menu

7.4 C
Czech
Úterý 22. října 2024

Napětí kolem Tchaj-wanu: Čína během vojenského cvičení u ostrova nasadila rekordních 153 letounů

Čína během vojenského cvičení nasadila v okolí Tchaj-wanu rekordní počet 153 vojenských letadel za jeden den, uvedlo v úterý tchajwanské ministerstvo obrany. Cvičení nazvané „Joint Sword-2024B“ je druhým takovým v tomto roce, přičemž vyvolává obavy z rostoucího napětí v regionu.

Ruská armáda opět útočila na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ruská armáda v noci na dnešek podle agentury Reuters opět útočila na ukrajinskou energetickou infrastrukturu a v Mykolajivské oblasti způsobila výpadky dodávek elektřiny. Na Ukrajinu vyslala 56 dronů a jednu řízenou střelu, oznámilo ukrajinské letectvo, které informovalo o pěti zásazích infrastrukturních objektů ve frontových oblastech. Ruské ministerstvo obrany podle ruské verze serveru BBC naopak uvedlo, že v noci na dnešek sestřelilo 13 ukrajinských dronů nad třemi regiony.

Horoskop pro týden pravdy a transformačních změn: 21. října – 27. října

V úterý Slunce opustí diplomatické Váhy a vstoupí do silného a provokativního Štíra. Během následujícího měsíce se emoce a vztahy všech lidí – včetně těch vašich – pravděpodobně zintenzivní. Nikoho pravděpodobně neuspokojí zdvořilostní lži nebo povrchní konverzace. Pokud jste odhodláni udržet si tvář, může být období Štíra obtížné. Pokud jste však připraveni na pravdu, může to být uspokojující, dokonce transformující období.

Reklama

Beran

Snažte se nebýt k sobě příliš kritičtí – každý má své chyby, a i kdybyste se těch svých zbavili, pravděpodobně byste ztratili vše, co vás dělá zajímavými. Na své povaze nemusíte nic měnit, ale to neznamená, že neexistují návyky, které byste nemohli změnit, kdybyste měli tu možnost. Tento týden bude snazší změnit vzorce nebo dynamiku vztahů, které vám komplikují život. Nejste uvízlí, a pokud toužíte po něčem novém, nyní je čas to uskutečnit.

Býk

Nejrychlejší cestou k frustraci je snažit se být oblíbený u všech. To prostě není možné – ať uděláte cokoli, vždy se najde někdo, kdo to nepochopí. A když se o to snažíte, potlačujete své jedinečné vlastnosti. Tento týden je vaším úkolem přestat se snažit být oblíbený u všech. Nemusíte být všemi milováni, stačí vám váš úzký okruh přátel. Přijměte své autentické já a věřte, že ti, kteří vám skutečně rozumí, to ocení.

Blíženci

Na jedné straně si uvědomujete, že radost z maličkostí je jedním z nejlepších způsobů, jak najít v životě štěstí. Ale na druhou stranu máte někdy pocit, že se váš život skládá z malých okamžiků – a i když jsou hezké, přáli byste si, aby měly větší smysl. Přemýšlíte, zda je k nalezení smyslu, po kterém toužíte, nutná dramatická změna. Tento týden však zkuste brát zdánlivě bezvýznamné zážitky a interakce vážněji – možná se vám začne odkrývat hlubší příběh.

Rak

Někdy je těžké odhadnout, kolik ze sebe máte sdílet. Kdyby záleželo jen na vás, pravděpodobně byste byli stejně šťastní, kdybyste si všechny své myšlenky a pocity nechali pro sebe – je to méně zranitelné a navíc si užijete vlastní společnost. Zároveň si ale uvědomujete, že vztahy vyžadují určitou míru sdílnosti a že je užitečné si s druhými o věcech promluvit. Tento týden je vaším úkolem najít správnou rovnováhu: není nutné sdílet všechno, zejména s novými lidmi, ale nezapomínejte na sílu otevřenosti.

Lev

Je těžké si věřit, když jste jiní než lidé kolem vás. Pokud chcete žít jinak než vaši přátelé nebo pokud se vaše hodnoty neshodují s jejich, je těžké nepřemýšlet, zda byste neměli něco změnit. Není však nic špatného na tom, když si jdete svou vlastní cestou, i když je to cesta osamělá. Víte, kdo jste a co chcete, víc než kdokoli jiný; věřte si.

