menu

16.3 C
Czech
Čtvrtek 24. října 2024

Ruská armáda cvičí v Tverské oblasti rozmístění a ochranu střel Jars

Ruská armáda provádí v Tverské oblasti na západě země prověrku bojové připravenosti jednotky, jejíž součástí jsou i manévry a rozmístění odpalovacích zařízení mezikontinentálních střel Jars. Informovaly o tom dnes ruské tiskové agentury s odvoláním na ministerstvo obrany.

Jakub Zbořil se vrací do extraligy, posílí Dynamo Pardubice

Jakub Zbořil se po deseti letech v zámoří vrací do české extraligy, ale překvapivě neoblékne dres brněnské Komety, kde hokejově vyrůstal. Místo toho zamíří do týmu HC Dynamo Pardubice, kde podepsal smlouvu pro tuto sezonu.

OneGuard jako ochránce pro celou rodinu – novinka v rizikovém životním pojištění i pro sníženou soběstačnost

Praha 24. října 2024 (PROTEXT) – Nové rizikové životní pojištění OneGuard z dílny pojišťovny MetLife, které je určeno až pro sedm osob od novorozenců až po seniory do 80 let, má hned několik novinek. Ty reagují na aktuální životní situace a s nimi související rizika v podobě zvýšených finančních nákladů. A to i takové, které nejsou předmětem standardního pojištění, takže na jejich úhrady si každý dosud musel našetřit ze svého. Například na sociální služby v době, kdy už se sami o sebe nebudeme schopni postarat.

Reklama

„Udělali jsme revizi všech pojištění nabízených v aktuálních produktech, zahrnuli novinky vycházející z podnětů nasbíraných od našich obchodních partnerů i samotných klientů a vytvořili jsme zcela nový flexibilní produkt OneGuard. Zahrnuli jsme do něj také novinky, které si žádá dnešní doba, například pojištění snížené soběstačnosti dospělých od 3. stupně závislosti,“ představuje hlavní změny v životním pojištění Tomáš Coufal, Head of Product & Pricing pojišťovny MetLife.

Tento nový typ pojištění pomůže klientům po přiznání snížené soběstačnosti ve 3. a 4. stupni, tedy pokud ztratí schopnost sami zvládat základní životní potřeby. Mezi ně patří mobilita, komunikace, orientace v prostoru, stravování, oblékání a obouvání, tělesná hygiena, výkon fyziologických potřeb, osobní aktivity, péče o zdraví a také péče o domácnost… Výhodou pojištění snížené soběstačnosti je mimo jiné i to, že je možné se pojistit až do věku 70 let.

„Předpokládáme, že o tento typ pojištění bude velký zájem, zejména s ohledem na prodlužující se věk klientů, ale již ne v plném zdraví, navíc v kombinaci se stále se zvyšujícími cenami sociálních služeb. V nabídce si vyberou i klienti v dalších životních situacích, v produktu zůstává vyhledávaná úvěrová asistence s klesající pojistnou částkou pro případy, kdy pojištěný nebude moci z důvodu nemoci nebo úrazu hradit splátky hypotéky a úvěru. Nebo jsou v ní i netradiční rizika, jako speciální pojištění chirurgických zákroků anebo zcela unikátní pojištění horních končetin, které kryje nemoci a úrazy. Je to takové pojištění ‚zlatých českých ručiček‘,“ vypočítává novinky Tomáš Coufal, Head of Product & Pricing pojišťovny MetLife.

Česká republika vykazuje nelichotivou statistiku v počtu onemocnění. Každý její třetí občan onemocní za svého života rakovinou a v posledních letech je každoročně diagnostikováno téměř 60 tisíc nových případů zhoubných novotvarů. Nejčastěji je to rakovina prostaty u mužů, u žen rakovina prsu, obě pohlaví pak bojují ve stejném počtu s rakovinou zažívacího traktu – tlustého střeva, konečníku a také průdušek a plic. Dalších více než 25 tisíc lidí postihne ročně infarkt myokardu a zhruba dvojnásobný počet skončí v nemocnici kvůli cévní mozkové příhodě.

