Kdo by si nerad dopřál jemné a nadýchané palačinky! Pravděpodobně všichni se už alespoň jednou pustili do jejich přípravy, ale selhaly na plné čáře. Udělat opravdu chutné palačinky je totiž pořádná výzva. Díky jedné tajné ingredienci by se vám to ale podle odborníka mělo povést.
Palačinky jsou univerzálním pokrmem, který lze podávat jako hlavní jídlo, ale také jako dezert. Udělat však nadýchané a lahodné těsto je někdy pořádná výzva. Podle odborníků ze společnosti Radnor Hills Infusions stojí za celým tajemstvím jedna tajná ingredience – perlivá voda. Pár kapek vody sycené oxidem uhličitým v těstíčku na palačinky prý dokáže hotový zázrak.
„Jelikož perlivá voda je sycená oxidem uhličitým, těsto přirozeně provzdušňuje. Perlivá voda způsobí, že šumění bude trvat mnohem déle, takže když se dostane do kontaktu s teplem, vytvoří v tepelně upravující směsi malé bublinky a vytvoří nadýchané palačinky,“ vysvětlil Chris Sanders, odborník na hydrataci z Radnor Hills Infusions.
Zdá se, že tento trik je poměrně populární mezi mnoha lidmi na TikToku, kteří vyrábějí palačinky s perlivou vodou. Ve skutečnosti můžete do těsta přidat i ochucenou perlivou vodu, aby vaše palačinky dostaly extra punc chuti.
@greens4beans Day 25/30 Rapunzel Hair #chiaseeds #tiktokchallenge #tiktokcooks #pancake #cottagecore #naturevibes #fypシ ♬ cottagecore gf – Fohrenbach
Dalším tipem, jak učinit palačinky ještě nadýchanější, je zajistit, aby byla perlivá voda studená, protože v takovém případě obsahuje více bublin než při pokojové teplotě. Postup přípravy je jednoduchý: přidejte do misky jeden šálek samokypřicí mouky, 2,5 lžičky soli a pět lžic perlivé vody.
Následně tuto směs šlehejte, dokud nebude hladká a poté postupně vmíchejte půl šálku mléka dle vašeho výběru. Těsto nechte přikryté dvacet minut, mělo by mít dost tekutou konzistenci. Toto těsto by mělo stačit na čtyři porce nadýchaných, měkkých palačinek.
Když je připraveno, postupujte podle těchto kroků:
1. Na pánvi zahřejte trochu rostlinného oleje a přidejte asi čtvrtinu těsta.
2. Ujistěte se, že je těsto rozloženo rovnoměrně a po třiceti sekundách ho opatrně otočte vařečkou, aby se opeklo i na druhé straně dozlatova.
3. Opakujte, dokud není všechno těsto uvařené.
4. Přidejte toping či ovoce dle vlastního výběru a pusťte se do toho!