Panna

Čím více jste zaneprázdněni, tím snadněji zanedbáváte své vztahy. Není to tím, že by vám na nich nezáleželo – prostě nemáte na všechno dost času. Nakonec někdy prostě chcete vypnout a být sami. Lidé, kteří vás mají rádi, vám to nebudou mít za zlé, ale nakonec je třeba obnovit vazby, které oslabily. Připomeňte svým přátelům, že vám na nich záleží. Udělejte si čas na svou komunitu. Bez ohledu na to, jak moc jste zaneprázdněni, budete rádi, že jste vynaložili úsilí.

Váhy

Ke štěstí vede více než jedna cesta. Svět je plný zajímavých lidí a vzrušujících příležitostí, a pokud o nějakou přijdete, není to konec světa. Zároveň to ale neznamená, že skvělé příležitosti přicházejí každý den. Tento týden se můžete cítit neobvykle majetnicky vůči dobrým věcem ve svém životě. Dávejte si pozor, abyste tím nedusili lidi, které máte rádi, ale dejte jim najevo, jak moc vám na nich záleží. Važte si toho, co máte, a držte se toho.

Štír

Abyste zjistili, jaký život chcete, pomáhá zkoušet nové věci. Když vyzkoušíte různé způsoby života, zjistíte, co vás činí šťastnými, sebevědomými a kým ve skutečnosti jste. Někdy se však necháte strhnout prací, vztahem nebo partou přátel, která pro vás nakonec není ta pravá. Neznamená to, že to byla chyba – získali jste cenné zkušenosti a můžete se nyní rozhodovat informovaněji. Tento týden je čas využít toho, co jste se naučili, a znovu promyslet, co dál.

Střelec

Obvykle jednáte rozhodně – raději uděláte rychlé rozhodnutí, než abyste čekali na to ideální. Ale někdy, když jde o opravdu důležité rozhodnutí, váháte, zda se přiklonit k jedné z možností. Dokud se nerozhodnete, zůstávají všechny možnosti otevřené. Ale po nějaké době už nemůžete déle otálet. Už jste se dostatečně rozmysleli; víte, jaká jsou pro a proti. Nemusíte ještě jednat, pokud nejste připraveni, ale rozhodněte se alespoň vnitřně.

Kozoroh

Jste dobří v plánování budoucnosti, ale snadno se soustředíte na milníky a úspěchy, takže zapomenete na jiné důležité věci. Tento týden přemýšlejte o cílech, které nesouvisejí s vašimi vnějšími úspěchy. Zamyslete se nad tím, jakým člověkem chcete být nebo na jaký život chcete vzpomínat, a začněte podnikat kroky k tomu, abyste se takovým člověkem stali.

Vodnář

Někdy je příjemné zůstat mimo centrum pozornosti. Když si vás nikdo nevšímá, můžete si dělat, co chcete; je mnohem snazší porušovat pravidla. Ale tento týden nebude příjemné být přehlížen. Chcete, aby vaše nápady byly oceněny a aby vás lidé uznávali za vaši tvrdou práci. Možná budete muset trochu zvýšit hlas, ale pokud si ostatní nevšimnou, jak jste skvělí, je na vás, abyste to dali najevo.

Ryby

Vaše představivost je tak živá, že pouhé přemýšlení o něčem novém může být téměř stejně uspokojivé jako to, co skutečně děláte. A přestože podnikat skutečné kroky je riskantní a nepředvídatelné, pobyt ve světě představ je bezpečný; máte ho pod kontrolou. Tento týden je však důležité být odvážný a skutečně udělat to, o čem sníte – nebo alespoň udělat první krok. Možná to nebude přesně podle vašich představ, ale to je součást cesty.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Jak se mohou skryté znaky úzkosti projevovat jako „pozitivní“ chování

Na první pohled se může zdát, že jste perfekcionista, který všechno zvládá bez problémů. Nebo můžete působit jako empatický člověk, na kterého se lze v krizových situacích spolehnout. Některé z těchto zdánlivě obdivuhodných vlastností však mohou mít kořeny v úzkosti. I když mohou být užitečné pro vaše okolí, mohou vás vystavit riziku vyhoření, případně zdravotním problémům. Upozorňuje na to server HuffPost.

