menu

9.7 C
Czech
Čtvrtek 17. října 2024

Maďarsko jedná s Gazpromem o dodatečných dodávkách plynu, uvedl ministr

Maďarsko jedná s ruskou státní plynárenskou společností Gazprom o dodatečných dodávkách plynu v příštím roce. Uvedl to maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó v rozhovoru s ruskou zpravodajskou agenturou RIA. Prohlásil rovněž, že Budapešť by vetovala sankce Evropské unie vůči Rusku, pokud by byla Maďarsku zrušena výjimka na nákup ruské ropy.

Google překvapil: Z výsledků vyhledávání zmizely cenové grafy bitcoinu a dalších kryptoměn

Společnost Google odstranila z výsledků vyhledávání aktuální grafy cen bitcoinu a dalších kryptoměn. Naopak při vyhledávání akcií se cenové grafy stále zobrazují. Změna, k níž došlo v posledních dnech, v kryptoměnové komunitě vyvolala řadu otázek a spekulací. Funkce byla na Googlu k dispozici od roku 2018.

Na veletrhu Huawei GITEX 2024 vystoupil Li Peng, senior viceprezident a prezident pro prodej a služby v oblasti informačních a komunikačních technologií ve společnosti Huawei: Společně prosperujeme v inteligentní éře

Dubaj (Spojené arabské emiráty) 17. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) – Li Peng, senior viceprezident a prezident pro prodej a služby v oblasti informačních a komunikačních technologií ve společnosti Huawei, vystoupil 14. října na veletrhu Huawei GITEX 2024 s projevem nazvaným „Společně prosperujeme v inteligentní éře“:

Reklama

Digitální ekonomika se mění v inteligentní ekonomiku. A brzy se stane hlavním motorem celosvětového hospodářského růstu.

Právě teď společnosti ze všech koutů světa usilovně pracují na budování schopností, které potřebují k tomu, aby v této nové éře uspěly.

Řada podniků posouvá digitální transformaci na další úroveň. Pronikají hlouběji do výrobních scénářů a hledají oblasti, kde digitální technologie mohou přinést větší hodnotu – a to i v tradičních odvětvích.

Vezměme si kupříkladu výrobu. Zásluhou plné konektivity a průmyslových platforem IoT shromažďují výrobci více dat než kdykoli dřív a připravují půdu pro inteligenci v reálném čase.

Inteligentní transformace rovněž nabírá na rychlosti. Čím dál víc podniků využívá umělou inteligenci ke zvýšení produktivity a snížení provozních nákladů. To otevírá dveře inovativnějším obchodním modelům a lepší zákaznické zkušenosti.

Například banky pomocí rozsáhlých modelů umělé inteligence vytvářejí složité uživatelské profily během několika sekund. Díky těmto profilům dokážou provádět cílenější marketing a rychleji poskytovat úvěry. Přetvářejí zkušenosti zákazníků a podporují nový růst.

S vývojem globální ekonomiky je digitalizace a inteligence jasnou cestou vpřed. A jde zároveň o nejlepší způsob, jak si udržet konkurenceschopnost.

To se ovšem jednodušeji řekne, než udělá. Různé podniky, odvětví a regiony se nacházejí v různých fázích transformace. Jak jim tedy můžeme pomoct s vybudováním správných schopností způsobem, který jim nejvíc vyhovuje?

Právě to bych dnes rád probral. Podělím se s vámi o práci, kterou společnost Huawei dělá, aby pomohla zákazníkům uspět, jak podporujeme naše místní partnery a jak budujeme ekosystém digitálních talentů.

Ve společnosti Huawei spojujeme své silné stránky v oblasti sítí, úložišť, výpočetní techniky, cloudu a energetiky a vytváříme novou digitální a inteligentní infrastrukturu.

Společně s partnery poskytujeme služby nejvýznamnějším zákazníkům v jednotlivých odvětvích,jako jsou státní správa, finančnictví, energetika, doprava, výroba, těžba ropy a plynu, těžební průmysl a internet.

Ponořujeme se do jejich obchodních scénářů a zkoumáme nejlepší řešení pro jejich digitální a inteligentní transformaci. Bez ohledu na to, kde se nacházíte na své digitální cestě, můžeme spolupracovat, abychom všem pomohli uspět.