„I choroby, včetně těch závažných, se mění a vyvíjejí. Díky pokrokům v preventivní zdravotní péči je mnoho nemocí odhaleno a léčeno dříve, než stihnou nevratně poškodit lidský organizmus. V posledních desetiletích ale zároveň nově sledujeme i nárůst výskytu řady onemocnění s nezvykle závažným akutním průběhem a s nepříznivými dlouhodobými následky,“ uvádí MUDr. Gabriel Pallay, CSc.

Proto se nové přístupy v medicíně promítly i do pojistných podmínek u diagnóz závažných onemocnění pojištění OneGuard, kde se MetLife pojišťovna zaměřila i na následky nemocí, jako jsou například trvalý umělý střevní vývod, trvalý umělý vývod průdušnice, amputace končetin, slepota, hluchota, selhávání životně důležitých orgánů a další. U pojištění závažných onemocnění nastaly i další výrazné změny, kromě již zmiňovaných trvalých následků je součástí pojištění také karcinom in situ, mírné formy rakoviny, stejně jako možnost pojištění specifických závažných onemocnění pro muže i pro ženy.

Klienti vyžadující vyšší pojistnou ochranu mohou získat slevu až 15 % na rizikovém pojistném. Nekuřáci nebo lidé s méně rizikovým povoláním mohou získat slevu až 30 %. Obě tyto slevy se mohou navíc vzájemně kombinovat. Pro děti nabízí pojišťovna až 50% slevu na rizikovém pojistném u pojištění trvalých následků úrazu, závažných onemocnění a hospitalizace.

Několika významnými změnami prošlo také pojištění pracovní neschopnosti. V roce 2023 bylo vystaveno více než 2,5 milionu neschopenek s průměrnou délkou 31 dní, přičemž u nemocných s rakovinou byla doba neschopnosti pětkrát delší. Takoví pacienti se mohou dostat do vážných finančních problémů, protože zaměstnanci s hrubou mzdou 30–50 tisíc korun přijdou při pracovní neschopnosti zhruba o třetinu příjmu, ti se 100tisícovou dokonce až o polovinu!

„Naše pojištění pracovní neschopnosti se změnilo ve prospěch klienta, například jsme navýšili limit bez nutnosti doložit přijem na 600 korun denně, nově hradíme i za dobu komplexní lázeňské péče a plníme za vybrané duševní poruchy. Vzhledem k tomu, že většina invalidních důchodců v 1. stupni pracuje, rozhodli jsme se neodpojišťovat těmto klientům pracovní neschopnosti,“ dodal Tomáš Coufal.

Úrazové pojištění je pro klienty nejčastějším symbolem rizikového životního pojištění, vždyť 71 % Čechů se podle České asociace pojišťoven nejvíce obává právě úrazu a jeho následků. I tato část produktu má několik významných zlepšení. Protože prázdniny, především ty letní, jsou z pohledu dětských úrazů rizikové, pojišťovna MetLife vyplácí u vybraných dětských připojištění dvojnásobné plnění právě o prázdninách.

„Za úrazy dětí předškolního věku, žáků základních i studentů středních škol a konzervatoří, které se stanou v době prázdnin vyhlášených Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, budeme vyplácet dvojnásobné pojistné plnění před započtením progrese. Je to jistá forma kompenzace za úrazem zkažené dny volna. Ani dospělí nepřijdou zkrátka, podobně jako dětem nabízíme až desetinásobné progresivní plnění v případě trvalých následků úrazu,“ uzavírá téma nového produktu OneGuard Tomáš Coufal.

Pojištění invalidity společně s pojištěním závažných onemocnění, trvalých následků úrazu, případně dlouhodobé pracovní neschopnosti patří k rizikům, která by měla obsahovat každá kvalitní životní pojistka. To jsou totiž situace, které mohou mít fatální dopad na chod domácnosti. Z invalidního důchodu, který v České republice pobírá 411 tisíc občanů, je většinou obtížné pokrýt všechny pravidelné náklady domácnosti o těch nečekaných nemluvě. Klienti pojišťovny MetLife mohou být v klidu, protože pojištění invalidity mají možnost sjednat samostatně anebo spolu s dalšími pojištěními, například se závažnými onemocněními v balíčku Životní asistence OneGuard, a to za zvýhodněnou cenu.