Poznejte 5 fází skomírajícího manželství a zjistěte, zda nejste v některé z nich

Když manželství začíná ztrácet pevnou půdu pod nohama, často se jeho zánik odehrává podle určitého vzorce. Uvědomění si těchto fází vám může pomoci zachránit vztah dříve, než bude příliš pozdě.
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Moldavané podle prezidentky rozhodli ústavně zakotvit budoucnost země v EU

Moldavané v referendu rozhodli o ústavním zakotvení budoucnosti své země v Evropské unii. Na síti X to dnes oznámila moldavská prezidentka Maia Sanduová. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová vzápětí obyvatelům Moldavska a také prozápadní prezidentce Sanduové pogratulovala.

IEA: Čínská poptávka po ropě bude dále slabá, očekává se přebytek

Příští rok hrozí přebytek ropy kvůli slabé poptávce v Číně. Čínská ekonomika roste pomalu a stimulační balíčky nemají takový dopad, jak se očekávalo. Čína navíc přechází na elektromobily, zatímco státy mimo Organizaci zemí vyvážejících ropu (OPEC) navyšují těžbu.

Snížení úroků u hypoték je stále v nedohlednu

Úroky u hypoték v Česku zůstávají vysoké, i když ceny peněz na mezibankovním trhu klesají. Banky nesnižují sazby, protože nemají důvod – zájem o hypotéky přetrvává, a tak se o klienty nemusí přetahovat. Vyhlídky na zlevnění v roce 2024 nejsou příliš optimistické.

Útočník Bayeru Leverkusen Victor Boniface měl autonehodu, vyvázl bez vážných zranění

Nigerijský útočník Victor Boniface z Bayeru Leverkusen se stal v neděli ráno účastníkem dopravní nehody na dálnici A3. I když auto, ve kterém cestoval jako spolujezdec, narazilo do kamionu, vyvázl z nehody bez vážnějších zranění.

Hvězdou festivalu Metronome Prague bude příští rok Alanis Morissette

Hvězdou hudebního a uměleckého festivalu Metronome Prague bude příští rok kanadská zpěvačka Alanis Morissette. Osmý ročník festivalu se uskuteční 19. až 21. června 2025 v prostorách Výstaviště Praha. Zpěvačka, skladatelka, textařka a producentka Morissette zazpívá své hity Thank U, Ironic nebo You Oughta Know. ČTK o tom dnes za organizátory informovala Michaela Fialová Rozšafná.

Baterie protiraketové obrany, kterou USA nedávno poslaly do Izraele, je na místě

Baterie protiraketové obrany, kterou Spojené státy nedávno poslaly do Izraele, je "na místě", řekl dnes při návštěvě Kyjeva americký ministr obrany Lloyd Austin. Systém THAAD Washington vyslal pro případ íránské reakce na očekávaný izraelský útok, připomíná server The Times of Israel (ToI).
Reklama

DOPORUČUJEME

Jak se mohou skryté znaky úzkosti projevovat jako „pozitivní“ chování

Na první pohled se může zdát, že jste perfekcionista, který všechno zvládá bez problémů. Nebo můžete působit jako empatický člověk, na kterého se lze v krizových situacích spolehnout. Některé z těchto zdánlivě obdivuhodných vlastností však mohou mít kořeny v úzkosti. I když mohou být užitečné pro vaše okolí, mohou vás vystavit riziku vyhoření, případně zdravotním problémům. Upozorňuje na to server HuffPost.

Poznejte 5 fází skomírajícího manželství a zjistěte, zda nejste v některé z nich

Když manželství začíná ztrácet pevnou půdu pod nohama, často se jeho zánik odehrává podle určitého vzorce. Uvědomění si těchto fází vám může pomoci zachránit vztah dříve, než bude příliš pozdě.

Elektrolyty: Skutečná potřeba nebo jen marketingový tah?

Elektrolyty jsou dnes doslova všude. Od fitness influencerů po nadšené sportovce, všichni mluví o minerálních doplňcích, které mají zázračně zlepšit naše zdraví a výkon. Ale jaká je skutečná pravda o těchto látkách a potřebujeme je opravdu všichni?

Proč jsou Štíři „nejmocnějším znamením zvěrokruhu“?

