menu

15.2 C
Czech
Pátek 18. října 2024

Nizozemsko zvažuje poslat odmítnuté africké žadatele o azyl do Ugandy

Nizozemská vláda se zabývá kontroverzním plánem na přesun odmítnutých afrických žadatelů o azyl do Ugandy. Tento krok vyvolává řadu otázek týkajících se zákonnosti a etiky jak v samotném Nizozemsku, tak v Ugandě. Hlavním cílem vlády je snížit počet žádostí o azyl a imigraci. Kritici však varují, že realizace takového plánu může být nereálná.

Ukrajinské jednotky podle Zelenského drží frontové linie v ruské Kurské oblasti

Ukrajinští vojáci pátým dnem drží frontové linie proti útočícím ruským silám v Kurské oblasti, uvedl dnes ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Moskva mezitím oznámila dobytí vesnice v Záporožské oblasti. Zprávy obou bojujících stran není možné ověřit z nezávislých zdrojů.

„I vy můžete mít práci, kde chápou, že jste hlavně máma!” Penta Hospitals CZ spustila historicky první multikanálovou náborovou kampaň

Praha 18. října 2024 (PROTEXT) – Penta Hospitals CZ, jeden z předních poskytovatelů zdravotní a sociální péče v České republice, spustila historicky první 360stupňovou náborovou kampaň s cílem posílit u potencionálních nových zaměstnanců vnímání Penty Hospitals jako atraktivního zaměstnavatele, pro kterého se vyplatí pracovat. S důrazem na autenticitu a skutečné příběhy zaměstnanců odráží kampaň klíčové firemní hodnoty jako péče o druhé, týmový duch, profesionalita, smysluplná a dobře oceněná práce. Kampaň poběží v outdooru, online i offline kanálech v pěti českých a moravských regionech. Mediální strategie a kreativní koncept vznikly in-house, na nákupu médií se podílela mediální agentura Dentsu.

Reklama

Skutečné příběhy, skuteční hrdinové

Kampaň poběží od října do listopadu napříč Českou republikou od Prahy přes Ostravu a Jihlavu až po menší regionální města, kde má Penta Hospitals svoje zařízení jako jsou Roudnice nad Labem, Sokolov, Ostrov, Vrchlabí, Vimperk, Volyně nebo Boskovice. Cílem je oslovit široké spektrum kandidátů různých profilů, kteří už ve zdravotnictví a sociálních službách pracují, ale i ty, kteří chtějí aktuálně najít smysluplné profesní uplatnění mimo svůj původní obor.

V centru komunikace jsou osobní výpovědi reálných zaměstnanců Penta Hospitals včetně domovů Alzheimer Home a divize domácí péče. Zdravotní sestry, pečovatelé, lékaři i další profese v nich prezentují, co pro ně znamená práce ve zdravotnictví a co konkrétně jim přináší práce v Penta Hospitals – od možnosti kariérního růstu přes podporu skloubení rodinného a profesního života až po pocit z dobře odvedené práce, která je sice náročná, ale smysluplná a společensky potřebná.

Kreativní koncept propojuje emocionální i racionální stránky práce ve zdravotnictví a využívá výpovědi skutečných zaměstnanců jako inspiraci pro ty, kteří o kariéře v tomto oboru teprve uvažují i pro absolventy. Vidíme tak maminku dvou dětí, která zvládne skloubit péči o dvě děti s profesí zdravotní sestry, ženu, která z továrny odešla dělat sanitářku, sestru, která během práce v nemocnici vystudovala vysokou školu nebo muže – všeobecnou sestru, kterého baví technologie a říká, že se má stále co nového učit. “Za posledních pár let jsme dynamicky rostli a patříme k největším zaměstnavatelům v oblasti zdravotní a sociální péče v Česku. Aktuálně zaměstnáváme téměř pět tisíc zaměstnanců a máme otevřených několik desítek volných pozic,“ uvádí Alice Švehlová, Chief Human Recourse Officer Penta Hospitals. A dodává: „Já osobně jsem hrdá na to, co našim zaměstnancům umíme nabídnout. Od široké škály tradičních benefitů až po podporu vzdělávání při zaměstnání, flexibilní pracovní dobu nebo konkurenceschopné finanční ohodnocení. Lidé, kteří pracují ve zdravotnictví a sociálních službách jsou většinou srdcaři, kteří mají svoji práci rádi, ale měli by za ni být i dobře zaplaceni. V tomto ohledu spoléháme i na naše stávající kolegy a kolegyně, kteří by měli fungovat jako ti nejlepší ambasadoři naší firemní kultury směrem navenek.“

Digitální i offline komunikace

Mediální strategie vsadila na 360stupňový mix komunikačních kanálů. Náborové vizuály bude možné vidět na billboardech a CLV plochách v hromadné dopravě v krajských městech (Praha, Ostrava, Jihlava), výkonnostní kampaň poběží na sociálních sítích (Facebook, Instagram a LinkedIn) a v plánu jsou i podpůrné PR aktivity. V regionech poběží 15vteřinové radiové spoty v komerčních rádiích (Evropa 2, Blaník, Kiss, Hitrádio).

