menu

14.1 C
Czech
Čtvrtek 17. října 2024

Spojené státy nasadí v Izraeli obranné systémy THAAD, uvedl Pentagon

Spojené státy nasadí v Izraeli protiraketové obranné systémy THAAD i s příslušnou americkou vojenskou posádkou. Uvedl to dnes Pentagon, podle kterého tím chce Washington posílit izraelskou protivzdušnou obranu po íránských raketových útocích.

Ruský útok si na jihu Ukrajiny vyžádal jednu oběť a 16 raněných, hlásí úřady

Nejméně jednu zabitou ženu a 16 raněných osob si v noci na dnešek vyžádal ruský vzdušný útok na Mykolajivskou oblast na jihu Ukrajiny, oznámil šéf oblastní správy Vitalij Kim. Stav některých zraněných je podle něj vážný.

HFCL představuje dvě inovativní řešení UBR: pokročilý backhauling 4G a 5G a energeticky úsporné širokopásmové připojení ve venkovských oblastech

Nové Dillí (Indie) 17. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) – • Nově uvedená pokročilá řešení backhaulingu (páteřních propojení) 4G a 5G od společnosti HFCL jsou vysoce nákladově efektivní a snižují celkové náklady na vlastnictví (TCO) na pouhou desetinu nákladů tradičních mikrovlnných nebo E-band backhaulových řešení.

Reklama

• Řešení pro připojení ve venkovských oblastech spotřebovávají méně než třetinu energie, kterou vyžadují typická mikrovlnná nebo E-band řešení.

• Od uvedení první generace produktů UBR (Unlicensed Band Radio, rádio v bezlicenčním pásmu) na trh v roce 2020 dodala společnost HFCL po celém světě již více než 500.000 zařízení UBR a pronikla na trhy v Indii, Velké Británii, Evropě, na Blízkém východě či v Africe.

• Řešení UBR s rychlostí 2 Gb/s umožňuje z jediného optického přístupového bodu (fiber-PoP, Point of Presence) připojení více vzdálených obcí s velkou šířkou pásma, takže je ideální pro scénáře typu point-to-multipoint.

• Toto řešení je určeno pro velkoplošné nasazení ve venkovskýchoblastech azajišťujeefektivní a škálovatelnépokrytí sítěmipro nedostatečně pokryté regiony, čímž podporuje iniciativu předsedy vlády na transformaci venkovských oblastí prostřednictvím podpory digitálního začlenění a stimulace hospodářského růstu

HFCL Limited (HFCL), přední technologická společnost a poskytovatel komunikačních řešení nové generace, dnes na konferenci India Mobile Congress 2024 v kongresovém centru Pragati Maidan v Novém Dillí oznámila uvedení dvou revolučních produktů Unlicensed Band Radio (UBR).

Tyto novinky, které dokážou splnit rostoucí datové nároky dnešních sítí a zároveň si zachovávají ekologickou udržitelnost, zahrnují: (a) maloformátové 1 Gb/s UBR pro 4G/5G backhauling s bezkonkurenční spektrální a energetickou efektivitou a (b) energeticky úsporné 2 Gb/s point-to-multipoint UBR pro venkovské oblasti.

Tyto UBR produkty vyvinuté v Indii podtrhují pozici společnosti HFCL jako klíčového hráče v oboru bezdrátových řešení pro páteřní přenosy 4G/5G a připojení ve venkovských oblastech. Nová UBR zařízení společnosti HFCL nabízejí rychlost přenosu srovnatelnou s optickými vlákny a energetickou úspornost s výrazným snížením nákladů na inženýrské sítě a prostorových nároků na vysílače, což telekomunikačním společnostem a poskytovatelům služeb umožňuje ušetřit na kapitálových výdajích (CAPEX) i provozních nákladech (OPEX). Na rozdíl od tradičních řešení backhaulingu, ať už jde o nákladné optické kabely s omezeným dosahem, mikrovlnné systémy s inherentním omezením kapacity nebo E-band rádiové připojení, které naráží na problémy se spolehlivostí, nabízejí zařízení UBR od společnosti HFCL vynikající výkon, mimořádně vysokou kapacitu a vysokou spolehlivost při téměř desetinových nákladech ve srovnání s tradičními metodami backhaulingu.