Společnost Huawei loni oznámila svou strategii s názvem All Intelligence. Vydali jsme rovněž referenční architekturu pro inteligentní transformaci průmyslových odvětví. Je otevřená, agilní, důvěryhodná a může pomoci s řízením procesu transformace.

V praxi už tato architektura přináší výsledky. V uplynulém roce jsme ji využili k vývoji celé řady řešení pro konkrétní odvětví. Publikovali jsme také přes 100 případových studií pro různé organizace, které můžou využívat během procesu transformace.

Existuje mnoho skvělých příběhů o úspěchu!

Příkladem je třeba Pobřeží slonoviny. Zdejšímu ministerstvu dopravy jejich pomohli vytvořit platformu pro analýzu dopravy s využitím našeho inteligentního dopravního systému. Ve výsledku se snížila rizika pro bezpečnost silničního provozu a zlepšila se plynulost dopravy o více než 10 %.

Řešení Huawei „One Cloud, One Network“ navíc pomohlo 33 zemím na Blízkém východě a v Africe vybudovat inkluzivní připojení, které pokrývá více než 1000 vládních agentur. Výrazným způsobem se zlepšila efektivita i spokojenost se službami.

To je jen pár příkladů toho, čeho jsme společně dosáhli.

A nic z toho by nebylo možné bez našich partnerů. Jejich práce je klíčová a my chceme našim partnerům pomáhat v růstu a zároveň společně přispívat k úspěchu našich zákazníků.

Ve společnosti Huawei jsme odhodláni budovat zdravý, otevřený a vzájemně výhodný partnerský ekosystém. Naše partnerství na podnikovém trhu rychle roste. K dnešnímu dni se k nám připojilo přes 47.000 partnerů. Jen v letošním roce se naše partnerství rozrostlo o víc než 18 %.

Po celém světě jsme rovněž založili 14 laboratoří OpenLabs, abychom podpořili společné inovace s místními partnery. Společně s více než 30 partnery v SAE jsme vyvinuli přes 20 řešení, která splňují potřeby místního průmyslu.

Nepracujeme jen s velkými podniky. Existuje řada malých a středních podniků, které chtějí být digitální a inteligentní. A my děláme všechno pro to, abychom našim partnerům pomohli poskytovat služby nezávisleji, snadněji a efektivněji.

Našim partnerům zprostředkováváme odlehčená řešení založená na scénářích, lépe prodejné produkty a efektivní digitální platformy. Kromě toho poskytujeme podporu v oblasti výzkumu a vývoje, prodeje, marketingu, dodávek i služeb, čímž našim partnerům zajišťujeme komplexní podporu podnikání.

Kromě toho partnerům pomáháme inovovat jejich obchodní a servisní modely. Společnosti Huawei a BCX například vytvořily platformu pro správu cloudu, kterou využívá více než 100 malých a středních podniků. Tento flexibilní cloudový model pomáhá malým a středním podnikům pronajímat nebo nakupovat síťové služby, řešit jejich problémy s provozem a údržbou nebo snížit CAPEX o víc než 20 %.

Na poli služeb spolupracujeme s partnery na posílení místních služeb.

Mastery House je jedním z našich servisních partnerů v Saúdské Arábii. Za posledních osm let vzrostly příjmy této společnosti šestnáctinásobně, přičemž více než 90 % příjmů pochází ze společných projektů se společností Huawei.

Díky spolupráci dosáhla společnost Mastery House nejen rychlého růstu příjmů, ale vybudovala si také kapacity, které jí umožňují stát se předním poskytovatelem informačních a komunikačních technologií v Saúdské Arábii.

Digitální a inteligentní technologie se samozřejmě neobejdou bez lidí, kteří mají ty správné znalosti a dovednosti. Proto se snažíme přispívat k budování místních základen digitálních talentů. Společně s univerzitami po celém světě jsme otevřeli řadu akademií pro informační a komunikační technologie, které slouží místním komunitám.

Z těchto akademií vzešlo v Egyptě přes 36.000 inženýrů informačních a komunikačních technologií a 1000 vývojářů. V Saúdské Arábii absolvovalo školení v oblasti informačních a komunikačních technologií víc než 32.000 studentů a 6500 profesionálů získalo certifikaci Huawei ICT.

Dál budeme během spolupráce s našimi partnery využívat výhody jako most, integritu jako základ a pravidla jako záruku. Skrze spolupráci můžeme vyvinout cílenější a škálovatelnější řešení a dosáhnout úspěchu na globálních trzích.