 

Seznam aktuálně volných pozic Penta Hospitals CZ uchazeči najdou na nových kariérních stránkách na www.pentahospitals.cz/prace.

 

Skupina Penta Hospitals CZ je součástí největšího středoevropského zdravotnického holdingu Penta Hospitals International. V České republice Penta Hospitals CZ provozuje celkem deset nemocnic, pod značkou ALZHEIMER HOME síť 35 specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou, desítky ambulancí různého typu a také divizi domácí péče. Skupina má 4337 zaměstnanců v přepočtu na FTE a v roce 2024 dosáhla obratu téměř 6 miliard korun, což je meziroční nárůst o 31 %, tedy 1,43 miliardy korun. Jedna třetina tohoto růstu přichází z vlastních rozvojových projektů a akvizic skupiny. V České republice je firma největším soukromým poskytovatelem následné intenzivní péče, nebo sociálních pobytových služeb. Vlastníkem holdingu je investiční skupina Penta. V roce 2023 Penta Hospitals ve svých zařízeních v České republice proinvestovala v oblasti modernizace a rozvoje více než půl miliardy korun a se se zhruba stejným objemem investic počítá i letos.

ALZHEIMER HOME je divizí skupiny Penta Hospitals CZ. Jde o největšího privátního poskytovatele sociálních služeb v České republice. Cíleně se zaměřuje na poskytování vysoce kvalitního profesionálního servisu svým klientům, a používání i širokého spektra aktivizačních terapií, včetně těch, které využívají moderních technologií jako jsou fototerapie, virtuální realita a podobně. V současné době provozuje v Česku celkově 35 domovů. Ty jsou rozloženy ve všech krajích republiky a disponují celkovou kapacitou přes 3,5 tisíce lůžek.

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Šéfka MMF: Globální ekonomická aktivita je slabá a zadluženost vysoká

Výkonná ředitelka Mezinárodního měnového fondu (MMF) v rozhovoru pro americkou televizi CNBC řekla, že svět sice dosáhl významného pokroku v ekonomickém oživení, v některých částech světa je však stále vysoké zadlužení a slabá ekonomická aktivita.

Ruská armáda cvičí v Tverské oblasti rozmístění a ochranu střel Jars

Ruská armáda provádí v Tverské oblasti na západě země prověrku bojové připravenosti jednotky, jejíž součástí jsou i manévry a rozmístění odpalovacích zařízení mezikontinentálních střel Jars. Informovaly o tom dnes ruské tiskové agentury s odvoláním na ministerstvo obrany.

FBI zatkla muže kvůli hackerskému útoku na SEC, obvinila ho z manipulace cenou bitcoinu

Americký Federální úřad pro vyšetřování ve čtvrtek zatkl pětadvacetiletého Erica Councila Jr. z Alabamy v souvislosti s hackerským útokem na účet Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) na sociální síti X. Muž je podezřelý z účasti na spiknutí s cílem manipulovat cenou bitcoinu.

Izraelská armáda potvrdila smrt vůdce Hamásu Sinvára

Jahjá Sinvár, vůdce Hamásu a strůjce útoku ze 7. října, zemřel, potvrdil izraelský ministr obrany Jisrael Kac. Izraelské obranné síly (IDF) ho zabily náhodou během pozemní operace v Rafáhu. Jedná se o největší vítězství izraelské armády od začátku války v Pásmu Gazy, která tím ovšem nekončí.

Ve Francii a Itálii čekají silné deště a povodně, u Lyonu zavírají školy

Francouzská meteorologická služba dnes vydala výstrahu před silným deštěm a povodněmi pro šest departementů na jihovýchodě země, píše AFP. Benátky na severu Itálie kvůli předpovědi silných dešťů staví protipovodňové hráze, píše agentura ANSA. Úřady v obou zemích preventivně uzavřely či evakuovaly několik škol.

Boeing plánuje získat 15 miliard dolarů prostřednictvím akcií a dluhopisů

Letecká společnost Boeing hodlá posílit své finance vydáním akcií a konvertibilních dluhopisů. Tento krok je snahou vyrovnat se s finančními potížemi způsobenými probíhající stávkou a dalšími problémy, jako je ztráta důvěry zákazníků a omezení výroby.
Reklama

DOPORUČUJEME

Obalový institut Syba oznámil vítěze soutěže Obal roku 2024

Praha 18. října 2024 (PROTEXT) - Na včerejším slavnostním galavečeru byly vyhlášeny výsledky soutěže Obal roku 2024, kterou každoročně pořádá Obalový institut Syba. Soutěž...