1 Gb/s maloformátové UBR: Výkon v kompaktním provedení

UBR s rychlostí 1 Gb/s se vyznačuje kompaktním, lehce přenosným provedením s integrovanou anténou pro mimořádně snadnou přepravu a instalaci. Se svým malým formátem je ideální pro rychlé nasazení v městském i venkovském prostředí a disponuje pokročilými funkcemi, jako je agregace šířky pásma, nízká latence, minimalizovaný jitter, velký dosah aj., díky čemuž představuje optimální volbu pro backhauling 4G a 5G. I v kompaktním provedení nabízí zařízení propustnost 1 Gb/s, což zajišťuje spolehlivý a rychlý last-mile přístup (na poslední míli, mezi koncovým bodem sítě a účastníkem) a backhaulové připojení na delší vzdálenosti. Kromě toho disponuje pokročilými technologiemi pro zmírnění RF rušení, které zlepšují integritu signálu, zvyšují dosažitelnou propustnost a optimalizují výkon sítě v náročných podmínkách.

2 Gb/s Point-to-Multipoint UBR: Úspora energie a škálovatelnost

UBR s rychlostí 2 Gb/s umožňuje simultánní poskytování velké šířky pásma do více míst z jediného optického přístupového bodu (fibre-PoP), a je tedy ideální volbou pro zajišťování připojení odlehlých vesnic z Gram Panchayatu (místní samosprávy) ve scénáři point-to- multipoint. Představuje tak optimální řešení pro velkoplošné instalace v odlehlých a venkovských oblastech.

Tato inovativní UBR jsou navržena tak, aby dosahovala vysoké propustnosti na poslední míli a nabídla telekomunikačním společnostem a poskytovatelům služeb a robustní, škálovatelné řešení pro bezdrátový backhauling.

Mimořádnou předností nabídky HFCL je fakt, že tato nová UBR zařízení (stejně jako další bezdrátová a kabelová zařízení v jejím portfoliu) lze snadno ovládat, monitorovat a spravovat prostřednictvím pokročilého systému správy prvků (Element Management System, EMS). Toto komplexní rozhraní na jedné obrazovce (tzv. single-pane-of-glass) zjednodušuje správu sítě i pro rozsáhlá telekomunikační a podniková nasazení. Náš nástroj pro plánování spojů LinkXpert navíc umožňuje pečlivé předběžné plánování sítí s cílem zajistit optimální využití zdrojů a maximalizovat efektivitu sítě.

Se svými UBR produkty již společnost dosáhla významného milníku 500.000 úspěšných instalací napříč klíčovými trhy, včetně Indie, Velké Británie, Evropy, Blízkého východu a Afriky.

Generální ředitel společnosti HFCL Mahendra Nahata k představení dvou nových UBR uvedl: „S hrdostí uvádíme jako první společnost na trh špičková řešení UBR domácí výroby, která poskytují vysoce kvalitní, spolehlivá a inovativní telekomunikační řešení pro rozšíření sítě 5G. Více než půl milionu úspěšných implementací sloužících globálním zákazníkům svědčí o rostoucí poptávce po rádiových zařízeních pro bezlicenční pásma, která dokáží splnit požadavky na konektivitu. Tato průkopnická řešení dokazují naše odhodlání řešit jedinečné výzvy, kterým čelí naši telekomunikační zákazníci, a určovat budoucnost globální telekomunikační infrastruktury.“

O společnosti HFCL

Přední technologická společnost HFCL se specializuje na vytváření digitálních sítí pro telekomunikační společnosti, podniky a vlády. V průběhu let se stala důvěryhodným partnerem, který nabízí udržitelná high-tech řešení a snaží se svým zákazníkům poskytovat nejnovější technologické produkty. Díky své rozsáhlé expertíze v oblasti výzkumu a vývoje (R&D) doplněné o globální služby systémové integrace a desítky let zkušeností v oblasti optických vláken dokáže HFCL dodávat inovativní digitální síťová řešení podle potřeb nejmodernějších sítí.

Zdrojem inovací futuristické nabídky technologických produktů a řešení společnosti HFCL jsou jak její vlastní R&D centra v indickém Gurgaonu, Bengalúru a Hajdarábádu, tak R&D zařízení, do nichž investovala, a další spolupracovníci v oblasti výzkumu a vývoje na území Indie i mimo ni. Společnost HFCL vyvinula kapacity, které jí umožňují nabízet prémiová optická vlákna a optické kabely, nejmodernější telekomunikační technologie včetně produktů pro rádiové přístupové sítě 5G (Radio Access Network, RAN), produktů pro 5G v dopravě, Wi-Fi systémů (Wi-Fi 6, Wi-Fi 7), radiomodemy pro bezlicenční pásma, switche, routery a elektronické obranné produkty.

Kromě toho společnost disponuje nejmodernějšími zařízeními na výrobu optických vláken a optických kabelů v Hajdarábádu, závody na výrobu optických kabelů v Goa a u své dceřiné společnosti HTL Limited v Čennaí.