Štíři mají pověst intenzivních, tajemných a náladových lidí, což jim často přináší negativní hodnocení. Avšak podle astrologů jsou Štíři mnohem více než jen to. S jejich silnými emocemi, loajalitou a vášní dokážou být jedním z nejvýraznějších znamení zvěrokruhu.
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Moldavané podle prezidentky rozhodli ústavně zakotvit budoucnost země v EU

Moldavané v referendu rozhodli o ústavním zakotvení budoucnosti své země v Evropské unii. Na síti X to dnes oznámila moldavská prezidentka Maia Sanduová. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová vzápětí obyvatelům Moldavska a také prozápadní prezidentce Sanduové pogratulovala.

IEA: Čínská poptávka po ropě bude dále slabá, očekává se přebytek

Příští rok hrozí přebytek ropy kvůli slabé poptávce v Číně. Čínská ekonomika roste pomalu a stimulační balíčky nemají takový dopad, jak se očekávalo. Čína navíc přechází na elektromobily, zatímco státy mimo Organizaci zemí vyvážejících ropu (OPEC) navyšují těžbu.

Snížení úroků u hypoték je stále v nedohlednu

Úroky u hypoték v Česku zůstávají vysoké, i když ceny peněz na mezibankovním trhu klesají. Banky nesnižují sazby, protože nemají důvod – zájem o hypotéky přetrvává, a tak se o klienty nemusí přetahovat. Vyhlídky na zlevnění v roce 2024 nejsou příliš optimistické.

Útočník Bayeru Leverkusen Victor Boniface měl autonehodu, vyvázl bez vážných zranění

Nigerijský útočník Victor Boniface z Bayeru Leverkusen se stal v neděli ráno účastníkem dopravní nehody na dálnici A3. I když auto, ve kterém cestoval jako spolujezdec, narazilo do kamionu, vyvázl z nehody bez vážnějších zranění.

Hvězdou festivalu Metronome Prague bude příští rok Alanis Morissette

Hvězdou hudebního a uměleckého festivalu Metronome Prague bude příští rok kanadská zpěvačka Alanis Morissette. Osmý ročník festivalu se uskuteční 19. až 21. června 2025 v prostorách Výstaviště Praha. Zpěvačka, skladatelka, textařka a producentka Morissette zazpívá své hity Thank U, Ironic nebo You Oughta Know. ČTK o tom dnes za organizátory informovala Michaela Fialová Rozšafná.

Baterie protiraketové obrany, kterou USA nedávno poslaly do Izraele, je na místě

Baterie protiraketové obrany, kterou Spojené státy nedávno poslaly do Izraele, je "na místě", řekl dnes při návštěvě Kyjeva americký ministr obrany Lloyd Austin. Systém THAAD Washington vyslal pro případ íránské reakce na očekávaný izraelský útok, připomíná server The Times of Israel (ToI).

Izraelská armáda zaútočila na finanční infrastrukturu Hizballáhu

Izrael v neděli večer zaútočil na bankovní a finanční instituce na jižním předměstí Bejrútu napojené na libanonské šíitské hnutí Hizballáh. Židovský stát chce zničit ekonomickou funkčnost militantní skupiny.

Hurikán Oscar dorazil na východní Kubu a zeslábl na tropickou bouři

Hurikán Oscar, který se v neděli přehnal nad Bahamami, v noci na dnešek dorazil nad východní Kubu a později zeslábl na tropickou bouři, informovala agentura AP s odvoláním na americké Národní středisko pro hurikány (NHC).V nížinách na východě Kuby byly hlášeny záplavy a bouřkové vlnobití, jež poškodilo několik domů ve městě Baracoa. Kubu přitom již několik dní sužují rozsáhlé výpadky elektřiny, které se úřadům daří odstraňovat jen pomalu a částečně.

Do Kyjeva, jenž čelil ruskému útoku, na znamení podpory Ukrajině přijel Austin

Na návštěvu Kyjeva dnes na předem neohlášenou návštěvu přijel americký ministr obrany Lloyd Austin. Chce krátce před prezidentskými volbami ve Spojených státech vyjádřit Ukrajině podporu, píše agentura Reuters. Kyjev a další místa na Ukrajině se v noci na dnešek znovu staly terčem ruských útoků.
Reklama
Reklama