 

O společnosti MetLife

Společnost MetLife, Inc. (NYSE: MET) je prostřednictvím svých dceřiných a přidružených firem jednou z předních světových společností poskytujících finanční služby v oblasti pojištění, anuit, zaměstnaneckých benefitů a správy aktiv, které pomáhají individuálním i firemním zákazníkům vytvořit jistější budoucnost. Společnost MetLife byla založena v roce 1868, svoji činnost vykonává ve více než 40 zemích a zaujímá vedoucí postavení ve Spojených státech, Asii, Latinské Americe, Evropě a na Středním východě. Další informace naleznete na adrese www.metlife.com.

MetLife v České republice

Pojišťovna MetLife (MetLife Europe d.a.c.) nabízí své služby v České republice od roku 1992. Dlouhodobě se umisťuje v žebříčku top 10 nejvyužívanějších pojišťoven v oblasti životního pojištění. Více informací na www.metlife.cz.

 

Zdroj: Crest Communications

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Christopher Chandler, zakladatel společnosti Legatum, vyhrál spor o pomluvu a porota mu přiznala odškodné ve výši 8,000.001 USD

Washington (USA) 24. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Federální porota vynesla rozsudek ve prospěch Christophera Chandlera poté, co zjistila, že Donald Berlin a jeho společnost...
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Vzácný strojopis Malého prince se prodává za 1,25 milionu dolarů

Vzácný strojopis Malého prince Antoina de Saint-Exupéryho, který obsahuje rozsáhlé rukopisné opravy francouzského autora, půjde brzy do prodeje. Za neuvěřitelných 1,25 milionu dolarů. Obchodníci s knihami ho označují za „literární poklad“.

Na východě Indie evakuují kvůli blížící se bouři přes 100.000 lidí

Východ Indie a Bangladéš se připravují na příchod cyklónu Dana, který má na pevninu dorazit ve čtvrtek večer. Indické úřady evakuují přes 100.000 obyvatel, v oblasti se uzavřely školy a ruší vlaky, napsala AFP.

Izraelská armáda obvinila 6 novinářů televize Al-Džazíra z terorismu

Izraelská armáda obvinila šest novinářů katarské televize Al-Džazíra působcích v Pásmu Gazy z toho, že jsou součástí vojenského křídla palestinské teroristické organizace Hamás a Palestinského islámského džihádu. Stanice obvinění důrazně odmítá s tím, že Izrael se snaží umlčet novináře kvůli svým válečným zločinům v Gaze.

Rusko a Írán brzy podepíší dohodu o strategickém partnerství, řekl Putin

Rusko a Írán brzy podepíší dohodu o strategickém partnerství, řekl ruský prezident Vladimir Putin k včerejší schůzce se svým íránským protějškem Masúdem Pezeškjánem na summitu rozvíjejících se ekonomik BRICS v Kazani. Informovala o tom agentura TASS.

Putin na summitu BRICS navrhl vznik nové obilné burzy

Ruský prezident Vladimir Putin v úvodním proslovu k summitu rozvíjejících se ekonomik v Kazani BRICS navrhl vznik obilné burzy, která by mohla být později rozšířena na obchod s dalšími významnými komoditami. Brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva zase vyzval ke vzniku alternativních platebních metod mezi členy uskupení. Společná deklarace nicméně naznačuje, že účastnickým zemím se v této věci nepodařilo dosáhnout významného pokroku, uvedla agentura Reuters.

Kuba bez elektřiny: Školy zůstávají zavřené, zaměstnanci doma

Kubánské úřady ve středu oznámily, že do neděle nechají zavřené školy. Zaměstnanci, kteří nejsou nezbytně nutní, zůstanou doma. Karibský stát zmítaný krizí se snaží vzpamatovat z kolapsu své energetické sítě z minulého pátku a hurikánu Oscar z tohoto týdne.
Reklama

DOPORUČUJEME

Christopher Chandler, zakladatel společnosti Legatum, vyhrál spor o pomluvu a porota mu přiznala odškodné ve výši 8,000.001 USD

Washington (USA) 24. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Federální porota vynesla rozsudek ve prospěch Christophera Chandlera poté, co zjistila, že Donald Berlin a jeho společnost...

