Zdeněk Pohlreich (67) je ikonou gastronomie, ale tentokrát se vydal jiným směrem. Nejenže jeho cukrárna Cafe Imperial Dolce představila novou čokoládu inspirovanou dubajským trendem, ale také se pustil do projektu, který mnohé překvapí.
Cafe Imperial Dolce oznámila svou novinku na Instagramu. „Inspirovali jsme se dubajskou čokoládou, novým trendem, který teď najdete i u nás v Dolce. Užijte si tabulku Strawberry Inspiration od Valrhona s jemnou jahodovou chutí a křupavou pistáciovou náplní,“ uvedla cukrárna.
Čokoláda je k dispozici ve třech různých designech. „Nechte se překvapit, kterou verzi si odnesete!“ dodal tým cukrárny.
Pohlreich si nebral servítky
Zdeněk Pohlreich novinku představil i ve videu na svém Instagramu. „Zatímco celej svět šílí po takzvané dubajské čokoládě, my potichu a trpělivě vyvíjíme naši Dolce čokoládu, která je tisíckrát lepší,“ prohlásil sebevědomě.
Jeho výrok naznačuje, že česká cukrařina může směle konkurovat světovým trendům.
Ano, šéfe! je zpět. A Pohlreich má jasno
Letos se na obrazovky vrací kultovní pořad Ano, šéfe!. V rozhovoru pro Český rozhlas Pohlreich přiznal, že je stále v Česku dost podniků, které se nikam neposunuly. „Myslel jsem si, že už je to lepší, ale není. To mě zaskočilo. Jsou hospody, které se nehnuly třeba 25 let z místa,“ řekl.
Trendy sleduje, ale některé ho vyloženě iritují. „Vadí mi, jak se dnes klade obrovský důraz na vizuální stránku jídla kvůli sociálním sítím. Přijde mi to zbytečně okázalý,“ dodal.
Podcast pro starší posluchače: Pohlreich v novém projektu
Zdeněk Pohlreich se ale nevěnuje jen kuchyni. Jak zmínil Médium.cz, pustil se do podcastu Lepší už to nebude, kde se sešel s Milošem Pokorným a Patrikem Hezuckým. Podcast cílí na starší posluchače a přináší nekompromisní diskuze o gastronomii, společnosti i životě – a to s humorem, který si nebere servítky.
Tento krok ukazuje, že Pohlreich stále hledá nové způsoby, jak oslovit své publikum – ať už jde o čokoládu, televizi nebo podcasty.
Čokoládová revoluce z Cafe Imperial Dolce je tady. Jestli se opravdu vyrovná světovým značkám, to už posoudí zákazníci. A pokud chcete slyšet Pohlreichovy názory i mimo kuchyň, jeho nový podcast vám to umožní.