V českém pavilonu na Expo 2025 se představí tradiční i mladé české umění

Kulturní institut Česká centra společně s Kanceláří generálního komisaře Expo a odbornou veřejností vyhodnotily přihlášky z otevřené výzvy pro kulturní program na blížící se světovou výstavu v...

Hyundai nabídne Inster také ve verzi Cross

Model Inster, což je nejmenší elektromobil korejské značky Hyundai, se bude nabízet rovněž ve verzi s offroadově vyznívajícím designem.Oproti běžné verzi tento vůz dostal...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Šéfka MMF: Globální ekonomická aktivita je slabá a zadluženost vysoká

Výkonná ředitelka Mezinárodního měnového fondu (MMF) v rozhovoru pro americkou televizi CNBC řekla, že svět sice dosáhl významného pokroku v ekonomickém oživení, v některých částech světa je však stále vysoké zadlužení a slabá ekonomická aktivita.

Ruská armáda cvičí v Tverské oblasti rozmístění a ochranu střel Jars

Ruská armáda provádí v Tverské oblasti na západě země prověrku bojové připravenosti jednotky, jejíž součástí jsou i manévry a rozmístění odpalovacích zařízení mezikontinentálních střel Jars. Informovaly o tom dnes ruské tiskové agentury s odvoláním na ministerstvo obrany.

FBI zatkla muže kvůli hackerskému útoku na SEC, obvinila ho z manipulace cenou bitcoinu

Americký Federální úřad pro vyšetřování ve čtvrtek zatkl pětadvacetiletého Erica Councila Jr. z Alabamy v souvislosti s hackerským útokem na účet Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) na sociální síti X. Muž je podezřelý z účasti na spiknutí s cílem manipulovat cenou bitcoinu.

Izraelská armáda potvrdila smrt vůdce Hamásu Sinvára

Jahjá Sinvár, vůdce Hamásu a strůjce útoku ze 7. října, zemřel, potvrdil izraelský ministr obrany Jisrael Kac. Izraelské obranné síly (IDF) ho zabily náhodou během pozemní operace v Rafáhu. Jedná se o největší vítězství izraelské armády od začátku války v Pásmu Gazy, která tím ovšem nekončí.

Ve Francii a Itálii čekají silné deště a povodně, u Lyonu zavírají školy

Francouzská meteorologická služba dnes vydala výstrahu před silným deštěm a povodněmi pro šest departementů na jihovýchodě země, píše AFP. Benátky na severu Itálie kvůli předpovědi silných dešťů staví protipovodňové hráze, píše agentura ANSA. Úřady v obou zemích preventivně uzavřely či evakuovaly několik škol.

Boeing plánuje získat 15 miliard dolarů prostřednictvím akcií a dluhopisů

Letecká společnost Boeing hodlá posílit své finance vydáním akcií a konvertibilních dluhopisů. Tento krok je snahou vyrovnat se s finančními potížemi způsobenými probíhající stávkou a dalšími problémy, jako je ztráta důvěry zákazníků a omezení výroby.

Nizozemsko zvažuje poslat odmítnuté africké žadatele o azyl do Ugandy

Nizozemská vláda se zabývá kontroverzním plánem na přesun odmítnutých afrických žadatelů o azyl do Ugandy. Tento krok vyvolává řadu otázek týkajících se zákonnosti a etiky jak v samotném Nizozemsku, tak v Ugandě. Hlavním cílem vlády je snížit počet žádostí o azyl a imigraci. Kritici však varují, že realizace takového plánu může být nereálná.

ECB podle očekávání snížila úrokové sazby o 25 bazických bodů

Evropská centrální banka (ECB) na čtvrtečním zasedání snížila úrokové sazby o 25 bazických bodů. Analytici, ekonomové i investoři tento krok očekávali kvůli příliš rychle zpomalující inflaci a ochlazující ekonomické aktivitě v eurozóně, což je i očekávaný trend do budoucna.

Izraelské údery v Pásmu Gazy dnes zabily nejméně 30 lidí

Izraelské údery dnes zabily nejméně 19 lidí ve městě Džabálija a 11 ve městě Gaza. S odvoláním na tamní zdravotníky o tom informovala agentura Reuters. Úder ve Džabáliji, kde se nachází velký uprchlický tábor, zasáhl školu sloužící jako centrum pro obyvatele vysídlené v důsledku války. Podle Izraele útok cílil na místo setkání členů teroristických skupin, které dříve sloužilo jako škola.
Reklama
Reklama