Každé znamení zvěrokruhu má svou jedinečnou energii – a to platí i v kuchyni! Kdo připraví kulinářské dílo hodné Michelinky a kdo s přehledem promění kuchyni ve spáleniště? Pojďte se podívat, co vám hvězdy nadělily do hrnce, pánve i pekáče. Budete překvapeni, že Beranova čokoládová pěna pálí víc než mexické chilli, a Kozoroh je vlastně tajný člen Cechu polévkových mistrů!
Beran: Chili con krach
Berani jsou známí svou ohnivou povahou, což se bohužel odráží i v jejich kuchyni. Jejich oblíbeným kořením je „ostré“ – a to tak ostré, že při ochutnávce se vám zkrátka zatočí svět. Milují rychlé a přímé recepty, ale často zapomínají na detaily. Výsledkem bývá něco mezi gulášem a požární cvičením. Pokud jste Beran, mějte hasicí přístroj po ruce – a raději vařte jen pro ty, co mají silný žaludek!
Býk: Gurmán na částečný úvazek
Býci, sladké děti Venuše, mají slabost pro luxusní ingredience a dlouhé, pomalé vaření. Problém je, že mezi degustacemi často zapomenou jídlo dovařit. Ale co, jejich lanýžové rizoto s trochou crunch se prý považuje za nový gastronomický trend! Pokud se však rozhodnou vařit pro své blízké, zapněte si pásy – Býk vás posadí na kulinářskou horskou dráhu plnou másla, sýra a sacharidového nebe.
Blíženci: Pasta a drama
Blíženci se v kuchyni mění tak rychle, že to ani jejich mixér nestíhá. Jednou se pustí do ručně vyráběných raviol, podruhé do avokádového toastu a skončí u popcornu s lanýžovou příchutí (ano, to existuje). Milují experimenty, ale málokdy něco dotáhnou do konce. A tak zatímco vaří hlavní chod, dezert už servírují jako „DIY projekt pro hosty“. Ale pozor, když si Blíženec usmyslí, že zvládne flambování, raději opusťte kuchyň.