Digitální a inteligentní transformace by neměla být výsadou jen několika málo osob. Měla by být přínosem pro všechny.

Společnost Huawei je připravená a ochotná spojit síly s dalšími zákazníky a partnery. Společně můžeme dokázat víc, vytvořit víc a využít obrovské příležitosti, které se nabízejí v této vzrušující nové éře.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2530922/Li_Peng_Corporate_Senior_Vice_President_President_ICT_Sales.jpg 

KONTAKT: Xudong Hou, +86-18518989116, houxudong4@huawei.com

 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Ve Francii a Itálii čekají silné deště a povodně, u Lyonu zavírají školy

Francouzská meteorologická služba dnes vydala výstrahu před silným deštěm a povodněmi pro šest departementů na jihovýchodě země, píše AFP. Benátky na severu Itálie kvůli předpovědi silných dešťů staví protipovodňové hráze, píše agentura ANSA. Úřady v obou zemích preventivně uzavřely či evakuovaly několik škol.

Boeing plánuje získat 15 miliard dolarů prostřednictvím akcií a dluhopisů

Letecká společnost Boeing hodlá posílit své finance vydáním akcií a konvertibilních dluhopisů. Tento krok je snahou vyrovnat se s finančními potížemi způsobenými probíhající stávkou a dalšími problémy, jako je ztráta důvěry zákazníků a omezení výroby.

Nizozemsko zvažuje poslat odmítnuté africké žadatele o azyl do Ugandy

Nizozemská vláda se zabývá kontroverzním plánem na přesun odmítnutých afrických žadatelů o azyl do Ugandy. Tento krok vyvolává řadu otázek týkajících se zákonnosti a etiky jak v samotném Nizozemsku, tak v Ugandě. Hlavním cílem vlády je snížit počet žádostí o azyl a imigraci. Kritici však varují, že realizace takového plánu může být nereálná.

ECB podle očekávání snížila úrokové sazby o 25 bazických bodů

Evropská centrální banka (ECB) na čtvrtečním zasedání snížila úrokové sazby o 25 bazických bodů. Analytici, ekonomové i investoři tento krok očekávali kvůli příliš rychle zpomalující inflaci a ochlazující ekonomické aktivitě v eurozóně, což je i očekávaný trend do budoucna.

Izraelské údery v Pásmu Gazy dnes zabily nejméně 30 lidí

Izraelské údery dnes zabily nejméně 19 lidí ve městě Džabálija a 11 ve městě Gaza. S odvoláním na tamní zdravotníky o tom informovala agentura Reuters. Úder ve Džabáliji, kde se nachází velký uprchlický tábor, zasáhl školu sloužící jako centrum pro obyvatele vysídlené v důsledku války. Podle Izraele útok cílil na místo setkání členů teroristických skupin, které dříve sloužilo jako škola.

Izraelská armáda prověřuje možnost, že zabila vůdce Hamásu Sinvára

Izraelská armáda ve čtvrtek uvedla, že prověřuje možnost, že zabila vůdce palestinského teroristického hnutí Hamás Jahjá Sinvára, jednoho ze strůjců ničivého útoku na Izrael ze 7. října 2023, který odstartoval válku v Gaze. V této fázi nelze totožnost mrtvého jednoznačně potvrdit.
Reklama

DOPORUČUJEME

LVHF 2024: Sdílení alchymie klasické hudby je naše poslání nejen v rámci zednářského ročníku

Valtice (Břeclavsko) 17. října 2024 (PROTEXT) - Devátý ročník Lednicko-valtického hudebního festivalu otevřel hudební pokladnici zednářských témat. Výběr z ní, hudbu 24 skladatelů, jejichž...

Recenzja kasyna platforma: czy spełnia oczekiwania?

Mostbet to marka znana na rynku hazardowym, oferująca szeroki wachlarz usług, w tym zakłady sportowe oraz kasyno. Od pewnego czasu  zyskuje popularność w Polsce,...

Aktivní pomoc v Libanonu: Společnost Education Cannot Wait ve spolupráci se svými strategickými partnery schválila využití dodatečných finančních prostředků ve výši 1,5 milionu dolarů...