Nebezpečná zranitelnost v Chrome umožnila skupině Lazarus krást kryptoměny

Praha 24. října 2024 (PROTEXT) - Globální výzkumný a analytický tým (GReAT) společnosti Kaspersky odhalil sofistikovanou záškodnickou kampaň pokročilé trvalé hrozby (APT) - skupiny...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Vzácný strojopis Malého prince se prodává za 1,25 milionu dolarů

Vzácný strojopis Malého prince Antoina de Saint-Exupéryho, který obsahuje rozsáhlé rukopisné opravy francouzského autora, půjde brzy do prodeje. Za neuvěřitelných 1,25 milionu dolarů. Obchodníci s knihami ho označují za „literární poklad“.

Na východě Indie evakuují kvůli blížící se bouři přes 100.000 lidí

Východ Indie a Bangladéš se připravují na příchod cyklónu Dana, který má na pevninu dorazit ve čtvrtek večer. Indické úřady evakuují přes 100.000 obyvatel, v oblasti se uzavřely školy a ruší vlaky, napsala AFP.

Izraelská armáda obvinila 6 novinářů televize Al-Džazíra z terorismu

Izraelská armáda obvinila šest novinářů katarské televize Al-Džazíra působcích v Pásmu Gazy z toho, že jsou součástí vojenského křídla palestinské teroristické organizace Hamás a Palestinského islámského džihádu. Stanice obvinění důrazně odmítá s tím, že Izrael se snaží umlčet novináře kvůli svým válečným zločinům v Gaze.

Rusko a Írán brzy podepíší dohodu o strategickém partnerství, řekl Putin

Rusko a Írán brzy podepíší dohodu o strategickém partnerství, řekl ruský prezident Vladimir Putin k včerejší schůzce se svým íránským protějškem Masúdem Pezeškjánem na summitu rozvíjejících se ekonomik BRICS v Kazani. Informovala o tom agentura TASS.

Putin na summitu BRICS navrhl vznik nové obilné burzy

Ruský prezident Vladimir Putin v úvodním proslovu k summitu rozvíjejících se ekonomik v Kazani BRICS navrhl vznik obilné burzy, která by mohla být později rozšířena na obchod s dalšími významnými komoditami. Brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva zase vyzval ke vzniku alternativních platebních metod mezi členy uskupení. Společná deklarace nicméně naznačuje, že účastnickým zemím se v této věci nepodařilo dosáhnout významného pokroku, uvedla agentura Reuters.

Kuba bez elektřiny: Školy zůstávají zavřené, zaměstnanci doma

Kubánské úřady ve středu oznámily, že do neděle nechají zavřené školy. Zaměstnanci, kteří nejsou nezbytně nutní, zůstanou doma. Karibský stát zmítaný krizí se snaží vzpamatovat z kolapsu své energetické sítě z minulého pátku a hurikánu Oscar z tohoto týdne.

Sparta utrpěla debakl na půdě Manchesteru City

Sparta Praha se v rámci třetího kola Ligy mistrů střetla s Manchesterem City a odvezla si z Anglie těžkou porážku 0:5. Pražský klub držel naději pouze v první půli, ale domácí tým po přestávce dominoval a dvakrát skóroval Erling Haaland, který svou střelou ohromil všechny přítomné.

Jednoho mrtvého si v USA vyžádala nákaza způsobená bakterií E.coli z McDonald’s

Jednoho mrtvého a desítky nemocných si ve Spojených státech vyžádala nákaza způsobená bakterií E.coli pocházející pravděpodobně z hamburgerů restaurací McDonald's. S odkazem na úterní sdělení amerického Úřadu pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) o tom informovala agentura Reuters. Akcie společnosti McDonald's na tyto informace dnes zareagovaly výrazným poklesem.

Při potopení člunu v Lamanšském průlivu zemřeli tři migranti, 45 přežilo

Při potopení člunu v Lamanšském průlivu zemřeli dnes ráno tři migranti. S odvoláním na francouzské úřady to napsala agentura AFP, podle níž se podařilo zachránit dalších zhruba 45 lidí, kteří se snažili dostat z Francie do Británie.
Reklama
Reklama