Tanec ho bavil, ale teď má jiné priority. Cukrář a televizní porotce Josef Maršálek se po úspěchu ve StarDance vrátil ke sladkostem – a rovnou otevřel vlastní cukrárnu na rodné Moravě.
Josef Maršálek to ve StarDance dotáhl daleko. Místo toho, aby jako jiní bývalí soutěžící objížděl republiku s tanečním vystoupením, raději peče, píše knihy a točí zmrzlinu. „Nejezdili jsme plesy, i když nám chodilo hodně nabídek za strašně moc peněz,“ přiznal cukrář na křtu své nové knihy Sklizeň.
Maršálek účast v taneční show bere jako uzavřenou kapitolu. Výjimkou byl lednový ples v rodné vesnici jeho taneční partnerky Adriany Maškové. O možném návratu na taneční parket zatím mlží. „Asi něco bude. A možná i s Adrianou,“ naznačil tajemně.
Novinky kolem Josefa ale nesou vůni medu a meruněk. V nové kuchařce přidal i inspiraci z Anglie. „Hot Cross Buns jsem si oblíbil. Sladké, plné kandovaného ovoce, ale skvělé i s čedarem a pažitkou,“ řekl.
Velikonoce ale v jeho domácnosti příliš nefrčí. „Přežiju je stejně jako středu nebo vepřo knedlo zelo. Nepomlázkuju, na koledu nechodím,“ svěřil se. Společně se svým partnerem většinou prchají za teplem – dříve Zanzibar nebo Srí Lanka, letos je ale zastavila cukrářská povinnost.
Spolu se sestrou totiž otevřel cukrárnu v Kyžlířově, kde celý velikonoční víkend osobně točil rukodělnou zmrzlinu. „Letos jsme zůstali doma. Do Japonska vyrážíme až o pár dní později,“ dodal.
A co je pro něj z Velikonoc přece jen svaté? Ne beránek, ale mazanec. „Domácí džem, máslo a mazanec. To je pro mě svátek. Nic víc nepotřebuju,“ uzavírá Josef Maršálek, který svou sladkou cestu rozhodně nekončí.