New York (Libanon) 17. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - V důsledku eskalace konfliktu muselo 1,2 milionu lidí opustit své domovy a zejména děti jsou ve...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Ve Francii a Itálii čekají silné deště a povodně, u Lyonu zavírají školy

Francouzská meteorologická služba dnes vydala výstrahu před silným deštěm a povodněmi pro šest departementů na jihovýchodě země, píše AFP. Benátky na severu Itálie kvůli předpovědi silných dešťů staví protipovodňové hráze, píše agentura ANSA. Úřady v obou zemích preventivně uzavřely či evakuovaly několik škol.

Boeing plánuje získat 15 miliard dolarů prostřednictvím akcií a dluhopisů

Letecká společnost Boeing hodlá posílit své finance vydáním akcií a konvertibilních dluhopisů. Tento krok je snahou vyrovnat se s finančními potížemi způsobenými probíhající stávkou a dalšími problémy, jako je ztráta důvěry zákazníků a omezení výroby.

Nizozemsko zvažuje poslat odmítnuté africké žadatele o azyl do Ugandy

Nizozemská vláda se zabývá kontroverzním plánem na přesun odmítnutých afrických žadatelů o azyl do Ugandy. Tento krok vyvolává řadu otázek týkajících se zákonnosti a etiky jak v samotném Nizozemsku, tak v Ugandě. Hlavním cílem vlády je snížit počet žádostí o azyl a imigraci. Kritici však varují, že realizace takového plánu může být nereálná.

ECB podle očekávání snížila úrokové sazby o 25 bazických bodů

Evropská centrální banka (ECB) na čtvrtečním zasedání snížila úrokové sazby o 25 bazických bodů. Analytici, ekonomové i investoři tento krok očekávali kvůli příliš rychle zpomalující inflaci a ochlazující ekonomické aktivitě v eurozóně, což je i očekávaný trend do budoucna.

Izraelské údery v Pásmu Gazy dnes zabily nejméně 30 lidí

Izraelské údery dnes zabily nejméně 19 lidí ve městě Džabálija a 11 ve městě Gaza. S odvoláním na tamní zdravotníky o tom informovala agentura Reuters. Úder ve Džabáliji, kde se nachází velký uprchlický tábor, zasáhl školu sloužící jako centrum pro obyvatele vysídlené v důsledku války. Podle Izraele útok cílil na místo setkání členů teroristických skupin, které dříve sloužilo jako škola.

Izraelská armáda prověřuje možnost, že zabila vůdce Hamásu Sinvára

Izraelská armáda ve čtvrtek uvedla, že prověřuje možnost, že zabila vůdce palestinského teroristického hnutí Hamás Jahjá Sinvára, jednoho ze strůjců ničivého útoku na Izrael ze 7. října 2023, který odstartoval válku v Gaze. V této fázi nelze totožnost mrtvého jednoznačně potvrdit.

Ruská armáda opět útočila na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ruská armáda v noci na dnešek podle agentury Reuters opět útočila na ukrajinskou energetickou infrastrukturu a v Mykolajivské oblasti způsobila výpadky dodávek elektřiny. Na Ukrajinu vyslala 56 dronů a jednu řízenou střelu, oznámilo ukrajinské letectvo, které informovalo o pěti zásazích infrastrukturních objektů ve frontových oblastech. Ruské ministerstvo obrany podle ruské verze serveru BBC naopak uvedlo, že v noci na dnešek sestřelilo 13 ukrajinských dronů nad třemi regiony.

Američané v Jemenu poprvé použili stealth bombardéry B-2

Americké stíhačky podle Pentagonu udeřily na několik podzemních skladů zbraní v Jemenu. Zlikvidovaly klíčové pokročilé zbraňové systémy používané povstalci k zaměřování vojenských a civilních plavidel. Úderů se zúčastnily i stealth bombardéry B-2.

Ukrajina bude členem NATO, je jen otázkou kdy, řekl Rutte na úvod jednání

Je jasné, že Ukrajina jednou bude členem Severoatlantické aliance, je pouze otázkou kdy, prohlásil dnes generální tajemník NATO Mark Rutte na úvod jednání ministrů členských zemí aliance v Bruselu. Při dnešní třetí osobní schůzce, které předcházela setkání v Kyjevě a v Londýně, chce Rutte ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ujistit o podpoře a jednotné pozici všech spojenců. Zelenskyj by měl naopak nového šéfa NATO informovat mimo jiné o dění na frontě, kde Ukrajinci od února 2022 čelí ruské invazi.
Reklama
Reklama