Společnost HFCL je preferovaným partnerem pro své zákazníky v Indii, Spojeném království, Evropě, Asii a Tichomoří, na Blízkém východě, v Africe a Severní Americe. Podnětem k inovacím ve službách nepřetržitě se vyvíjejících potřeb jejích zákazníků je jí závazek ke kvalitě a ekologické udržitelnosti.

Další informace najdete na adrese www.hfcl.com.

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2260761/4369714/HFCL_Logo.jpg 

HFCL Limited: Manoj Baid | Amit Agarwal | Alok Chander, E-mail: manoj.baid@hfcl.com; amit.agarwal@hfcl.com; alok@hfcl.com; Kontakt: 011 35209400; Adfactors PR: Snigdha Nair | Vasundhra Sethi | Akshataa Acharya E-mail: snigdha.nair@adfactorspr.com; vasundhra.sethi@adfactorspr.com; akshataa.acharya@adfactorspr.com; Kontakt: 9920481191 | 7428508927 | 9148730795

 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Ve Francii a Itálii čekají silné deště a povodně, u Lyonu zavírají školy

Francouzská meteorologická služba dnes vydala výstrahu před silným deštěm a povodněmi pro šest departementů na jihovýchodě země, píše AFP. Benátky na severu Itálie kvůli předpovědi silných dešťů staví protipovodňové hráze, píše agentura ANSA. Úřady v obou zemích preventivně uzavřely či evakuovaly několik škol.

Boeing plánuje získat 15 miliard dolarů prostřednictvím akcií a dluhopisů

Letecká společnost Boeing hodlá posílit své finance vydáním akcií a konvertibilních dluhopisů. Tento krok je snahou vyrovnat se s finančními potížemi způsobenými probíhající stávkou a dalšími problémy, jako je ztráta důvěry zákazníků a omezení výroby.

Nizozemsko zvažuje poslat odmítnuté africké žadatele o azyl do Ugandy

Nizozemská vláda se zabývá kontroverzním plánem na přesun odmítnutých afrických žadatelů o azyl do Ugandy. Tento krok vyvolává řadu otázek týkajících se zákonnosti a etiky jak v samotném Nizozemsku, tak v Ugandě. Hlavním cílem vlády je snížit počet žádostí o azyl a imigraci. Kritici však varují, že realizace takového plánu může být nereálná.

ECB podle očekávání snížila úrokové sazby o 25 bazických bodů

Evropská centrální banka (ECB) na čtvrtečním zasedání snížila úrokové sazby o 25 bazických bodů. Analytici, ekonomové i investoři tento krok očekávali kvůli příliš rychle zpomalující inflaci a ochlazující ekonomické aktivitě v eurozóně, což je i očekávaný trend do budoucna.

Izraelské údery v Pásmu Gazy dnes zabily nejméně 30 lidí

Izraelské údery dnes zabily nejméně 19 lidí ve městě Džabálija a 11 ve městě Gaza. S odvoláním na tamní zdravotníky o tom informovala agentura Reuters. Úder ve Džabáliji, kde se nachází velký uprchlický tábor, zasáhl školu sloužící jako centrum pro obyvatele vysídlené v důsledku války. Podle Izraele útok cílil na místo setkání členů teroristických skupin, které dříve sloužilo jako škola.

Izraelská armáda prověřuje možnost, že zabila vůdce Hamásu Sinvára

Izraelská armáda ve čtvrtek uvedla, že prověřuje možnost, že zabila vůdce palestinského teroristického hnutí Hamás Jahjá Sinvára, jednoho ze strůjců ničivého útoku na Izrael ze 7. října 2023, který odstartoval válku v Gaze. V této fázi nelze totožnost mrtvého jednoznačně potvrdit.
Reklama

DOPORUČUJEME

LVHF 2024: Sdílení alchymie klasické hudby je naše poslání nejen v rámci zednářského ročníku

Valtice (Břeclavsko) 17. října 2024 (PROTEXT) - Devátý ročník Lednicko-valtického hudebního festivalu otevřel hudební pokladnici zednářských témat. Výběr z ní, hudbu 24 skladatelů, jejichž...

Recenzja kasyna platforma: czy spełnia oczekiwania?

Mostbet to marka znana na rynku hazardowym, oferująca szeroki wachlarz usług, w tym zakłady sportowe oraz kasyno. Od pewnego czasu  zyskuje popularność w Polsce,...

Aktivní pomoc v Libanonu: Společnost Education Cannot Wait ve spolupráci se svými strategickými partnery schválila využití dodatečných finančních prostředků ve výši 1,5 milionu dolarů...

