, že mezi oběťmi jsou nejspíše členové Íránem podporovaného Hizballáhu a také íránských revolučních gard.

Ukrajina i Rusko informují o sestřelení desítek dronů nad svým územím

Ukrajina i Rusko informují o sestřelení desítek nepřátelských dronů nad svým územím během noci na dnešek. Zatímco ukrajinské letectvo oznámilo likvidaci 78 z celkových 105 ruských bezpilotních strojů, ruské ministerstvo obrany hlásí zničení 113 ukrajinských dronů. Moskva neuvádí, kolik bezpilotních strojů podle ní Ukrajinci na ruské území vyslali celkem.

Davová panika v USA. Lidé kvůli stávce v přístavech bojují o toaletní papír

Stávka přístavních dělníků na východním pobřeží v USA a v Mexickém zálivu vyvolala davovou paniku. V obchodech po celé Americe došel toaletní papír. Důvodem přitom není samotná stávka, ale hromadění zásob. Situace v prodejnách připomíná začátek pandemie, kdy regály zely prázdnotou.
Reklama

DOPORUČUJEME

6 chyb, které byste při zařizování svého domova neměli dělat

Chystáte se zkrášlit svůj domov? Než začnete vybírat barvy stěn a dekorace, zastavte se a vyhněte se častým chybám, kterým se profesionální interiéroví designéři sami pečlivě vyhýbají. Server HuffPost přináší cenné rady, jak se vyhnout zbytečným omylům a vytvořit prostor, ve kterém se budete cítit dobře a který bude působit esteticky i funkčně.

U amerických žen do 50 let narůstá výskyt rakoviny prsu, důvodem by mohl být jejich životní styl

Rakovina prsu, jedno z nejčastějších nádorových onemocnění u žen, vykazuje v posledních letech znepokojivý nárůst. Zatímco počet úmrtí na toto onemocnění díky lepší diagnostice a léčbě klesá, počet případů u žen mladších 50 let se zvyšuje. Podle zprávy Americké onkologické společnosti (ACS) lze tento nárůst částečně přičíst změnám životního stylu, zejména pozdějšímu mateřství a nízké míře kojení. Přestože se jedná o složitou problematiku, vědci se snaží identifikovat faktory, které mohou k tomuto nepříznivému trendu přispívat.

Horoskop pro týden průlomů a nových cest: 30. září – 6. října

V blízkých vztazích je možné čelit stále stejným konfliktům a neshodám tak často, že se stanou mechanickými, kdy každá strana opakuje své argumenty a nikdo nepostupuje kupředu. Nebo je možné si vnitřně natolik zvyknout na své vlastní praktiky - i ty špatné - že zapomenete, že by to mohlo být jinak. Ve středu však zatmění Slunce ve znamení Vah otřese situací. Díky této nové energii se můžete konečně osvobodit od starých vzorců a najít novou cestu vpřed.

5 známek nedostatku železa a 3 tipy, jak tento problém řešit

Nedostatek železa je častější, než si mnozí myslí, a může se projevit různými subtilními způsoby, jako jsou únava, lámavé nehty nebo ztráta vlasů. V tomto článku se podíváme na hlavní příznaky nedostatku železa a poradíme, jak tento problém účinně zvládnout.

Mobilní telefony v posilovně: Pomocník, nebo problém?

V moderních posilovnách se mobilní telefony stávají stálou součástí tréninku. Pro některé jsou nepostradatelným nástrojem, ale pro jiné představují nepříjemné rozptýlení. Kam až tento trend zajde a je na čase zavést přísnější pravidla?
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Kvůli růstu cen snižuje čtvrtina Čechů nároky na bydlení

Více než čtvrtina Čechů snižuje své nároky na bydlení v důsledku vysokých cen energií, inflace a úrokových sazeb. Oproti loňskému roku, kdy musela své požadavky upravit třetina lidí, se situace mírně zlepšila. Přesto je tlak na domácí rozpočty stále vysoký.

Ptačí chřipka zabila ve vietnamských zoo 47 tygrů, tři lvy a levharta

Nejméně 47 tygrů, tři lvi a jeden levhart uhynuli na ptačí chřipku H5N1 během srpna a září ve dvou zoologických zahradách na jihu Vietnamu. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na vietnamská média.

Mexiko: Vojáci stříleli po migrantech, šest jich zabili a několik zranili

Šest migrantů zahynulo při pokusu dostat se na americko-mexickou hranici. Mexičtí vojáci zahájili palbu na formaci jednoho nákladního auta a dvou osobních vozů, která nezastavila na kontrolním stanovišti. Vojáci, kteří palbu zahájili, byli posláni do civilu a čeká je vyšetřování.

Při izraelském úderu v Damašku zemřel zeť zabitého vůdce Hizballáhu Nasralláha

Izraelský letecký úder na jihozápadě syrského Damašku včera zabil tři osoby a další tři zranil. Mezi mrtvými je zeť bývalého vůdce libanonského militantního hnutí Hizballáh Hasana Nasralláha, jenž zemřel při pátečním izraelském náletu na jižním předměstí Bejrútu. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na nevládní Syrskou organizaci pro lidská práva (SOHR). Ta už dříve naznačila, že mezi oběťmi jsou nejspíše členové Íránem podporovaného Hizballáhu a také íránských revolučních gard.

Ukrajina i Rusko informují o sestřelení desítek dronů nad svým územím

Ukrajina i Rusko informují o sestřelení desítek nepřátelských dronů nad svým územím během noci na dnešek. Zatímco ukrajinské letectvo oznámilo likvidaci 78 z celkových 105 ruských bezpilotních strojů, ruské ministerstvo obrany hlásí zničení 113 ukrajinských dronů. Moskva neuvádí, kolik bezpilotních strojů podle ní Ukrajinci na ruské území vyslali celkem.

Davová panika v USA. Lidé kvůli stávce v přístavech bojují o toaletní papír

Stávka přístavních dělníků na východním pobřeží v USA a v Mexickém zálivu vyvolala davovou paniku. V obchodech po celé Americe došel toaletní papír. Důvodem přitom není samotná stávka, ale hromadění zásob. Situace v prodejnách připomíná začátek pandemie, kdy regály zely prázdnotou.

Zesláblý, ale stále silný tajfun Krathon zasáhl Tchaj-wan, má nejméně dvě oběti

Zesláblý, ale stále silný tajfun Krathon dnes zasáhl Tchaj-wan. Bouře si vyžádala nejméně dvě oběti, dva pohřešované a více než stovku zraněných. Druhý den jsou kvůli ní zrušeny stovky mezinárodních i vnitrostátních letů a uzavřené finanční trhy, informovala agentura Reuters.

Jeden mrtvý a dva zranění po střelbě v baru v německém Göppingenu

Jeden člověk přišel ve středu večer o život a dva byli zraněni při střelbě v baru v centru německého Göppingenu. Devětadvacetiletý muž podle policie zemřel na místě, zranění byli převezeni do nemocnice. Střelec, podle svědků oblečený v černém, je údajně na útěku, z místa činu utekl pěšky. Informovala o tom dnes brzy ráno agentura DPA.
Reklama
Reklama