Různě po světě přicházejí omezení na provoz restaurací, barů a kaváren. Někde je zkrácená otevírací doba, někde omezen počet lidí. V newyorském bistru se s pandemií rozhodli vypořádat jinak. Před restaurací postavili „plastové bubliny“.
Na Manhattanu v Café du Soleil teď mají plastové stany, které se staly atrakcí. Postaví a rozeberou se během minuty a přináší řešení pro chladné a vlhké počasí. Jsou také bezpečné a chrání zákazníky proti koronaviru.
„Se vším, co se na tomto světě děje, je jídlo v bublině jedním z nejlepších zážitků, které můžeme mít. Mají všechno v bezpečí, čisté. Všechno je od sebe šest stop,“ řekla pro agenturu Reuters zákaznice Valerie Worthy.
Majitel Café du Soleil přišel s tímto konceptem v červenci, kdy přemýšlel, jak se udržet v podnikání. S limitovanou vnitřní kapacitou nebyl schopný zaplatit všechny své zaměstnance. Pořídil si tedy plastové kapsle. Ty ho vyšly na 400 dolarů za jednu a každá pojme šest lidí. Zákazníci si nyní volají i o jejich rezervace.
Starosta Bill de Blasio v pátek uvedl, že je New York odhodlán učinit z venkovního stolování trvalou možnost pro tisíce restaurací.
Ve středu se restaurace mohou znovu otevřít i uvnitř s kapacitou 25%.