New York (Libanon) 17. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - V důsledku eskalace konfliktu muselo 1,2 milionu lidí opustit své domovy a zejména děti jsou ve...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Ve Francii a Itálii čekají silné deště a povodně, u Lyonu zavírají školy

Francouzská meteorologická služba dnes vydala výstrahu před silným deštěm a povodněmi pro šest departementů na jihovýchodě země, píše AFP. Benátky na severu Itálie kvůli předpovědi silných dešťů staví protipovodňové hráze, píše agentura ANSA. Úřady v obou zemích preventivně uzavřely či evakuovaly několik škol.

Boeing plánuje získat 15 miliard dolarů prostřednictvím akcií a dluhopisů

Letecká společnost Boeing hodlá posílit své finance vydáním akcií a konvertibilních dluhopisů. Tento krok je snahou vyrovnat se s finančními potížemi způsobenými probíhající stávkou a dalšími problémy, jako je ztráta důvěry zákazníků a omezení výroby.

Nizozemsko zvažuje poslat odmítnuté africké žadatele o azyl do Ugandy

Nizozemská vláda se zabývá kontroverzním plánem na přesun odmítnutých afrických žadatelů o azyl do Ugandy. Tento krok vyvolává řadu otázek týkajících se zákonnosti a etiky jak v samotném Nizozemsku, tak v Ugandě. Hlavním cílem vlády je snížit počet žádostí o azyl a imigraci. Kritici však varují, že realizace takového plánu může být nereálná.

ECB podle očekávání snížila úrokové sazby o 25 bazických bodů

Evropská centrální banka (ECB) na čtvrtečním zasedání snížila úrokové sazby o 25 bazických bodů. Analytici, ekonomové i investoři tento krok očekávali kvůli příliš rychle zpomalující inflaci a ochlazující ekonomické aktivitě v eurozóně, což je i očekávaný trend do budoucna.

Izraelské údery v Pásmu Gazy dnes zabily nejméně 30 lidí

Izraelské údery dnes zabily nejméně 19 lidí ve městě Džabálija a 11 ve městě Gaza. S odvoláním na tamní zdravotníky o tom informovala agentura Reuters. Úder ve Džabáliji, kde se nachází velký uprchlický tábor, zasáhl školu sloužící jako centrum pro obyvatele vysídlené v důsledku války. Podle Izraele útok cílil na místo setkání členů teroristických skupin, které dříve sloužilo jako škola.

Izraelská armáda prověřuje možnost, že zabila vůdce Hamásu Sinvára

Izraelská armáda ve čtvrtek uvedla, že prověřuje možnost, že zabila vůdce palestinského teroristického hnutí Hamás Jahjá Sinvára, jednoho ze strůjců ničivého útoku na Izrael ze 7. října 2023, který odstartoval válku v Gaze. V této fázi nelze totožnost mrtvého jednoznačně potvrdit.

Ruská armáda opět útočila na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ruská armáda v noci na dnešek podle agentury Reuters opět útočila na ukrajinskou energetickou infrastrukturu a v Mykolajivské oblasti způsobila výpadky dodávek elektřiny. Na Ukrajinu vyslala 56 dronů a jednu řízenou střelu, oznámilo ukrajinské letectvo, které informovalo o pěti zásazích infrastrukturních objektů ve frontových oblastech. Ruské ministerstvo obrany podle ruské verze serveru BBC naopak uvedlo, že v noci na dnešek sestřelilo 13 ukrajinských dronů nad třemi regiony.

Američané v Jemenu poprvé použili stealth bombardéry B-2

Americké stíhačky podle Pentagonu udeřily na několik podzemních skladů zbraní v Jemenu. Zlikvidovaly klíčové pokročilé zbraňové systémy používané povstalci k zaměřování vojenských a civilních plavidel. Úderů se zúčastnily i stealth bombardéry B-2.

Ukrajina bude členem NATO, je jen otázkou kdy, řekl Rutte na úvod jednání

Je jasné, že Ukrajina jednou bude členem Severoatlantické aliance, je pouze otázkou kdy, prohlásil dnes generální tajemník NATO Mark Rutte na úvod jednání ministrů členských zemí aliance v Bruselu. Při dnešní třetí osobní schůzce, které předcházela setkání v Kyjevě a v Londýně, chce Rutte ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ujistit o podpoře a jednotné pozici všech spojenců. Zelenskyj by měl naopak nového šéfa NATO informovat mimo jiné o dění na frontě, kde Ukrajinci od února 2022 čelí ruské invazi.
Reklama
Reklama